Nieuws

Kliknieuws: Ivo van Aalst wil kampioen worden met Herpinia

dinsdag 3 oktober 2017
  HERPEN | Ivo van Aalst is met zijn 27 jaar één van de meest ervaren spelers in de selectie van Herpinia. Hij maakte als 17-jarig broekie de promotie naar de tweede klasse mee, maar ook de degradatie naar de vijfde klasse. Dit seizoen legt hij de lat hoog. "Ik denk dat de club de vierde klasse een mooi niveau vind, maar ik wil naar de derde klasse. We moeten voor het kampioenschap gaan."

Het begin van Herpinia is redelijk goed. Uit de eerste twee wedstrijden werden vier punten gepakt. "Ja, het valt niet tegen. Ook in de voorbereiding en in de beker hebben we aardige resultaten geboekt. De nieuwe trainer Frank Kusters gaat samen met Fred van Schaik op dezelfde voet verder als zijn voorgangers, al geven ze er uiteraard hun eigen draai aan. Het plezier is er door Niek Nelissen en Roel van den Boom ingebracht en dat was nodig ook. We waren gedegradeerd naar de vijfde klasse en het plezier was ver te zoeken. Er zat zeker kwaliteit in de groep, maar het kwam er niet uit. De laatste jaren zijn we groeiende en vorig jaar hebben we zelfs de finale van de nacompetitie bereikt. Daarin verloren we overigens terecht. Ik vind dit seizoen dat we niet voor de nacompetitie moeten gaan, maar voor het kampioenschap. Wat zou het mooi zijn om in de derde klasse tegen Berghem Sport en DAW te voetballen."

Selectie
Met Mustafa Seddiqi (naar HVCH) en Mark van der Velden (lager team) vertrokken er afgelopen zomer twee belangrijke krachten. "Natuurlijk, we leveren kwaliteit in. Mustafa kon individueel potten breken en Mark had jarenlange ervaring. Maar onder de nieuwe trainer is het voetballend zeker niet minder geworden. Het is voor mij wel even wennen dat er van mijn vriendengroep niemand meer in het eerste speelt. Maar ook met deze jongens is er absoluut een klik."

Overlijden
Vorig jaar was een zeer moeilijk jaar voor Ivo. Zijn vader Toon, een clubicoon van Herpinia, overleed plotseling op 8 oktober. "Het was een zwaar jaar ja, maar voetbal was een uitlaatklep voor me. Ik kon er mijn ei in kwijt. Ik denk dat het voetbal er niet onder geleden heeft."

Achilles Reek
Zondag speelt Herpinia de uitwedstrijd tegen Achilles Reek. Een derby die vooral in Reek leeft. "De jongens kennen elkaar goed onderling. In het veld zijn de messen echter geslepen. Herpinia heeft meer kwaliteit, maar we hebben het altijd lastig tegen Achilles Reek. Fysiek gaan ze tot het randje, dat is hun kracht. Maar ik wil kampioen worden en daarom moeten we zondag winnen in Reek."

Vierde klasse G:
1. Juliana Mill 2-6
2. Constantia 2-4
3. SIOL 2-4
4. SES 2-4
5. Herpinia 2-4
6. DSV 2-3
7. Achilles Reek 2-3
8. SDDL 2-3
9. Achates 2-3
10. Ulysses 2-3
11. HBV 2-3
12. Milsbeek 2-0
13. OKSV 2-0
14. Heijen 2-0

OKSV - SDDL
Heijen - HBV
DSV - Achates
Achilles Reek - Herpinia
Milsbeek - SES
Constantia - Ulysses
SIOL - Juliana Mill

Bron: Kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn