Nieuws

Achilles Reek - Herpinia: 2-3

zondag 8 oktober 2017
 

08-10-2017.

Wedstrijdverslag   Achilles – Herpinia.

HERPINIA WINT ENERVERENDE BURENDERBY 2 – 3.

In een mooie en aantrekkelijke streekderby tussen Achilles Reek en Herpinia heeft deze laatste met 2-3 gewonnen. Vanaf minuut 1 tot en met het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Frank Kusters heeft al een paar weken met blessures geplaagde spelers in zijn groep en moest voor deze derby het een en ander met de technische staf aanpassen. Zo vroeg in het prille seizoen.

Herpinia liet vanaf het begin merken voor de volle winst te gaan. Een sterke eerste fase in de 1e helft en een goede 2e helft met veel attractief voetbal waarin het alle kanten op kon gaan. Herpinia moest 2x terugkomen na een 1-0 en 2-1 achterstand, maar gaf de voorsprong na 70 minuten spelen niet meer uit handen. Ivo van Aalst was matchwinnaar door een prachtige 3e treffer voor Herpinia binnen te koppen uit een voorzet van Tom van Zuijlen.

Beginfase

In de beginfase zocht vooral Herpinia de aanval en keek Achilles nog even de kat uit de boom. Jelco Danen werd in de 3e minuut al alleen vrijgezet, door een steekpass van Joran van Geffen, voor keeper Rob Linders. Zijn schuiver ging voor langs. In de 6e minuut was er een goed schot van Willem van Ras uit de 2e lijn maar wederom bracht Rob Linders redding. Na 10 minuten spelen probeerde het Roy de Haas namens Achilles ook met een droge knal maar die ging over. Rick Staassen mocht aanleggen in de 12e minuut van een 20 meter, zijn vrije trap werd ook gestopt door doelman Linders. Na 14 minuten spelen had Herpinia 2 mogelijkheden binnen 5 seconden, eerst werd Jelco Danen geblokt door Rob van de Wijst en in de rebound schoot Ivo van Aalst tegen Matthijs van de Steen op.

Maar de drang van Herpinia werd niet beloond en langzaam maar zeker kwam ook Achilles op gang. Zeker in de 22e minuut toen Bas Linders door de defensie van Herpinia soleerde maar geen medespeler vond en de bal voor het lege doel langs ging. Achilles kreeg meer grip op de wedstrijd en maakte het Herpinia lastig. Met wat schoten en vrije trappen uit de 2e lijn moest Johan van Griensven een paar keer goed handelend optreden. Ook in de omschakeling, spelhervattingen was Achilles sterk en daar brachten zij het meeste gevaar waarbij Herpinia geconcentreerd moest blijven. Zo werd Herpinia vlak voor rust toch op achterstand gezet. Uit een voorzet van Rob van der Wijst, bal was lang onderweg, kon Bas Linders boven alles en iedereen uitspringen en kopte de bal via de keeper in de linkerhoek van het doel 1 – 0. En door deze treffer ging Herpinia toch met een achterstand de rust in.

2e helft

Na de thee begon Herpinia met meer druk naar voren en het tempo ging omhoog in deze wedstrijd. Het eerste gevaar was van Luc van Zuijlen die uit een voorzet van Bjorn Manders net naast kopte. De druk nam toe op het Achilles doel maar het hield zich defensief aardig staande. Tot de 59e minuut begon Joran van Geffen aan een avontuur waarbij hij zijn directe tegenstander uitspeelde, Ivo van Aalst zorgde met een loopactie voor de ruimte, en met zijn zwakkere linker been vanaf 18 meter de bal in de rechter boven kruising schoot, een schitterend doelpunt. Maar terwijl Herpinia nog na genoot was het 1 minuut later alweer 2 – 1, uit een corner van Rob van der Wijst kopte Matthijs van de Steen met een prachtige kopbal in de linkerbenedenhoek van Johan van Griensven die kansloos was. Dus liep Herpinia weer tegen een achterstand op maar de kopjes gingen zeker niet hangen, nee de mouwen werden opgestroopt op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er in de 65e minuut. Een corner van Willem van Ras werd slecht weggewerkt door Rob Linders, doelman, en Ivo van Aalst kopte tussen 3 tegenstanders de bal al dwarrelend in het doel, 2 – 2.  Het werd een open wedstrijd tussen 2 ploegen die gewoonweg van elkaar wilde winnen. In de 70e minuut kreeg Herpinia een vrije trap halverwege op de helft van Achilles. Deze trap werd door Tom van Zuijlen zeer goed voor gezet en het was Ivo van Aalst die bij de 2e paal onhoudbaar laag in de rechterbenedenhoek de 2 – 3 binnen kopte.

slotfase

Nauwelijks 1 minuut later kwam Noah van Deijne alleen voor Johan van Griensven maar schoot voor langs het doel. Uit een corner in de 76e minuut bracht Ivo van Aalst Achilles bijna op gelijke hoogte toen hij de bal verkeerd raakte maar Johan van Griensven sloeg de bal nog net voor de lijn weg en het gevaar was geweken. Defensief gaf Herpinia verder weinig weg behalve nog een kopbal van Bas Linders die overging. Bij uitvallen kreeg Herpinia ook aardige mogelijkheden om de score uit te breiden, Jelco Danen en de zieke ingevallen Luuk Roosmalen maar gezien de geleverde strijd over 90 minuten kon men niet meer scoren. Toch bleef het enorm spannend en na 97 minuten was er dan het verlossende eindsignaal. Een mooie wedstrijd gezien en tevreden Herpinia supporters die huiswaarts keerden. Aanstaande zondag speelt Herpinia thuis tegen DSV uit Sint Anthonis.

Statistieken;

39           Bas Linders                              1 – 0 

59           Joran van Geffen                      1 – 1 

60           Matthijs van de Steen               2 – 1

65           Ivo van Aalst                             2 – 2 

70           Ivo van Aalst                             2 – 3 

72           Luuk Roosmalen voor Bjorn Manders

79           Rick van Griensven voor Tom van Zuijlen

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Tim Siebers – Luc van Zuijlen –  Arian van Erp  – Tom van Zuijlen  -  Joran van Geffen  – Willem van Ras – Bjorn Manders - Jelco Danen   – Ivo van Aalst – Rick Staassen.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn