Nieuws

Boskant - Herpinia 0-0

zondag 28 oktober 2018
  28-10-2018.

Wedstrijdverslag   Boskant -  Herpinia.

HARDWERKEND HERPINIA PAKT PUNT BIJ BOSKANT

Een zwaargehavend Herpinia pakte afgelopen zondag toch wel een verdienstelijk punt in en tegen Boskant. Het miste maar liefst 5 basisspelers en zag Jorrit van de Ven in de rust ook nog uitvallen met een blessure. In de 1e helft had Herpinia het geluk dat het houtwerk 2x de nul behield en in de 2e helft was het Bas Siebers die behoorlijk met wat goede verrichtingen zijn ploeg op de nul, ondersteund door de achterhoedespelers, hield. De 16 jarige Nick Arts debuteerde in de slot minuten voor Herpinia en deed dat niet onverdienstelijk! Brilstand 0 – 0.

Sterker Boskant in de 1e helft

Boskant begon met een goed offensief en het spel was voornamelijk op de speelhelft van Herpinia. Gelukkig stond het vizier van de aanvallers niet op scherp bij Boskant. Uitgespeelde kansen kwamen er weinig dus besloot men het meer vanuit de 2e lijn te proberen. Namens Herpinia kon Rowdy Megens in de 19e minuut uithalen na een soloactie maar de keeper bracht redding.

Engeltje op de lat

Het werd meer en meer een richting verkeer naar Bas Siebers toe maar uitgespeelde kansen kreeg Boskant zowaar niet. In de 26e minuut lobde de linksbuiten van Boskant over Bas Siebers heen maar de bal kwam ook op de bovenkant van de lat. En in de 32e minuut knalde Boskant vanaf 16 meter snoeihard tegen de onderkant van de lat en had Herpinia echt heel veel geluk. Herpinia kon weinig daartegen over stellen maar probeerde met hard te werken de nul te verdedigen, wat het deed!

Open strijd in 2e helft

De 2e helft verliep beter voor Herpinia omdat het iets beter ging voetballen en Boskant juist wat minder. Dat bracht met zich mee dat het een echte boeiende wedstrijd werd, misschien niet al te best maar wel spannend. Rowdy Megens kon in combinatie met zijn broer Wesley een paar keer alleen op de keeper af maar de controle ontbrak een paar keer om Boskant pijn te doen. Bas Siebers kreeg het nu ook steeds drukker maar wist met een paar hele goede reddingen Herpinia te behoedden voor een achterstand. Beste kansen waren er voor Boskant maar ook Tim Siebers, Luc van Zuijlen, Tom van Sonsbeek en Bjorn Manders blokten alles zodat er maar geen doelpunt viel. Een paar keer kon Rowdy Megens de bal niet goed onder controle krijgen in 2 riante positie momenten, 60e en 67e minuut. Met een uitval in de 84e minuut schoot Beau van Dieten maar net over het doel van Boskant. In blessuretijd kreeg Herpinia nog een tweetal corners maar het scoren bleef uit, dat wat Boskant dus ook verzuimd had om te doen. Na 90 minuten een verlossend eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter. Aanstaande zondag speelt Herpinia thuis tegen Nijnsel.

Statistieken;

46           Tom van Sonsbeek voor Jorrit van de Ven

79           Beau van Dieten voor Wesley Megens

86           Nick Arts voor Anthony van Zuijlen

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Jorrit van de Ven – Bjorn Manders – Mike Janssen – Willem van Ras - Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Wesley Megens – Gijs van de Heuvel.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn