Nieuws

OKSV - Herpinia: 0-6

zondag 29 oktober 2017
  HERPINIA SCOORT HALF DOZIJN TREFFERS IN OVERLANGEL; 0 – 6

Herpinia scoorde er lustig op los afgelopen zondag in Overlangel. OKSV werd op eigen veld kansloos met 0 – 6 aan de kant gezet. De promovendus heeft veel blessureleed in haar selectie en Peter van Orsouw moet roeien met de riemen die hij heeft. Ook Herpinia trainer Frank Kuster miste een 5 tal krachten maar zag bij deze wedstrijd weer wat geblesseerde spelers terug komen. Speeltijd kregen ze niet al te veel maar ze komen er weer aan en dat is belangrijk. Verder liet de trainer van in deze wedstrijd A – junior Mike Janssen debuteren in deze derby.

Moeilijk op gang te komen.

Herpinia dat met een harde wind in de rug mocht beginnen kon moeilijk tot voetbal komen. Een gelukje was dat in de 7e minuut de defensie van OKSV de bal verspeelde en Willem van Ras in de kluts Jelco Danen aanspeelde, zijn te zachte schot dwarrelde toch langs Frank Vos in de rechter benedenhoek, 0 – 1. Daarna werd er hard gewerkt, af en toe hard gespeeld maar van goed voetbal was geen sprake. Ivo van Aalst en Rick Staassen brachten enig gevaar met afstandsschoten uit spelhervattingen maar zonder overtuiging. Johan van Griensven, doelman Herpinia, stond in het 1e halve uur helemaal droog want kreeg niets te verwerken. 

Herpinia gaat beter spelen na 30 minuten

Het laatste kwartier van de 1e helft liet Herpinia de bal beter rond gaan en kon het de bal ook beter in de ploeg houden op het kleine veldje. Er kwamen ook wat mogelijkheden binnen de 16 maar vanwege de drukte kwam de bal niet echt op het doel. Ivo van Aalst, Luuk Rosmalen, Willem van Ras en Jelco Danen knalde maar tegen de verdedigers op of doelman Frank Vos. In de 41e minuut combineerde Herpinia mooi door de defensie van OKSV heen en bracht Rick Staassen de bal bij de vrij lopende Luuk Roosmalen die met een mooie lage schuiver in de rechter benedenhoek de 0 – 2 aantekende. En in de 43e minuut een zo wat gelijk lopende aanval over rechts waarbij Ivo van Aalst rechtsbuiten Rick Staassen in stelling bracht en de bal boven in de linker kruising joeg, 0 – 3. Een mooie goal van Rick Staassen waar ie na zijn lang lopende blessure heel blij mee was. Rust 0 – 3.

Goed 2e helft Herpinia

Met de aftrap voor de 2e helft had Herpinia de harde wind tegen maar het ging juist veel beter spelen. Combineren en balbezit ging nu beter als in de 1e helft. OKSV zocht naar de aansluitingstreffer maar kwam sporadisch in de doelmond bij de gasten, echte kansen bleven uit. Herpinia kon de druk opvoeren en kreeg de mogelijkheden wel. Na 57 minuten lobde Jelco Danen in goede positie over doelman Frank Vos heen maar ook over het lege doel. In de 63e minuut kreeg dezelfde Jelco Danen uit een corner van John Zwaans wel de bal in kluts voor zijn voeten maar schoot nu van dichtbij binnen, 0 – 4. Luuk Roosmalen speelde op het middenveld ook een goede partij en werd alleen voor Frank Vos gezet in de 64e minuut maar nu redde de keeper nog. 1 Minuut later probeerde het Luuk Roosmalen het van ongeveer 24 meter en nu was de keeper kansloos, het zwabberende schot ging heel mooi in de linker benedenhoek, 0 – 5. 

Tien Tien Tien  of ere treffer

De meegereisde Herpinia supporters wilde wel gaarne een feestje gaan bouwen en wilde dubbele cijfers zien! Echter werd al vrij snel het halve dozijn vol gemaakt en daar bleef het uiteindelijk bij. OKSV bleef knokken voor een eretreffer maar dat zat er niet in vandaag.In de 69e minuut ging Rick Staassen er over rechts vandoor en speelde juist op tijd de bal in de voeten van Jelco Danen die zijn 3e en Herpinia’s 6e doelpunt binnenschoot, 0 – 6. Hierna kreeg Herpinia nog wel wat kansen maar benut werden ze niet meer. OKSV had nog de mogelijkheid met Frank Vos om tegen te scoren, de gebruikelijke eer te redden maar Johan van Griesven maakte het lobje onschadelijk door klemvast de bal van Frank Vos zijn voeten af te pakken. 

2e Debutant A junior Herpinia

Nadat Niek Thijssen 2 weken eerder al zijn debuut gemaakt in de basis van Herpinia was het vandaag de beurt aan Mike Janssen, de speler deed aardig mee in de slotfase op het rechter middenveld en paste zich moeiteloos aan bij het aanvallende Herpinia tegen OKSV. Gescoord werd er echter niet meer en uiteindelijk bleef het bij een eindstand van 0 – 6. Aanstaande zondag ontvangt Herpinia SV Milsbeek op sportpark De Wilgendaal in Herpen.

Statistieken;
07 Jelco Danen 0 – 1
41 Luuk Roosalen 0 – 2
43 Rick Staassen 0 – 3
61 Joran van Geffen voor John Zwaans
63 Jelco Danen 0 – 4
65 Luuk Roosmalen 0 – 5
69 Jelco Danen 0 – 6 
70 Mike Janssen voor Willem van Ras

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven – Luc van Zuijlen –  Rick van Griensven  – Tom van Zuijlen  -  John Zwaans  – Willem van Ras – Jelco Danen – Luuk Rosmalen   – Ivo van Aalst – Rick Staassen. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn