Nieuws

Herpinia - RKSOV Achates: 2-2

maandag 9 april 2018
  HERPINIA EN ACHATES DELEN DE PUNTEN

Ondanks de slechte gesteldheid van het veld maakte Herpinia en Achates er een leuke wedstrijd van. De van Herpinia 2 overgenomen spits Wouter Nass  scoorde maar liefst 2x en zette Herpinia 2x op voorsprong. Voor rust werd het nog 1 – 1 en ver in blessuretijd maakte Achates toch nog gelijk. Een wedstrijd die alle kanten op kon, net zoals deze competitie in 4 G verloopt! We durven geen voorspellingen maar te doen hoor.

Vroeg doelpunt

Achates had de 1e de beste aanval het meeste gevaar met een bal voor langs maar het was Herpinia dat in de 7e minuut al op voorsprong kwam. Rick Staassen schoot uit een corner snoeihard in op doel, Giel Loeffen hield de bal tegen maar in de rebound schoot Wouter Nass de 1 – 0 binnen. Na dien werd er wel hard gewerkt maar de keepers stonden aardig droog. In de 32e minuut stond Paul Toonen oog in oog met Johan van Griensven maar de keeper bracht redding. Na 37 minuten werd de stand toch gelijk getrokken, Herpinia verloor de bal op het middenveld en liep in de omschakeling achter de feiten aan. Een voorzet van Jean-Paul ten Haaf werd door Jeroey Lekatompessy onhoudbaar in de verre hoek geschoten, 1 – 1. Dat werd ook de ruststand.

Aanvallender Achates na 2e achterstand

In de 2e helft had Herpinia weer aardig de controle over de wedstrijd alhoewel ten Haaf een goed schot op doel had in de 48e miknuut dat Johan van Griensven klemvast pakte uit goede positie. Rick Staassen was dichtbij een 2e treffer voor Herpinia maar schoot in kansrijke positie voor langs en even later in het zijnet. In de 60e minuut gaf Luuk Rosmalen een per4fecte voorzet op de vrijstaande Wouter Nass die met een listig lobje voor de 2-1 voorsprong zorgde. Na die voorsprong ging Achates weer volop ten strijde en de aanval in. Er kwamen ook wel wat kansen maar de trekker overhalen werd vergeten.

Herpinia vergeet 3e treffer te scoren

Omdat Herpinia zich steeds meer baseerde op snelle uitvallen kreeg het ook wel diverse mogelijkheden om de genadeklap uit te delen. Rick Staassen, Wouter Nass, Luuk Rosmalen en Jorrit van de Ven strandde met hun schoten telkens op doelman Hein de Jager die erg sterk stond te keepen. Uit de corners kon Herpinia niet al te veel afdwingen. In de 76e minuut hield Willem van Ras Herpinia op voorsprong toen hij een kopbal van de doellijn afhaalde van Jos Hendrix. Achates bleef maar druk uitoefenen  op het doel van Herpinia.

In blessuretijd gelijk

De slotfase speelde Achates alles of niets en kreeg het voldoende kansen voor de gelijkmaker, echter Johan van Griensven pareerde veel inzetten van de Rood Witten. Na 3 minuten in blessuretijd trok Achates de stand toch nog gelijk, uit een voorzet vanaf links kopte Teun Lemmen de gelijkmaker binnen, 2 - 2. En dat werd ook de eindstand die over 90 minuten wel gerechtvaardigd was. Donderdagavond speelt Herpinia uit bij SES in Langenboom. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur!

Statistieken;
07 Wouter Nass 1 – 0 
37 Jeroey Lekatompessy 1 – 1 
46 Bjorn Manders voor Gijs van de Heuvel
60 Wouter Nass 2 – 1 
61 Paul Sweep voor Rick Staassen
86 Rick van Griensven voor Luuk Rosmalen
90+3 Teun Lemmen 2 – 2. 

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven  –  Luc van Zuijlen  – Tim Siebers  - Arian van Erp  -  Gijs van de Heuvel  – Luuk Rosmalen – Willem van Ras – Wouter Nass – Ivo van Aalst  -  Rick Staassen.  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn