Nieuws

Herpinia - CITO 0-4

donderdag 4 oktober 2018
 

07-10-2018.

Wedstrijdverslag    Herpinia – CITO.

CITO OPPERMACHTIG IN 2E HELFT BIJ HERPINIA.

Het zag er allemaal niet naar uit dat Herpinia na 45 minuten zo hard onderuit zou gaan in de gemeentelijke derby tegen CITO uit Oss. Daar waar in de 1e helft nog aardig gespeeld werd en de gelijkmaker gescoord had kunnen worden liep het in de 2e helft heel anders. CITO scoorde 3x binnen 15 minuten en liet Herpinia helemaal niet meer aan voetbal toe komen. Uiteindelijk wonnen de gasten dus met 0-4 van Herpinia.

Nauwelijks kansen in 1e helft

De wedstrijd begon met beide ploegen best aardig met verzorgd voetbal over en weer maar uitgespeelde kansen kwamen er niet van. Vooral rond het middenveld werd de bal veel rond gespeeld. Het 1e doelpunt kwam dan ook zo maar opgedoken uit een onschuldige vrije trap. Vanaf zo een 25 meter mocht Serkan Ordu uithalen waarbij de muur en keeper er niet goed uit zag, de bal verdween in de rechter benedenhoek, 0-1. Na deze treffer bleef het spel wel op en neer gaan maar uitgespeelde kansen ho maar. Vanuit de 2e lijn met afstandschoten probeerde Anthony van Zuijlen en Rowdy Megens het maar zonder succes. Bas Siebers moest een schot van Dogukan Yorulmaz onschadelijk maken met 2 vuisten. Een steekpass van Ivo van Aalst zette Rowdy Megens oog in oog met doelman Eyup Mehmet Cabael maar was de Herpinia aanvaller net te vlug af in de 29e minuut.

Gelijkmaker kansen lagen er

Na 40 minuten spelen zette Herpinia een van haar beste aanvallen op, Ivo van Aalst kwam na een voorzet van Rowdy Megens oog in oog met Cabael te staan maar schoot recht tegen deze doelman op. In de 41e minuut schoot Enis Genc in goede positie voor CITO rakelings over. En uit de daarop volgende aanval zette Ivo van Aalst zijn mede aanvaller Rowdy Megens voor Cabael die nu met 2 vuisten zijn ploeg op de nul hield. Rust 0-1. 

CITO haalt uit in 2e helft

Gelijk na de thee werd Herpinia overvallen met 2 supersnelle tegendoelpunten. In de 47e minuut omspeelde Mehmet Gurbus keeper Bas Siebers en tekende voor de 2-0 met een lage schuiver in het lege doel. En in de 48e minuut bracht dezelfde speler Enis Genc in stelling die uit de voorzet onhoudbaar voor de 0-3 tekende. Herpinia was duidelijk aangeslagen en kwam in het verhaal niet meer voor. CITO voetbalde heel gemakkelijk en gaf nauwelijks ruimte weg. In de 59e minuut werd het zelfs 0-4 door een kopbal van Dogukan Yorulmaz via het been van Tim Siebers ongelukkig in het doel ging. CITO bleef lekker aanvallen en kreeg nog voldoende kansen en voor Herpinia zat er zelfs een ere treffer niet meer in want CITO speelde de wedstrijd met speels gemak naar het einde toe. Twee verschillende helften voor Herpinia waarvan de 2e dus niet zo goed afliep. Aanstaande zondag volgt de 3e gemeentelijke derby en wel tegen SDDL in Demen!

Statistieken;

12           Ordu Serkan                                      0 – 1

47           Mehmet Gurbus                                0 – 2

49           Enis Genc                                          0 – 3 

59           Dogukan Yorulmaz                           0 – 4 

61           Mike Jansen voor Anthony van Zuijlen

74           Jorrit van de Ven voor Willem van Ras

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Willem van Ras – Rick Staassen – Luuk Rosmalen – Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Ivo van Aalst – Gijs van de Heuvel.

 

 

   

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn