Nieuws

Herpinia - Ravenstein: 0-3

zondag 21 oktober 2018

21-10-2018.

Wedstrijdverslag    Herpinia - Ravenstein.

HERPINIA VERLIEST DERDE ACHTER EENVOLGENDE DERBY.

In de 4e competitiewedstrijd, en tevens 4e gemeentelijke derby, is Herpinia voor de 3e achtereen volgende keer tegen een best wel forse nederlaag aan gelopen. Daar waar tot de 67e minuut nauwelijks iets gebeurde kwam er een onverwachte achterstand voor de thuisploeg. Een vrije trap werd van achter de lijn terug gebracht in het veld, echter assistent grensrechter en scheidsrechter konden dit niet waarnemen. Een schitterend doelpunt van Chiel van Uden was het vervolg en Herpinia was helemaal uit haar doen. Ravenstein dicteerde en liep uit naar een 0 – 3 overwinning en door deze nederlaag werd Herpinia hekkensluiter in de 4e klasse I.

Nauwelijks kansen in 1e helft

Ravenstein kwam iets beter uit de startblokken als Herpinia maar creëerde weinig mogelijkheden en de thuisploeg ook weinig. Het was meer vanuit de 2e lijn of een spel hervatting. Zo kopte Tom van Zuijlen in de 20e minuut goed in maar redde Marcel van de Heuvel bekwaam. Zijn collega Bas Siebers moest ook een paar keer ingrijpen bij voorzetten vanaf de zijkant maar waarbij het vizier van de aanvallers nog niet echt op scherp stond. Herpinia kon in de slotfase van de 1e helft iets meer in de aanval komen maar defensief gaven ook de gasten praktisch geen ruimte weg. Ravenstein was in balbezit wel wat beter als de thuisploeg maar het kon nog geen potten breken. Het duel speelde zich veelal tussen de 16 meter gebieden af met te weinig dreiging!

Kans voor Herpinia

Uit het niets kreeg Herpinia toch een beste kans in de 40e minuut. Ravenstein verspeelde de bal op het middenveld en Rowdy Megens kon in zijn eentje op Marcel van de Heuvel af. De doelman van Ravenstein behoedde zijn ploeg voor een achterstand door heel goed met zijn rechter stand been het schot te keren. Door deze toeval uitval zou Herpinia hebben kunnen scoren maar dat bleef uit. Een 0 – 0 ruststand werd het dus.

2e Helft

In de 53e minuut was er het eerste echte gevaar van Thomas Verkuijlen voor Ravenstein die net naast schoot in goede positie voor het Herpinia doel. Luc Rosmalen kopte aan de andere kant rakelings over uit een corner in de 55e minuut en toen was het weer te afwachtend allemaal.

Onverwachte wending in 67e Minuut

In de 67e minuut kreeg Ravenstein een vrije trap die vanaf links voor het doel bij Herpinia kwam. Bas Siebers zag de bal over de achterlijn gaan evenals Luc van Zuijlen. De bal werd terug gekopt in het veld door Jelle Stegeman waarop Chiel van Uden nog zeer attent op reageerde. De speler haalde snoeihard uit en schoot de bal in de linker bovenhoek, 0 – 1. Een heftig protesterend Herpinia haalde echter bakzeil omdat zowel scheidsrechter als assistent grensrechter dit niet konden waarnemen, moeilijk dus. En mocht Herpinia het spel hervatten met een aftrap voor het vervolg.

Aangeslagen Herpinia

Al snel werd duidelijk dat Herpinia deze achterstand moeilijk kon verwerken. De ploeg van Lars van Kan nam de regie duidelijk in haar handen en domineerde richting Bas Siebers. In de slotfase sloeg het dan ook nog 2x genadeloos toe. In de 81e minuut kwam Herpinia in ondertal door de 2e gele ongelukkige gele kaart van Arian van Erp en de gevolgen werden meteen afgerekend! Een vrije trap van Thomas Verkuijlen in de 82e minuut ging over de muur via de onderkant van de lat er weer in de linker bovenhoek in, 0 – 2. En het werd nog erger in de 87e minuut toen Herpinia bij het uitverdedigen de bal verloor en Mees Dekker voor de 0 – 3 zorgde met een onhoudbare lage schuiver in de linkerhoek. En daar bleef het bij, alleen werd Herpinia na deze nederlaag ook gelijk de nummer 14 in de 4e klasse I, dus hekkensluiter. Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd in en tegen Boskant.

Statistieken;

67           Chiel van Uden                                  0 – 1

72           Wouter Nass voor Tom van Zuijlen

72           Willem van Ras voor Anthony van Zuijlen

81           2x Geel Speler Herpinia dus Rood

82           Thomas Verkuijlen                           0 – 2

87           Mees Dekker                                    0 - 3

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Jorrit van de Ven – Rick Staassen – Luuk Rosmalen – Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Tom van Zuijlen – Gijs van de Heuvel.

 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn