Nieuws

Voorbeschouwing Beker competitie

donderdag 31 augustus 2017
  De voorbereidingen zijn weer in volle gang en de eerste oefen wedstrijden worden volop gespeeld dezer dagen. Echter begin september, waar voorheen altijd de competitie begon, gaat nu het beker toernooi van start. Het seizoen begint voor het eerst met de poule wedstrijden voor de KNVB Beker! Zo ook voor Herpinia.

Frank Kusters en Freddie van Schaijk zijn op 14 augustus met de selectie aan de voorbereiding begonnen. 1 Week later werd de 1e oefen wedstrijd gespeeld tegen OSC’45 uit Orthen, Den Bosch. Herpinia won die met 2-1 en de doelpunten kwamen van Rick Staassen en Ivo van Aalst. Vervolgens werd er geoefend tegen Festilent ( 3-2  Jelco Danen – Ivo van Aalst – Rick Staassen ), Achilles Reek 1-0 Beau van Dieten ) en Avesteyn ( 0-3 ). Dit was voor de Maashorst Cup, de 2e editie. Als Poule winnaar deed Herpinia mee aan de Shout Outs en werd uiteindelijk 2e achter Volkel. Mooie wedstrijden voor Frank en Freddie om de selectie van Herpinia aan het werk te zien.

Uw reporter heeft vanwege verlate vakantie nog weinig mee gekregen maar dat zal spoedig veranderen. Aanstaande zondag start dus de beker poule en Herpinia mag aantreden tegen Sparta’25 uit Beek en Donk. Deze ploeg komt uit in de 3e klasse en speelt o.a. tegen DAW en Berghem Sport komend seizoen. Herpinia heeft ooit in de na competitie tegen Sparta’25 gespeeld maar van beide selecties zal er weinig over zijn. Neemt niet weg dat het een mooie tegenstander is om te oefenen uiteraard, al hoe wel het om de KNVB beker gaat natuurlijk! Zondag wordt er in Herpen op sportpark De Wilgendaal om 14.30 uur afgetrapt.

Vervolgens speelt Herpinia uit bij Vorstenbosche Boys in Vorstenbosch en deze ploeg komt net als Herpinia uit in de 4e klasse. Twee seizoenen geleden promoveerde beide teams naar de 4e klasse. Herpinia wist 2x te winnen in die competitie. Leuke gelegenheid voor een sportieve revanche voor de Geel – Zwarten. Maar Herpinia wil natuurlijk ook de 1e ronde overleven in deze poule!

Op zondag 17 September mag Herpinia op bezoek bij WHV in Loosbroek. Deze ploeg degradeerde het afgelopen seizoen uit de 4e klasse! Het team staat onder leiding van Leon van Wanrooij en die kennen we natuurlijk nog wel. En Leon kent natuurlijk ook Herpinia zodat we ook daar een leuke beker wedstrijd kunnen verwachten. Daarna zal blijken wie de beste is van deze beker poule. De winnaar van alle wedstrijden gaat door naar de 2e ronde?

Op 24 september start de competitie voor het nieuwe seizoen. Onze jongens komen uit in de 4e klasse G en eens kijken hoe onze ploeg een vervolg kan gaan geven aan het vorige seizoen. Frank Kusters en Freddie van Schaijk zijn al volop aan het sleutelen voor een nieuw midden linie, want Herpinia zag Niels van de Linden en Mark van der Velden naar de lagere elftallen gaan en Mustafa Seddiqi maakte de overstap naar HVCH in Heesch dat in de 1e klasse uitkomt. Deze spelers vormden heel vaak het middenveld van Herpinia 1 in het vorige seizoen. Hoe het er allemaal uit komt te zien laten we aan het nieuwe trainers duo over die heel veel jeugd over zien komen naar de selectie. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst toch! Zondag dus de 1e officiële wedstrijd voor de beker tegen Sparta’25 uit Beek en Donk.

Supporters we zien u graag weer verschijnen op sportpark De Wilgendaal.

Ook kunnen supporters weer hun seizoenkaart bestellen, info zie website. En binnenkort kunt u ook weer meespelen met de Herpinia Poel, ook hierover meer info op de Herpinia website.

Alle supporters van Herpinia, een heel mooi en goed seizoen 2017 – 2018 toegewenst!
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn