Nieuws

Herpinia - NLC'03 2-0

zondag 23 september 2018
 

23-09-2018.

Wedstrijdverslag    Herpinia – NLC ’03.

HERPINIA EFFECTIEVER IN WATERBALLET WEDSTRIJD TEGEN NLC’03, 2 – 0 ZEGE!

Herpinia heeft haar 1e wedstrijd in het nieuwe seizoen met een mooie zege op NLC’03 afgesloten. Pluvius had alle sluizen opengezet deze zondag maar ondanks dat maakte beide ploegen er een alleraardigste wedstrijd van. Zowel trainer Frank Kusters als Rene van de Putte moesten het al zonder een aantal vaste krachten doen maar de vervangers deden hun stinkende best. Vooral blij was de coach van Herpinia dat juist deze wedstrijd weer eens de 0 werd vastgehouden. Luuk Rosmalen en Rick Staassen maakte de 2 doelpunten voor de thuisploeg in een zeer sportieve wedstrijd onder goede leiding van Dhr. Ulijn.

1e Helft met weinig uitgespeelde kansen.
Herpinia nam even in de beginfase het heft in handen maar kon NLC’03 niet echt pijn doen. Veel glijpartijen deden de acties aan beide kanten geen goed. Een schot vanuit de 2e lijn van de terug gekeerde Rowdy Megens ( 2 jaar blessureleed) ging net naast in de 7e minuut. Een vrije trap van Rick Staassen na 17 minuten ging ook weer naast het doel. Bart van de Hurk deed met een afstandsschot wat terug na 19 minuten maar Bas Siebers pakte klemvast de bal. Uitgespeelde kansen kwamen er niet en als deze in aantocht waren schoven de aanvallers aan beide kanten nogal een onderuit. NLC’03 had wel meer balbezit maar dwong niet veel af. Wouter Bijl probeerde het halverwege de 1e helft 2 keer van afstand maar zonder succes.

Openingstreffer slotfase 1e helft
In de laatste 5 minuten van de 1e helft werd het wel dreigender voor beide doelen, in de 39e minuut soleerde Tim Ruijs zich alleen richting Bas Siebers maar zijn schot werd door Bas tot corner verwerkt. Uit die corner zet Herpinia een perfecte tegen aanval op waarbij Arian van Erp Rowdy Megens in stelling brengt maar die schiet net naast. In de 44e minuut is Herpinia weer in de aanval en besluit Willem van Ras maar eens van grote afstand op doel te schieten. Zijn schot wordt niet vastgehouden door keeper Thomas Fransen en Luuk Rosmalen is er zo snel bij dat hij in de rebound de 1 – 0 binnen schiet. NLC’03 probeert gelijk wat terug te doen met de aanval vanaf de aftrap maar een scherpe voorzet Thijs van Amstel wordt in 2x door Bas Siebers onschadelijk gemaakt. Herpinia gaat met een minieme voorsprong de kleedkamer in om te rusten.

Herpinia komt beter uit kleedkamer
Gelijk in de 2e helft voert Herpinia de druk wat op en zowel Rick Staassen als Rowdy Megens proberen het met gevaarlijke schoten die Thomas Fransen met enige moeite weet te pareren. Toch na dat wederom beginoffensief van Herpinia krijgen de gasten weer meer balbezit. De besluiteloosheid blijft echter een heet hangijzer voor NLC’03 en echte kansen creëren ze niet. Een lobje van Tim Ruijs gaat voor langs in de 60e minuut. Bij de daarop volgende uitval moet Thomas Fransen flink aan de bak bij een lage harde schuiver van Rick Staassen. Even later schiet Bart van de Hurk in goede positie in het zijnet voor NLC’03. In de laatste 20 minuten gaat NLC’03 meer en meer in de aanval maar defensief geeft Herpinia niets weg. Ivo van Aalst zet zijn vleugel aanvallers telkens weer goed weg voor het doel alleen de schuif partijen lopen faliekant mis voor de thuisploeg.en houdt NLC’03 uiteraard stand. De mogelijkheid op de gelijkmaker is er nog steeds. En de enige echte goede mogelijkheid was er in de 82e minuut voor invaller Jay Richters die zich alleen voor Bas Siebers soleerde maar snoeihard in het zijnet schoot.

Wedstrijd beslist in blessuretijd
NLC’03 ging steeds meer risico’s nemen in een alles of niets poging maar het was Herpinia dat een 4 tal opgelegde kansen kreeg maar slechts 1 keer scoorde, de bevrijdende 2e treffer. In combinatie werd Mike Janssen oog in oog met Thomas Fransen gespeeld maar schoot in het zijnet in de 90e minuut. Slechts 1 minuut later Rick Staassen werd op maat bediend door Tim Siebers maar schoot tegen de keeper op. Dat deed Luuk Rosmalen ook in combinatie met Ivo van Aalst. Uiteindelijk 4 minuten in blessuretijd begon de aanval met Ivo van Aalst die Rowdy Megens over rechts vrij weg stuurde en Rowdy zette op maat voor en schoot Rick Staassen onhoudbaar en snoeihard met een lage schuiver de 2 – 0 binnen. Dat was tevens de bevrijdende treffer voor de Herpinianen. Volgend weekend gaan de club haar 90 jarige bestaan uitbundig vieren, ( zie deze website), en wordt de uitwedstrijd tegen Nulandia later gespeeld. 

Statistieken;
44 Luuk Rosmalen 1 – 0 
90+4 Rick Staassen 2 – 0.
Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Willem van Ras – Rick Staassen – Luuk Rosmalen – Mike Janssen – Rowdy Megens – Ivo van Aalst – Gijs van de Heuvel.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn