Nieuws

Herpinia - Ulysses: 3-5

maandag 11 juni 2018
HERPINIA BLIJFT IN 4E KLASSE!
In de halve finale van de na competitie moest Herpinia thuis aantreden tegen de runner up Ulysses uit Megen. De verassing van het afgelopen seizoen maakte er in Herpen samen met Herpinia een ware thriller van. Herpinia dat geen beste 1e helft speelde kwam in het 2e bedrijf sterk terug maar werd toch uitgeschakeld. De blauw witten waren zeer gretig en mogen komende zondag in Megen aan de Maas om promotie naar de 3e klasse spelen. De ruim 700 toeschouwers werden in ieder geval verwend door de attractieve en spannende 2e helft waarin uiteindelijk topscorer Paul van Lith in blessuretijd alle illusies van Herpinia in blauw witte rook op liet gaan. De eindstand van 3 – 5 werd op het scorebord genoteerd!

Goede openingsfase gasten
Ulysses kwam sterk uit de startblokken en met een zuchtje wind mee waren het Paul van Lith, Tom Driessen en Willem Brouwer die wat kleine kansjes kregen, maar voor als nog bleef Herpinia defensief aardig op de been.In de 9e minuut schoot Paul van Lith rakelings naast. Met een uitval van Herpinia kopte Ivo van aalst uit een voorzet van Rick Staassen ook net over.

Verrassende voorsprong Herpinia
In de 11e minuut stuurde A-junior Mike Janssen Rick Staassen over rechts weg en die was iedereen te snel af, met een mooie lage schuiver in de korte hoek zette hij Herpinia op een 1 – 0 voorsprong. Echt aangeslagen was Ulysses niet en het bleef volop in de aanval spelen. De gelijkmaker viel ook binnen korte tijd, eerst was er nog een gevaarlijke vrije trap van Paul van Lith tot corner werd verwerkt. En in de 14e minuut kon Willem Brouwer in vrije positie de 1 – 1 binnen schieten na alweer een goede aanval van Ulysses. Daarna hadden we toch over en weer kansen voor beide ploegen maar het vizier stond even niet op scherp bij de aanvallers van beide ploegen.

Verkeerde uitrap
Na 37 minuten spelen kreeg Herpinia een vrije trap in het eigen strafschop gebied die door Johan van Griensven snel genomen werd. Deze kwam in de voeten van Jarju Yunusa die in een tijd op doel schoot. De Herpinia keeper stond nog te ver voor zijn doel en zag de bal via zijn vingertoppen in het doel gaan, 1 – 2. Ook na deze goal leek Herpinia weer snel langszij te komen maar Ivo van Aalst zag in de 39e minuut via de kluts de bal tegen de binnenkant van de paal gaan. Herpinia kreeg nog een 2 – tal vrije trappen maar konden Sven Rietveld van Ulysses niet verassen! Herpinia schoof langzaam maar zeker op naar voren maar in de extra tijd van de 1e helft maar zag Tom Driessen goed aannemen in goede positie. Driessen speelde zijn directe tegenstander uit en schoot met een lage boogbal schitterend de 1 – 3 binnen, en daarmee ging men ook naar de thee.

Spectaculaire 2e helft
De gasten namen in de 2e helft zeker geen gas terug maar ook Herpinia stroopte de mouwen nog eens op. Kansen waren er maar werden niet benut. In de 58e minuut, Herpinia dacht aan buitenspel, waren met teveel naar voren en werd Tom Driessen alleen op Johan van Griensven afgestuurd. De doelman van Herpinia kwam vrij snel uit en werd omspeeld door Driessen die daarna simpel voor 1 – 4 tekende. Ulysses dat nu rustiger kon gaan spelen zag Herpinia toch de moed niet opgeven. In de 63e minuut kreeg het corner, genomen door Paul Sweep, en het was Mike Janssen die achterwaarts mooi inkopte, 2 – 4. Herpinia bleef aanvallen en even later werd er hands gemaakt binnen de 16, penalty. Met een harde knal door het midden scoorde Ivo van Aalst de 3e treffer voor Herpinia, 3 – 4. 

Alles of niets voetbal
Na dit doelpunt kon het alle kanten op gaan, Ulysses kreeg steeds meer de ruimtes om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken maar liet diverse kansen onbenut en ook Herpinia was zeer dreigend voor het doel van Sven Rietveld. De spanning was te snijden naast en op het veld, hoe zou het aflopen. Paul van Lith en Willem Brouwer in kansrijke positie konden Johan van Griensven niet passeren. Maar ook Sven Rietveld reageerde fantastisch op inzetten van Luuk Rosmalen, vrij voor de doelman 81e minuut, en Rick van Griensven op een kopbal. Gijs van de Heuvel kon in de 89e minuut nog een inzet van Paul Lith onschadelijk maken door zijn inzet te blokken tot corner waaruit geen rendement behaald werd.

Topscorer 4 G beslist wedstrijd in blessuretijd
Alles van Herpinia ging maar mee naar voren in blessuretijd en het was ernaast of er onder. Uit een corner van Herpinia in de 95e minuut konden Tom Driessen en Paul van Lith met zijn tweeën op Johan van Griensven af en speelde dit perfect uit. Paul van Lith bezorgde Ulysses met zijn droge schuiver de 3 – 5 overwinning. Ulysses gaat naar de finale voor 1 plek in de 3e klasse en voor Herpinia geldt dat zij volgend seizoen weer in de 4e klasse uit gaan komen. 

Statistieken;
11 Rick Staassen 1 – 0
14 Willem Brouwer 1 – 1
37 Jarju Yunusa 1 – 2
45 Tom Driessen 1 – 3
46 Jan Willem van Zutven voor Tom van Zuijlen
58 Tom Driessen 1 – 4
63 Mike Janssen 2 – 4
64 Rick van Griensven voor Arian van Erp
67 Ivo van Aalst (Penalty) 3 – 4
90 + 5 Paul van Lith 3 – 5

Opstelling Herpinia;  Johan van Griensven – Luc van Zuijlen  – Tim Siebers  - Tom van Zuijlen -  Gijs van de Heuvel  – Arjan van Erp  – Paul Sweep  –  Mike Jansen – Luuk Rosmalen – Ivo van Aalst  -  Rick Staassen.  
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn