Nieuws

SDDL - Herpinia: 3-1

dinsdag 16 oktober 2018
  14-10-2018.

Wedstrijdverslag    SDDL  - Herpinia.

SDDL WINT WEER VAN HERPINIA.

Herpinia is voor de 3e achtereen volgende keer verslagen door SDDL. De thuisploeg was effectiever in het benutten van de kansen en won uiteindelijk met 3 – 1. Maar ook de leiding gevende liet het deze wedstrijd aardig afweten en hanteerde veel te veel, en wat telkens verkeerd uit viel voor beide ploegen, de verkeerde voordeel regel. Opmerkingen daarover werd bestraft met geel en overtredingen, werd onbestraft gelaten heel raar allemaal. Door die warrigheid konden ook nog eens 2 spelers na 2x geel, dus rood, vroegtijdig naar de kleedkamer. En wat ik me nog steeds afvraag of de scheidsrechter wel alles zelf constateerde? Neemt niet weg dat SDDL wel de volle winst in Demen hield.

Vroege goals

De wedstrijd begon best aardig met gelijk 2 aanvallende ploegen, Ties Klievink haalde binnen de 1e minuut uit maar Bas Siebers was attent en een vrije trap van Rowdy Megens ging net naast. Even later schoot hij tegen keeper Tim van de Coolwijk op in riante positie. In de 6e minuut werd Rick Staassen over links weggestuurd door Ivo van Aalst, speelde zijn directe tegenstander 2x uit en schoot onhoudbaar binnen in de rechter boven hoek. 0 – 1. Maar lang plezier had Herpinia niet van de voorsprong. Jordi de Looijer ging er over rechts vandoor en schoot vanaf de zijkant goed in, Gijs van de Heuvel trachtte de bal nog voor de doellijn weg te halen maar de bal ging via de binnenkant van de paal in het doel, 1 – 1.

Veel schoten vanuit de 2e lijn

De wedstrijd hield best een aardig tempo aan maar uitgespeelde kansen bleven uit. Het gevaar zat meer in schoten vanaf afstand. Luc van Zuijlen voor Herpinia en Ties Klievink voor SDDL waren daarmee best wel gevaarlijk. In de 36e minuut kon Rick Staassen weer op Tim van de Coolwijk af maar de keeper hield de bal goed tegen. Uit de daarop volgende tegenaanval werd er een goal afgekeurd van SDDL vanwege buitenspel. De rust gingen beide ploegen toch in met een 1 – 1 gelijke stand.

SDDL effectiever, Herpinia vergeet te scoren

Het duel ging aardig op en neer met voor beide ploegen kansen maar scoren bleef uit. Seegers kopte naast in vrije positie en Luuk Rosmalen lobde mooi over de doelman heen maar ook net over de bovenlaten in de 65e minuut. In de 67e minuut werd er dan toch weer gescoord, een voorzet vanaf rechts werd door Ties Klievink ineens hard ingeschoten en liet Bas Siebers kansloos, 2 – 1. In de linker bovenhoek knalde de routinier in vrije positie goed binnen. Het werd allemaal wat grimmiger en de scheidsrechter zag het ook allemaal niet meer zo goed. In de 74e minuut dacht Luuk Rosmalen binnen te schieten na een goede aanval maar werd onderuit getrokken en helaas werd dat ook al over het hoofd gezien. Maar daar waren de toeschouwers al een beetje aan gewend geraakt. Een penalty had zeker niet misstaan, buiten het feit dat ie er dan nog wel ingeschoten moet worden! De aanvallers van Herpinia probeerde het wel maar het was Tim van de Coolwijk die vele ballen onschadelijk maakte en een goed partijtje keeperswerk afleverde voor SDDL als vervanger van de vaste waarde Maarten Megens!

Derby beslist in slotfase

Herpinia zocht wanhopig naar de gelijkmaker en kreeg niet al te veel kansen. SDDL kreeg ook wat dotten van kansen maar Bas Siebers hield Herpinia in de wedstrijd door een paar goede reddingen Door het nemen van risico’s was het SDDL dat de wedstrijd op slot kon gooien en dat deden ze in de 87e minuut. Na slecht uitverdedigen was het Merijn Maas die vanaf 20 meter voor de 3 – 1 zorgde met een lage schuiver en de rechter benedenhoek en de winst naar SDDL bracht. De strijd was gestreden, daar waar de emoties toch wel weer aardig opliepen was SDDL er toch wat vaardiger mee omgegaan maar dat hoort er nou eenmaal een beetje bij. Soms zit het mee en soms zit het tegen maar dat hoort er ook een beetje bij in het voetbal! Voor Herpinia wacht alweer de 4e gemeentelijke derby aanstaande zondag. Na NLC’03, CITO en SDDL komt promovendus Ravenstein zondag op bezoek bij Herpinia, beide ploegen hebben tot nu toe 3 punten bij elkaar gespeeld. Kan toch weer een mooie gemeentelijke derby gaan worden, aanvang 14.30 uur.

Statistieken;

06           Rick Staassen                                       0 – 1

12           Jordi de Looijer                                   1 – 1 

67           Ties Klievink                                         2 – 1  

61           Mike Jansen voor Willem van Ras

76           2x Geel Speler SDDL en Herpinia dus Rood

87           Tom van Zuijlen voor Arian van Erp

89           Merijn Maas                                        3 – 1 

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Willem van Ras – Rick Staassen – Luuk Rosmalen – Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Ivo van Aalst – Gijs van de Heuvel.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn