Nieuws

Herpinia - Achilles Reek: 1-1

maandag 30 april 2018
  HERPINIA SPEELT WEER GELIJK, 1 – 1 TEGEN ACHILLES!
Herpinia en Achilles deelde broederlijk de punten op sportpark “De Wilgendaal”. Evenals vorig seizoen werd het 1 – 1, de rood zwarte maakte in de 89e minuut de gelijkmaker via Paul Sweep. Een wedstrijd met weinig kansen waar de strijd zich vooral op een breed middenveld afspeelde. Voor de gasten was het vervelend dat Herpinia nog gelijk maakte maar het gaf de juiste verhoudingen weer.

Stroeve 1e helft

Zeker in de beginfase was het duidelijk aftasten wie het de druk op zou gaan voeren van beide ploegen, er waren nauwelijks kansen. In de 23e minuut had Rick Staassen een mogelijkheid maar schoot via een verdediger in het zijnet. In de 27e had dezelfde Rick Staassen op aangeven van Luuk Rosmalen een oog in oog kans vanaf zo een 13 meter. Doelman Rob Linders redde bekwaam en sloeg de bal tot corner. Een vrije trap van Mathijs van de Steen in de 33e minuut ging via de muur tot corner maar daaruit werd over gekopt door Roy de Haas.

Betere 2e helft
In de 2e helft ging het tempo ietwat omhoog maar werd het combinatie voetbal van beide ploeg te vaak en te snel onderbroken. Herpinia probeerde het met Wouter Nass en Rick Staassen vanuit de 2e lijn maar zonder succes. Ook keeper Rob Linders greep een twee tal keer goed in bij inzetten van Ivo van Aalst en Willem van Ras die rakelings over schoot. In de 68e minuut kwam Achilles Reek verrassend op voorsprong. Bij een aanval over rechts kwam de bal voor Menno Meijer die dacht te scoren maar Johan van Griensven hield de bal tegen. Bij het weg trappen van de los gelaten bal werd deze keihard tegen Mathijs van de Steen op geschoten in ging vervolgens in het lege doel.

Gouden wissel
Even voor die achterstand had Frank Kusters de good old Paul Sweep in gebracht die voor meer gevaar  moest gaan zorgen maar Achilles verdedigde zich kranig. In de 71e minuut schoot Luc van Zuijlen net naast de verkeerde kant van de paal en Jorrit van de Ven zag een afstandsschot door Rob Linders gekeerd. In de 84e minuut kwam Herpinia goed weg dat Rob van der Wijst in vrijstaande positie op de bovenkant van de lat lobde! Dan was de wedstrijd gespeeld geweest, dus bleef Herpinia hopen en werd beloond. In de 89e minuut stuurde Luuk Rosmalen met een verre pass naar voren Paul Sweep weg, deze nam goed aan en met een lage schuiver in de verre hoek maakte hij de gelijkmaker voor Herpinia. In blessuretijd had Paul Sweep nog een kans maar Rob Linders was in deze wel de winnaar en hield de stand op 1 – 1. A.s. zondag  HERPINIA – OKSV.

Statistieken;
61 Paul Sweep voor Wouter Nass
68 Mathijs van der Steen 0 – 1
78 Wesley Megens voor Willem van Ras
89 Paul Sweep 1 – 1.

Opstelling Herpinia; Johan van Griensven – Jorrit van de Ven  –  Luc van Zuijlen  – Tim Siebers  - Bjorn Manders  -  Gijs van de Heuvel  – Luuk Rosmalen – Willem van Ras – Wouter Nass  – Ivo van Aalst  -  Rick Staassen.  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn