Nieuws

HBV - Herpinia: 1-0

zondag 27 mei 2018
  HERPINIA VERLIEST OOK LAATSTE COMPETITIEWEDSTRIJD!
Op de laatste spelronde van de reguliere competitie verloor een gehavend Herpinia ook haar laatste wedstrijd. Daar zag het lang niet naar uit maar daar dacht Ralf Reinders anders over in de 88e minuut. Op snelheid veraste hij de defensie van Herpinia en scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee eindigen Herpinia en Achates op een gedeelde 8e plek. Echter Herpinia had de 1e periode gewonnen en mag zondag afreizen naar 3e klasse club Nijnsel in de strijd voor promotie!

Redelijke mogelijkheden
Herpinia begon best aardig in Beers en er waren 2 goede kansen voor Mike Jansen die twee keer op de doelman stuitte met een schot en uit de corner met een kopbal. Maar na die eerste goede 10 minuten zakte de wedstrijd erg in, er viel niet zoveel te beleven en keepers stonden aardig droog. In de 22e minuut schoot Siem ten Haaf een vrije trap net naast. Jeroen van Sonsbeek en Lars Uppelschoten hadden namens HBV ook nog wat kleine kansjes maar het vizier stond niet op scherp.

Van de lijn af
In de 44e minuut leek Herpinia op voorsprong te komen, Wouter Nass legde perfect af op Wesley Megens en zijn lage schuiver werd door Koen Relou net voor de doellijn tot corner verwerkt. Verder gebeurde er niet veel meer in deze 1e helft.

Hoger Tempo
Met 2 wissels bij Herpinia ging het tempo omhoog en kreeg Herpinia ook aardig wat kansen. In de 48e minuut stond Wouter Nass oog in oog met de doelman maar schoot in het zijnet. Even later herhaalde Niek Thijssen dit ook alleen die hield er nog een corner aan over. HBV gokte duidelijk op snelle tegen aanvallen om dan openingen te forceren maar die bleven spaarzaam. In de 62e minuut kopte Mike Jansen goed in na een voorzet maar de jeugdige keeper pakte het leder klemvast. Een hakballetje van Niek Thijssen na een voorzet van Luuk Rosmalen ging in het zijnet. Even later kopte Jan Willem van Zutven rakelings over het doel van HBV.

Toch beslissing in slotfase
Ook HBV deed in de slotfase goed mee en kreeg een paar dotten van kansen, Bas Siebers stond zijn mannetje oog in oog met Lars Uppelschoten en George Thier. Beide doken alleen met snelle uitvallen  in de omschakeling voor de vervanger van de geblesseerde Johan van Griensven maar hield Herpinia knap op de nul met kat achtige reddingen. En vlak voor tijd liet Herpinia zich toch nog de kaas van het brood eten. Een lange bal naar voren werd goed aangenomen door Ralf Reinders die alleen op Bas Siebers af ging en nu niet faalde, hij scoorde met een lage schuiver de enige treffer van de wedstrijd, 1 – 0 voor HBV. En daar kwam geen verandering meer in! Na competitie start aanstaande zondag en Herpinia reist af naar Nijnsel dat in de 3e klasse D uitkomt!

Statistieken;
46 Niek Thijssen voor Wesley Megens
46 Luuk Rosmalen voor Rick Staassen
88 Ralf Reinders 1 – 0.

Opstelling Herpinia;  Bas Siebers – Jan Willem van Zutven  – Tim Siebers  - Tom van Zuijlen -  Bjorn Manders  -  Gijs van de Heuvel  – Arjan van Erp  – Wouter Nass  –  Mike Jansen - Wesley Megens  -  Rick Staassen.  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn