Nieuws

Herpinia - HBV: 0-3

maandag 19 februari 2018
  ONHERKENBAAR HERPINIA LIJDT 1e THUISNEDERLAAG!

Op een zeer slecht bespeelbaar veld kwamen Herpinia en HBV afgelopen zondag toch in actie. De thuisploeg bakte er helemaal niks van en had misschien nog teveel pap in de benen van het carnaval?  HBV had daar duidelijk minder last van en won verdiend in Herpen met 0 – 3, een stand die bij rust al op het scorebord stond. Na de rust kon ook Herpinia het tij niet keren en was de 1e thuisnederlaag van dit seizoen een feit. Daarnaast waren er wat blessures bij Herpinia waardoor er wat gepuzzeld moest worden door de technische staf.

Binnen de minuut 1e kans

Gelijk na de aftrap had het zo een mooi begin kunnen zijn toen na een verre trap Rick Staassen oog in oog met doelman Roy Toonders kwam te staan maar te zacht binnen schoot en de keeper redding bracht. Daarna werd het wat de thuisploeg betreft erg slordig allemaal, verzorgd veldspel was ver te zoeken. In de 8e minuut miste HBV na de 1e goede aanval een beste kans. Een inzet van Siem ten Haaf werd door Luc van Zuijlen van de doellijn afgehaald. Maar twee minuten later was het wel raak, op rechts werd Jeroen van Sonsbeek teveel ruimte gegeven en liet hij met een hoogstaand lobje de Herpinia doelman kansloos, 0 – 1. Herpinia wilde dat snel gelijk trekken maar speelde amper kansen bij elkaar. Een schot van Jelco Danen ging net over in de 12e minuut.

Ploeterend verder

HBV wachtte het allemaal maar rustig af en Herpinia kon de muur van HBV nauwelijks doorbreken. Het veldspel van Herpinia was minimaal verzorgd deze wedstrijd! Bij een uitval kreeg HBV een corner te nemen vanaf links van de doelman. In de 28e minuut ging Johan van Griesven, gehinderd door de zon misschien, onder de bal door en kon Jeroen van Sonsbeek de 0 – 2 binnenkoppen. En daar waar Herpinia al ploeterend naar de aansluitingstreffer zocht kreeg HBV met uitvallen de beste kansen. Zo ook in de 43e minuut toen Siem ten Haaf helemaal vrij vanaf de 5 meter lijn de onhoudbare 0 – 3 binnen kon koppen. Op slag van rust probeerde Gijs van de Heuvel het met een afstand schot dat van richting veranderde en net naast ging. Uit de corner had Ivo van Aalst nog een moeilijke kans maar miste.

Nauwelijks kansen in 2e helft

Met een paar wissels bij Herpinia probeerde Frank Kusters het tij nog te keren maar het zat er gewoonweg niet in deze wedstrijd. HBV liet Herpinia maar komen en loerde met uitvallen op hun kansen. Wat schoten van Jelco Danen, Tim Siebers, Ivo van Aalst en Niek Thijssen zorgde voor wat opleving maar nauwelijks gevaar voor Roy Toonders van HBV. In de 78e minuut strandde Lars Uppelschoten oog in oog op Johan van Griensven en in de 79e minuut strandde Niek Thijssen hetzelfde op Roy Toonders. In de slotfase waren er nog wat niet te missen kansen voor de aanvallers van HBV maar gingen daar slordig mee om. Ver in blessuretijd schoot Rick Staassen een vrije trap goed in maar kon Roy Toonders met 2 vuisten de inzet keren. Uiteindelijk bleef het bij 0 – 3 voor HBV en daar zijn ze in Beers hartstikke blij mee. Volgende wedstrijd voor Herpinia is uit bij DSV in Sint Anthonis, deze ploeg won afgelopen zondag thuis met 5 – 1 van Juliana Mill. Herpinia kan haar borst nat maken komende zondag.

Statistieken;
10 Jeroen van Sonsbeek 0 – 1
28 Jeroen van Sonsbeek 0 – 2
43 Siem ten Haaf 0 – 3
45 Niek Thijssen voor Bjorn Manders
45 John Zwaans voor Joran van Geffen
76 Rick van Griensven voor Jorrit van de Ven

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven – Bjorn Manders  –  Luc van Zuijlen  – Tim Siebers  -  Gijs van de Heuvel  – Willem van Ras – Jelco Danen – Joran van Geffen   –  Ivo van Aalst  – Rick Staassen.. 


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn