Nieuws

Nijnsel - Herpinia: 0-1

zondag 3 juni 2018
 

 03-06-2018.

Wedstrijdverslag Nijnsel  -  Herpinia.      Nacompetitie.

HERPINIA WINT IN NIJNSEL, SCHITTERENDE TREFFER

De 1e wedstrijd voor de nacompetitie is door Herpinia met een zege begonnen. In en tegen derde klasse Nijnsel won Herpinia met miniem verschil, op basis van de 2e helft, verdiend met 0 – 1. Matchwinnaar werd Luuk Rosmalen, beter bekend als Rossi, met een schitterend doelpunt maar ook de voorbereiding van de pas 18 jarige Mike Janssen mocht er wezen. Het leek zo een echte 0 – 0 wedstrijd te worden maar de juiste gekozen tactiek van Frank Kusters bracht de Herpinianen weer in de nodige extase, in de halve finale wacht Ulysses uit Megen komende zondag, dan wel om 14.30 uur.

Eerste helft iets beter Nijnsel
De thuisploeg begon iets sterker aan de wedstrijd dan Herpinia maar deed dat bewust om te wachten op geboden kansen. Maar kansen waren er echt weinig te noteren in de 1e helft. Paul Sweep en Rick Staassen waren enigszins namens Herpinia wat dreigend zonder succes. Nijnsel had iets meer dreiging maar uitgespeelde kansen bleven uit. Vrije trappen vanuit de 2e lijn waren nauwelijks gevaarlijk. Ook uit corners en spel hervattingen werd weinig rendement gehaald. Defensief gaven beide ploegen nauwelijks iets weg. In de slotfase van de 1e helft waren er wat vrije trappen waarbij Johan van Griensven er een met 2 vuisten pareerde van Rob Witlox tot corner. En Tom van Zuijlen zag een vrije trap klemvast gepakt door Wouter van de Elzen. Vlak voor rust moest Nick van Heesch met een zware knieblessure gewisseld worden waardoor de wedstrijd even stillag en men toch wel aangeslagen was.

Wereldgoal Luuk Rosmalen
In de 2e helft had Herpinia meer balbezit en kreeg de thuisploeg steeds minder ruimte en kreeg het weinig mogelijkheden. Herpinia werd langzaam sterker en kwam vaker op de helft van Nijnsel voor. Maar uit spelhervattingen wilde het ook niet vlotten, beide ploegen bleven azen op dat ene moment. Het moment van de wedstrijd kwam er ook in de 67e minuut. Ivo van Aalst speelde Mike Janssen aan op het middenveld en die soleerde heel goed door. Op het juiste moment legde hij de bal panklaar voor de inlopende Luuk Rosmalen die vanaf 18 meter de bal onhoudbaar in de rechter boven kruising van Wouter van de Elzen plaatste, 0 – 1. Een absoluut magnifiek, schitterende treffer. 

Lange halen, alles naar voren
Na de voorsprong van Herpinia moest Nijnsel wel gaan aanvallen en zo af en toe was het ook wel dreigend voor het doel maar acties van Lathouwers en Dortmans werd onschadelijk gemaakt door goed keeperswerk van Johan van Griensven. Aan de andere kant probeerde Herpinia het met snelle tegen aanvallen maar Paul Sweep, Rick Staassen en de later ingevallen Wouter Nass kwamen niet meer tot scoren. Ook de aanvallers van Nijnsel werden er moedeloos van en na ruim 100 minuten was daar het eindsignaal. Nijnsel gedegradeerd en Herpinia naar de halve finale!

Statistieken;
67 Luuk Rosmalen 0 – 1
78 Wouter Nass voor Paul Sweep
90 + 7 Bjorn Manders voor Luuk Rosmalen
Opstelling Herpinia;  Johan van Griensven – Luc van Zuijlen  – Tim Siebers  - Tom van Zuijlen -  Gijs van de Heuvel  – Arjan van Erp  – Paul Sweep  –  Mike Jansen – Luuk Rosmalen – Ivo van Aalst  -  Rick Staassen.  


 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn