HOME PAGE Nieuwsarchief Seizoen 2016 - 2017

14-05-2017 Juliana Mill 1 - Herpinia 1 2-1

maandag 15 mei 2017

GEHAVEND HERPINIA VERLIEST OP SLOTDAG COMPETITIE

Herpinia dat zich vorige week plaatste voor de na competitie ging voor de laatste wedstrijd op bezoek bij Juliana in Mill. Niek en Roel hadden besloten om het elftal op heel wat plaatsen te wijzigen in aanloop naar de na competitie. De wedstrijd had dan ook veel weg van een zomeravond voetbal partijtje. Juliana won verdiend met 2 – 1 en daardoor zakte Herpinia naar de 4e plaats in de eindstand. Op zondag 21 mei begint de na competitie, informatie volgt z.s.m.

Redelijke beginfase

Ondanks de vele wisselingen van de wacht (opstelling zie onder) begon Herpinia vrij aardig aan de wedstrijd. Tom van Zuijlen schoot een vrije trap van ver af rakelings naast. Na 8 minuten spelen waren er 2 kleine mogelijkheden voor de thuisploeg maar het vizier was nog onscherp. In de 9e minuut was er een schot van Dave van Dommelen laag in de linker benedenhoek waarop Johan van Griensven zich verkeek, 1 – 0. Niet veel later trok Herpinia de stand alweer gelijk, aanvoerder Niels van de Linden haalde verwoestend uit vanaf de 16 meter en Sven Jacobs was geklopt ook met een lage schuiver in de linker hoek, 1 – 1. Dat allemaal in de 15e minuut en het er nog aardig uitzag. Na die fase waren er wat kansjes voor Jelco Danen en Rick Staassen maar Sven Jacobs liet zich niet zo gauw meer verassen! Aan de andere kant was Juliana goed bezig op zoek naar een nieuwe voorsprong. Er waren mogelijkheden maar zonder resultaat. In de 39e minuut was het dan ook Dave van Dommelen die vanuit de 2e lijn hard op doel schoot, Johan van Griensven kon in 1e instantie de bal tegen houden maar in de rebound maakte Andy Veld 2 – 1 voor de thuisploeg. Diezelfde Veld had in de 43e minuut nog een beste kans maar zag zijn schot geblokt door Gijs van de Heuvel.

Ruststand ook eindstand.

Na de thee had Herpinia gelijk een kans met Rick van Griensven maar die schoot goed in en de bal werd van de lijn gehaald. In de rebound knalde Rick Staassen tegen Sven Jacobs op. Daarna was de thuisploeg beter en kreeg het ook aardige kansen maar ging daar slordig mee om. In de 59e minuut had Herpinia tot 2x toe gelijk kunnen of moeten maken. Rick Staassen oog in oog met Sven Jacobs zag tot 2x toe tot zijn verbazing dat de doelman de ballen kon tegenhouden en tot corner verwerken. Ook Herpinia probeerde het daarna meer vanuit de 2e lijn met schoten maar gescoord werd er niet meer. Juliana had ook een 3e goal kunnen maken maar gingen slordig met de kansen om. In de 90e minuut claimde Herpinia nog een penalty vanwege hands maar de zeer goed leidende scheidsrechter liet het spel verder gaan.  Zo bleef het na 90 minuten 2-1 voor Juliana en pakte het er nog 3 punten bij. Herpinia kan zich gaan voorbereiden op de na competitie.

Statistieken:
09 Dave van Dommelen 1 – 0
15 Niels van de Linden 1 – 1
39 Andy Veld 2 – 1
46 John Zwaans voor Tim Siebers

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn