Nieuws

Herpinia viert uitbundig haar 90 verjaardag

zondag 7 oktober 2018
  In het weekend van 28 tot en met 30 september vierde v.v. Herpinia uitbundig haar 90e verjaardag. Vele mensen kwamen op de diverse activiteiten af. Daarnaast was er heel veel belangstelling voor oude foto’s en verhalen die in het clubhuis tentoon gesteld werden. Een rijke historie lag ter inzage.Op vrijdag konden alle leden van zowel Herpinia als de supportersclub en belangstellenden een grootst feest vieren met de band PROOST en DJ Sonny Boeijen. In een goed gevulde en mooi versierde feesttent werd er goed gefeest die avond.
Op zaterdag was het feest voor alle jeugdleden dat begon met een heerlijk diner gevolgd door een freestyle voetbalclinic. Wereldkampioen Panna Jeand Doest en Freestyle kampioen Tom V trokken veel belangstelling naar sportpark De Wilgendaal. Een mooie voorstelling werd aan het publiek getoond.In de avonduren was het weer een groots feest in de tent waar iedereen van de band Jackfire kon genieten die een prachtige lichtshow met een echt vliegtuig opvoerden, een waar spektakel. Daarna volgde een weergaloos optreden van de zanger Kafke en voor de 3e helft zorgde The Allstarz met een gezelligheid tot in de late uurtjes.

De zondagmorgen begon met een heerlijke brunch voor zo’n 400 gasten bij v.v. Herpinia. Tijdens deze brunch bracht muziekvereniging St. Hubertus een muzikale hulde aan de voetbalclub die afgesloten werd met het clublied dat uit volle borsten werd mee gezongen. Pastoor Driever keek met leuke herinneringen en anekdotes terug op zijn en andere mooie gebeurtenissen in de geschiedenis van de club. Daarnaast vergat hij niet de leden die niet meer onder ons zijn en had hij in gedicht vorm een mooi gebed opgesteld, dat zij nog lang bestaan voor ons plezier.Rene van Summeren sprak namens het jeugdkader en nam afscheid van jeugdcommissieleden die gestopt zijn. Burgemêster van Herpen Cindy Kuijpers had ook vele lovende woorden in gedicht vorm over de liefde voor het voetbal en haar rijke historie binnen de jubilerende vereniging! Bennie Kuijpers, voorzitter supportersclub Herpinia, kon namens zijn cluppie een waarde cheque overhandigen voor een bijdrage voor de verbouwing van het clubhuis. De beide voorzitters in pre, zoals voorgesteld voor de komende ledenvergadering namen deze in ontvangst en spraken hun dankwoord uit.

Arnold Siebers had lovende woorden over de club en heette vele belangrijke gasten welkom, erevoorzitter Wim van Hoogstraten, de ereleden, leden van verdiensten enzovoort enzovoort. Keek terug naar de afgelopen jaren maar ook vooruit. Blij met de grote opkomst deze dag liet hij vooral horen.

Een kwis was er daarna die ook in hele mooie beelden en geluid prachtig in elkaar was gezet door Rubin Schoenmakers en Roy van Thiel. Vele teams gaven de acte préséance en een gezamenlijke familiefoto op de tribune werd er uiteraard ook gemaakt! Na 16.30 uur was het tijd voor  DJ Robert Pouwels en die had binnen 20 seconden de hele tent op zijn kop. Wat volgde was een geweldig slotfeest in de tent met vele Herpinianen die het 90 jarige bestaan dus uitbundig gevierd hebben. En het kon niet anders dan dat deze dag werd afgesloten met het clublied Oja Oja Oja leve Herpinia, dat zij nog lang bestaan voor ons plezier. 

Een dank aan de jubileum commissie, William Peters van cafe Thekes en de vele mensen die hebben bijgedragen het jubileum een groot succes te maken en dat zijn er velen!

Op naar de 100 jaar ……………………………………….
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn