HOME PAGE Nieuwsarchief Seizoen 2016 - 2017

Herpinia naar nacompetitie

vrijdag 12 mei 2017
  

Herpinia - Hapse Boys 1 – 0.KOPKONING RICK VAN GRIENSVEN MATCHWINNAAR TEGEN KAMPIOEN
HERPINIA gaat de nacompetitie in voor promotie naar de 3e klassen

Zeer verrassend versloeg Herpinia zondag de kersverse Kampioen van de 4e klasse H, Hapse Boys. In een toch wel behoorlijk spannend duel trok Herpinia aan het langste eind door nipt met 1 – 0 te winnen. Rick van Griensven kopte de enige treffer tegen de touwen in de 35e minuut. Ook tegen CITO scoorde de pinchhitter met het hoofd en zo hield hij met 3 kop doelpunten Herpinia 2 in de 3e klasse waar Rick de meeste wedstrijden in voetbalde!
In de nacompetitie kunnen ze niet meer om mij heen liet de gelegenheid spits weten aan zijn trainers Niek en Roel.

Laag tempo 1e helft.
Zowel Herpinia als Hapse Boys kwamen aardig uit de startblokken met aan beide zijden wat mogelijkheden maar naar mate de 1e helft vorderde liep het tempo terug. In de 3e minuut was er een grote kans voor Joost van de Groes maar hij tikte de bal naast het doel. Dat deden Jelco Danen en Rick van Griensven even later ook in de 5e en 7e minuut. Daarna waren de kansen schaars, Tom Meijer kopte iun de 23e minuut in handen van Johan van Griensven. In de 32e minuut schoot Luc van Zuijlen snoeihard een vrije trap in de muur. In de 35e minuut begon Herpinia met een hele mooie aanval, goed samenspel, Mustafa Seddiqi ging in vrijheid door over links en legde de bal met een mooie voorzet op het hoofd van Rick van Griensven die vanaf 5 meter bij de 2e paal onhoudbaar binnen kopte, 1 – 0.


Daarna gebeurde er niet zo veel meer en bleef het bij 1 – 0 na 45 minuten.

Hapse Boys voert tempo op in 2e helft
In de 2e helft gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker en in de 46e minuut stopt Johan van Griensven met moeite een schot van Niek Maas. Slechts 1 minuut later haalt Luc van Zuijlen een bal van de doellijn af na een inzet van Dirk Thijssen. Daarna is Emiel Jans 2x gevaarlijk ( 57 / 59 minuut) met schoten maar Johan van Griensven behoudt de nul voor Herpinia door goed in te grijpen. In het 2e geval schiet Stef Thijssen in de rebound over. Na 1 uur spelen valt Rick Staassen in en bij zijn 1e balcontact speelt hij Ruud Weerts uit en gaat alleen op de keeper af en schiet helaas net naast. Hapse Boys blijft aandringen en een beste kans is er voor Tom Meyer in de 68e minuut maar oog in oog met Johan van Griensven redt de doelman uitstekend met zijn benen.

Meer spannende dan goede slotfase
In het laatste gedeelte van deze wedstrijd kregen beide ploegen goede mogelijkheden maar de scherpte ontbrak in deze fase. Hapse Boys kreeg mogelijkheden via Nicky van de Wijst, Luuk Crommenstijn en Niek Maas maar scoren ho maar. Voor Herpinia waren Mark van der Velden, Ivo van Aalst en Luuk Rosmalen nog dicht bij een treffer maar ook zij konden geen doelpunt meer forceren. Zo bleef het bij die ene treffer van Rick van Griensven en kan Herpinia zich op gaan maken voor de na competitie! Alleen is het nog afwachten na zondag welke periode titel Herpinia krijgt toebedeeld. Herpinia speelt uit bij Juliana in Mill om deze competitie af te sluiten.

 

Statistieken;
35 Rick van Griensven 1 – 0
60 Rick Staassen voor Gijs van de Heuvel
71 Willem van Ras voor Jelco Danen
85 Luuk Rosmalen voor Rick van Griensven

Opstelling Herpinia;
Johan van Griensven – Jorrit van de Ven – Luc van Zuijlen – Mark van der Velden – Tom van Zuijlen – Gijs van de Heuvel – Mustafa Seddiqi – Tim Siebers – Rick van Griensven  – Ivo van Aalst – Jelco Danen.

Voor meer informatie over de promotie regeling, klik hier.
   
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn