Nieuws

Herpinia - SIOl 4-1

woensdag 22 november 2017
 

26-11-2017.

Wedstrijdverslag    Herpinia  -  SIOL  4 - 1

HERPINIA VERSLAAT SIOL IN ATRACTIEVE WEDSTRIJD!

Afgelopen zondag won Herpinia met maar liefst 4-1 van SIOL. De ploeg van Luciën Roeffen speelde echter een hele goede 1e helft en kwam tegen de verhoudingen in op achterstand. Onder de rust zal Frank Kusters ,trainer van Herpinia, zijn spelers wakker gemaakt hebben met een goede speech. Want Herpinia nam het heft in handen en liep uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning. Met 3 doelpunten van Rick Staassen begint de aanvaller weer zijn oude vorm te herpakken na een ongelukkige beenbreuk twee jaar geleden.

Aanvallend voetbal

In het begin van deze wedstrijd begon Herpinia nog aardig maar het kreeg geen echte uitgespeelde kansen. De wil om aan te vallen was aanwezig bij Herpinia en het was in de 13e minuut Willem van Ras die solerend door de defensie van SIOL heen brak. Het laatste passje naar de vrijstaande Rick Staassen lukte net niet. Maar naar mate de 1e helft vorderde was het vooral SIOL dat het betere veldspel had zonder echt uitgespeelde kansen te krijgen. Vanuit de 2e lijn waren er diverse goede afstandschoten (Letemahulu, Ilic en Lalaar) maar Johan van Griensven stompte telkens de bal tot corners waaruit SIOL geen rendement kon behalen.

2 Goals in een minuut

In de 36e minuut kwam Herpinia toch verassend op voorsprong, Willem van Ras pikte de bal af op het middenveld en gaf een mooie steekpass op Rick Staassen die de doelman omspeelde en binnen schoot, 1 – 0. Maar lang plezier van de voorsprong had Herpinia niet want uit de volgende aanval maakte SIOL alweer gelijk. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Daniël Ilic de 1 – 1 onhoudbaar binnen. En SIOL bleef aanvallen nadien zonder echt gevaarlijk te worden. In blessuretijd van de 1e helft kreeg Herpinia nog een vrije trap vanaf zo’n 24 meter. Deze werd met hart en ziel genomen door Rick Staassen die de bal boven in de linker kruising joeg en de 2 – 1 voor Herpinia betekende, wereldgoal!


Foto van de 2-1 door Rick Staassen

2e helft een beter Herpinia

Na de thee kwam Herpinia goed uit de startblokken, het ging gelijk in de aanval en Jorrit van de Ven zag zijn schot via Bryan Bokma van de lijn gehaald worden. In de 50e minuut staat Rick Staassen weer alleen voor de keeper maar ziet zijn inzet tot corner gekeerd worden. Uit die corner schiet Luc van Zuijlen tegen de paal. Maar ook SIOL verschuilt zich niet en blijft de aanval zoeken. Loutfi Chamlat en Daniël Ilic halen in goede positie uit maar Johan van Griensven brengt beide keren weer redding rond de 53e en 54e minuut. Het blijft gewoon een hele spannende wedstrijd met attractief voetbal door beide teams. Gijs van de Heuvel en Jelco Danen zijn dicht bij een 3e treffer maar doelman Caluk houdt de ballen tegen met zijn vuisten. Ook uit de corners is er veel druk op het doel van SIOL maar houdt stand. In de 68e minuut strandt Jelco Danen weer op de keeper en in de 74e minuut schiet Jelco voor Herpinia voor de 2e keer op de paal.

Herps Kwartierke

In de slotfase krijgt Herpinia steeds meer ruimte en in de zoveelste aanval van de thuisploeg is het in de 77e minuut dan toch raak. Willem van Ras gaat goed door over rechts en geeft een perfecte voorzet op maat. Rick Staassen staat op de juiste plek en schiet de bevrijdende 3 – 1 binnen. De wedstrijd is beslist en SIOL gaat er nog wel voor door toch nog aanvallend te spelen. In blessuretijd ( 90 + 2 ) geeft Jelco Danen een uitstekende steek pass op Ivo van Aalst die met een snoeihard schot in de linker boven kruising voor de 4 – 1 zorgt. Net als tegen SV Milsbeek slaat Herpinia toe in de laatste 15 minuten, een Herpiniaans kwartierke? Op basis van de 2e helft ging de zege in ieder geval terecht naar Herpinia, maar ook SIOL kan met deze jonge ploeg nog aardig wat punten gaan scoren. Voor de volgende wedstrijd reist Herpinia af naar Juliana in Mill zondag 3 december.

Statistieken;

36           Rick Staassen                                                   1 – 0

37           Daniël Ilic                                                           1 – 1

45           Rick Staassen                                                   2 – 1

76           Bjorn Manders  voor  Gijs van de Heuvel

77           Rick Staassen                                                   3 – 1

90           Tom van Sonsbeek voor Luc van Zuijlen

90 + 2    Ivo van Aalst                                                     4 – 1

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven – Luc van Zuijlen –  Rick van Griensven  – Tom van Zuijlen  -  Gijs van de Heuvel  – Willem van Ras – Jelco Danen – Luuk Rosmalen   – Ivo van Aalst – Rick Staassen.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn