Nieuws

SDDL - Herpinia 1-0

zondag 17 december 2017
 

VERLIES HERPINIA IN EXTRA TIJD  1 – 0.

De gemeentelijke derby tussen SDDL en Herpinia stond na 90 minuten nog op 0 – 0 maar in de extra tijd pakte SDDL via matchwinnaar Daan Klievink alsnog de volle winst. Een gehavend Herpinia speelde helemaal niet onaardig op sportpark De Vijf Stromen maar kreeg toch te weinig kansen. Die hadden de blauw witten wel wat meer maar gingen daar slordig mee om. In de 58e minuut werd een kopbal van Rick van Griensven afgekeurd omdat hij zijn hand gebruikt zou hebben wat toch moeilijk te constateren was. Herpinia zakt wat plaatsjes naar beneden (5e) en SDDL Gaat als koploper de winterstop in en dat omdat er een aantal wedstrijden niet door zijn gegaan. Eind januari 2018 wordt de competitie vervolgd.

Hoog tempo beginfase

De wedstrijd begon best met een hoog tempo en de 1e vrije trap in de 3e minuut van Jordy de Looier was een prooi voor Johan van Griensven. Uit de daarop volgende aanval bracht Rick Staassen met een lage voorzet Luuk Rosmalen in stelling die tegen de benen van de keeper opschoot die precies op de juiste plaats stond. In de 5e minuut schoot Ties Klievink in goede positie weer over en in de 8e minuut schoot Bjorn Manders zowat een corner in een keer binnen maar het was allemaal net niet. De beste kans was in de 9e minuut voor Jordi de Looier maar schoot oog in oog tegen de gebalde vuisten van Johan van Griensven die een uitstekende redding verrichten.

Lange bal

Na een mooie openingsfase werden beide ploegen toch wat slordiger in het veldspel en ging men vaker de lange bal hanteren maar mogelijkheden bleven uit. Herpinia en SDDL vochten vooral de strijd uit op het middenveld waarbij de beide keepers wat droog kwamen te staan. In de 44e minuut kreeg Jeroen Zegers een dot van een kans via een kopbal maar deze ging voor langs, rust 0 – 0.

Vele corners thuisploeg

Gelijk na de thee drong SDDL wel aan en kreeg het een 4 tal corners op rij waarbij het wel dreigend was maar Johan van Griensven in alle omstandigheden telkens redding bracht. Herpinia kreeg in de 56e minuut via een snelle omschakeling en uitval een kans via Rick Staassen maar zijn inzet werd geblokt tot corner. In de 58e minuut kopte Rick van Griensven uit een voorzet in een druk 5 meter gebied de bal tegen de touwen aan maar de Herpinia speler zou zijn hand gebruikt hebben! Geen voorsprong dus voor Herpinia. Na 63 minuten kon Jordi de Looier  alleen op Johan van Griensven af maar weer pakte de doelman van Herpinia de bal op tijd van zijn voeten af.

Punt koesteren

De laatste 20 minuten waren meer spannend dan goed en er waren diverse harde overtredingen waarbij het veldspel er ook niet meer beter op werd. Beide ploegen wilden in ieder geval niet meer verliezen en kansen bleven uit en de dreiging was er niet echt tot in blessuretijd. In de 87e minuut was er een niet te missen kans voor Sjaak de Vocht maar die schoot hoog over en kwam Herpinia daarmee nog goed weg. Echter 2 minuten in blessuretijd eenzelfde kans voor Daan Klievink.  SDDL mocht nog ingooien en bij een voorzet vanaf links stond de spits van SDDL helemaal vrij voor Johan van Griensven. Routinier Klievink weet wel raad met zo een mogelijkheid en schoot snoeihard in de rechter bovenhoek van Johan binnen, 1 - 0. Voor de Herpinianen, die zo hard gewerkt hadden, waren de druiven wel erg zuur! Soms zit het mee en soms zit het tegen, Herpinia verloor dus onverdiend haar laatste wedstrijd van 2017.

Nog 16 wedstrijden

De winterstop is nu begonnen en de competitie start weer op 28 januari, er zijn nog 16 wedstrijden te gaan en Herpinia begint op zondag 28 januari met een thuiswedstrijd tegen Ulysses uit Megen.

De selectie van Herpinia en trainers en begeleiding wensen u allen PRETTIGE FEESTDAGEN toe en een GEZOND EN SPORTIEF 2018 toe.

Statistieken;

71           Niek Thijssen voor Bjorn Manders

90 + 2     Daan Klievink                                      1 – 0.

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven – Arian van Erp –  Rick van Griensven  – Tim Siebers  -  Gijs van de Heuvel  – Willem van Ras – Jelco Danen – Luuk Rosmalen   – Bjorn Manders – Rick Staassen. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn