Nieuws

DSV - Herpinia: 3-2

zaterdag 7 april 2018
  Wedstrijdverslag    DSV   -  Herpinia.

GEHAVEND HERPINIA VERLIEST VAN STERK DSV
Met 4 wedstrijden binnen 12 dagen verloor Herpinia donderdag avond nipt met 3 – 2 van DSV uit Sint Anthonis. Daarmee deed de thuisploeg hele goede zaken voor de 2e periode waarvoor het nog kans op heeft. Herpinia pakte afgelopen maandag de 1e periode maar moest uit bij DSV maar liefst 6 spelers missen. Op elke linie waren er vervangers. Frank Kuster liet zelfs 2 spelers starten vanuit de A junioren van 17 jaar. Tom van Sonsbeek viel geblesseerd uit op slag van rust. Roy Wolfs debuteerde in de 2e helft. Het elftal maakte een vroege 2 – 0 achterstand nog voor de thee onschadelijk maar zag 14 minuten voor tijd DSV toch wel de verdiende overwinningstreffer maken.

Super start DSV

DSV begon zeer voortvarend aan het duel met Herpinia want binnen 10 minuten stond er al 2 – 0 op het scorebord. Herpinia, met 6 invallers, moest duidelijk even aan elkaar wennen! In de 4e minuut kopte Stijn van de Broek in vrijstaande positie een voorzet vanaf links onhoudbaar binnen, 1 – 0. En DSV raasde maar door, na 9 minuten kreeg het een vrije trap net buiten de 16 meter. Lars Veldpaus schoot langs de muur in de verre hoek de 2 – 0 binnen. DSV bleef maar aanvallen maar Herpinia begon wat terug te doen. In de 13e minuut schoot Rick Staassen een vrije trap goed in maar de keeper bracht redding. Niek Thijssen ging alleen op de keeper af in de 14e minuut maar schoot in het zijnet.

Herpinia trekt stand gelijk

Daar het met combinatie zo niet wilde vlotten gooide Tim Siebers een vrije trap voor in de 16 meter. Door slecht verdedigen kon Willem van Ras de 2 – 1 binnen schieten toen hij de bal voor zijn voeten kreeg. Deze treffer werd in de 31e minuut gescoord. Even later schoot Lars Veldpaus een vrije trap via de muur tegen de lat aan en bleef het bij 2 – 1. DSV ging wat slordiger om met de kansen en hield zodoende Herpinia in de wedstrijd. De 17 jarige Niek Thijssen begon in 45e minuut aan een solo en legde perfect de bal terug op Rick Staassen die in een walhalla van spelers toch de gelijkmaker binnen schoot, 2 – 2. En daarmee gingen de ploegen naar de thee.

Duistere taferelen

Omdat de wedstrijd om 19.30 uur begonnen was moest de 2e helft met verlichting gespeeld worden. En dan is het toch allemaal een beetje lastiger om te volgen. En de verlichting liet eigenlijk toch ook wel te wensen over, slecht! In de 58e minuut schoot Stijn van de Broek tegen de paal en even later werd een goal van DSV afgekeurd vanwege buitenspel. Herpinia, wat noodgedwongen al 2 wissels gebruikt had, loerde op counter mogelijkheden maar geraakte niet tot succes. Paul Sweep, Rick Staassen en Niek Thijssen kwamen iedere keer ongelukkig uit in hun acties en daarmee vergingen wat mogelijkheden voor Herpinia. DSV ging voluit voor de overwinning en voerde de druk enorm op. 

Snelle omschakeling levert DSV overwinning op

Juist toen Herpinia probeerde aan te vallen schakelde DSV in een geweldige versnelling om in de 76e minuut. Stijn van de Broek zette een hele goede 1-2 op en scoorde oog in oog met Johan van Griensven een prachtig doelpunt dat wederom niet te keren was. In een hectische slotfase probeerde Herpinia er nog een remise uit te halen maar dat mocht niet baten in blessuretijd met alle 11 de spelers in de 16 meter van DSV. Met deze verdiende zege kan DSV nog steeds de 2e periode binnenhalen.

Statistieken;
04 Stijn van de Broek 1 – 0 
09 Lars Veldpaus 2 – 0 
31 Willem van Ras 2 – 1 
43 Rick van Griensven voor Tom van Sonsbeek
45 Rick Staassen 2 – 2 
46 Paul Sweep voor Wouter Nass
78 Stijn van de Broek 3 – 2 
83 Roy Wolfs voor John Zwaans

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Tom van Sonsbeek – Luc van Zuijlen – Tim Siebers – Arjan van Erp – John Zwaans – Willem van Ras – Bjorn Manders – Rick Staassen – Wouter Nass -  Niek Thijssen. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn