Nieuws

Avesteyn - Herpinia: 4-1

donderdag 15 november 2018
 

18-11-2018.

Wedstrijdverslag   Avesteyn  -  Herpinia.

KOPLOPER VERSLAAT STRIJDEND HERPINIA!

Een zwaar gehavend Herpinia ging afgelopen zondag met 4 – 1 onderuit bij koploper en 1e periode winnaar Avesteyn. Toch was de uitslag enigszins geflatteerd te noemen met name over de 2e helft waarin Herpinia veel strijd leverde maar het beetje geluk ontbrak. Alle spelers doen hun stinkende best en als je in de hoek zit waar de klappen vallen komen ze ook wel eens hard aan.

Snelle openingstreffer

Nog voordat de meeste supporters gearriveerd waren stond er al 1 – 0 op het scorebord. In de 2e minuut tikte Stan de Laat uit een corner simpel de 1 – 0 binnen. Dus kon Herpinia meteen goed aan de bak om de achterstand in te halen. Toch kregen beide ploegen over en weer wel mogelijkheden ondanks het spel vaak met lange halen eigenlijk goed uit moest vallen. In de 5e minuut bracht Bas Siebers goed redding door een schot van Dries Heerkens in 2e instantie van zijn voeten af te plukken. Na 11 minuten bracht Anthony van Zuijlen Luuk Rosmalen in stelling maar deze zag zijn gekeerd worden tot corner. Uit spel hervattingen was de thuisploeg meer gevaarlijker dan Herpinia dat daar te weinig mee deed. In de 16e minuut schoot Anthony van Zuijlen een vrije trap goed in, in de rebound schoot Mike Janssen helaas net over het doel daar waar gescoord had kunnen worden.

2e Treffer weer uit corner

Na een half uur spelen gaf Herpinia wel heel eenvoudig een corner weg met desastreuse gevolgen. Idem dito aan de 1e goal stond er weer een speler vrij, Dries Heerkens haalde snoeihard uit en het was 2 – 0. Even later ging dezelfde Heerkens weer alleen op Bas Siebers af maar de keeper plukte de bal van zijn voeten af. In de 37e minuut combineerde Herpinia er goed door heen en kreeg Gijs van de Heuvel een mooie schietkans die de keeper passeerde maar een verdediger bracht redding op de doellijn en wat restte was een corner.

Twee strafschoppen

Uit de tegen aanval was het Rick Vissers die omvergelopen werd door Tim Siebers binnen de 16 meter, dus strafschop. Vanaf 11 meter stopte in eerste instantie Bas Siebers de bal maar in de rebound scoorde Rick Vissers alsnog de 3 – 0. Een tweetal minuten later eenzelfde situatie in het strafschop gebied van Avesteyn. De doelman liep Mike Janssen om ver en zat in de hoogte met zijn benen in de nek van de Herpinia speler. Echter tot ieders verbazing (inclusief de gastheren) kreeg de keeper op onverklaarbare wijzen een vrije trap mee. Daar waar ook gewoonweg een strafschop op zijn plaats was geweest! In de slot minuut van de 1e helft kopte Luc van Zuijlen rakelings naast uit een corner.

Herpinia gaat de strijd aan

De 2e helft kwam moeizaam op gang, Avesteyn deed het rustig aan en kreeg in de 58e minuut een beste kans uit het niets. Stan de Laat zag zijn inzet van de doellijn afgehaald. Beide ploegen speelde veel te veel met lange ballen en dan moet het maar goed willen vallen. Toch kon Herpinia druk uitoefenen en probeerde terug in de wedstrijd te komen. Een schot van Rowdy Megens in de 62e minuut in een keer uit een voorzet kwam recht op de keeper af en was gewoon weg pech dat die bal er niet in ging. Een minuut later was het dan wel raak. Beau van Dieten kon een voorzet van Luuk Roosmalen in knallen via een been over de keeper
heen, 3 – 1. 

Houtwerk

Herpinia drukte nu goed door, werkte hard en kreeg wat mogelijkheden. In de 68e minuut had Rowdy Megens weer pech dat een afstandsschot via een verdediger rakelings via de bovenkant van de lat tot corner viel. Gijs van de Heuvel en Beau van Dieten kregen ook weer kansen maar altijd zat er wel een been of rug tegen waarbij het geluk ontbrak bij Herpinia. Zeker in de 84e minuut toen Tim Siebers over alles en iedereen de bal lobde maar via de lat de bal terug in het veld zag komen, het zat niet mee. En zeker niet in de 86e minuut. Een bal die over de achterlijn was geweest kwam toch voor en de scheidsrechter liet door spelen. Dries Heerkens profiteerde optimaal van dit buitenkansje en schoot de 4 – 1 binnen voor Avesteyn. Over en uit en daar bleef het dan ook bij. Herpinia mag het na 2 uitwedstrijden aanstaande zondag thuis opnemen tegen Vorstenbossche Boys dat in de middenmoot bivakkeert!  

Statistieken;

02           Stan de Laat                                        1 – 0

30           Dries Heerkens                                   2 – 0

39           Rick Vissers          Penalty                  3 – 0

46           Tom van Sonsbeek voor Jorrit van de Ven

63           Beau van Dieten                                 3 – 1

86           Dries Heerkens                                   4 – 1

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Jorrit van de Ven – Arian van Erp  –  Luuk Roosmalen – Mike Jansen - Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Beau van Dieten  – Gijs van de Heuvel.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn