Nieuws

Boxtel - Herpinia: 4-0

woensdag 28 november 2018
 

02-12-2018.

Wedstrijdverslag  Boxtel -  Herpinia.

FOUTENFESTIVAL LEVERT HERPINIA FORSE NEDERLAAG OP!

In en tegen Boxtel is Herpinia tegen een grote nederlaag opgelopen. Daar zag het na 45 minuten zeker niet naar uit omdat Herpinia beter was dan de gastheren. In de 54e minuut kantelde de wedstrijd heel zwaar na defensieve fouten die genadeloos afgestraft werden. In de 61e minuut leek het gelijk te worden maar nadat de bal van de lijn was afgehaald lag ie er binnen dezelfde minuut aan de andere kant in. In de slotfase liep Boxtel zelfs uit naar een 4 – 0 overwinning. Na de mooie zege van vorige zondag staat Herpinia weer met beide benen op de grond.

Explosieve start

In het begin van de 1e helft lag het tempo best hoog en zochten beide elftallen de aanval. Daaruit kwamen niet al te veel kansen maar bleef het bij dreiging waarbij de keepers vaak het gevaar er vrij gemakkelijk uit konden halen. Valentijn Waals en Robin van de Laak waren erg snel maar konden Bas Siebers niet verschalken. Aan de andere kant schoot Beau van Dieten over voor Herpinia en Rowdy Megens voor langs. Na 11 minuten was Boxtel slordig in het uitspelen omdat met 3 aanvallers tegen 2 van Herpinia totaal mis ging. Meer en meer kwam het vanuit de 2e lijn met afstandsschoten voor zowel Herpinia als Boxtel. In de 24e minuut handelde Bas Siebers goed toen Robin van de Laak alleen op hem af ging, de doelman van Herpinia redde.

Houtwerk

De slotfase van de 1e helft was voor Herpinia met goede pogingen van Rowdy Megens, Beau van Dieten en Anthony van Zuijlen die hun inzetten tot corner verwerkt zagen door een uitstekende doelman. In de 41e minuut had Herpinia pech omdat een goed genomen vrije trap van Tom van Zuijlen op de lat belande. Na 45 minuten miste Beau van Dieten een goede voorzet, van Rowdy Mergens,  waarbij de bal over zijn voet heen schoof en voor langs ging in plaats van het doel. Rust 0 – 0. 

Onherkenbaar

Na de thee een rustig begin maar wat dusdanig verstoord werd dat Herpinia de regie totaal uit handen gaf. In de 49e minuut mist Beau van Dieten nog een voorzet van Rowdy Megens op een haar na maar daarna gaat het volledig mis. In balbezit verliest Herpinia rond de midden cirkel de bal en 3 aanvallers gaan alleen op Bas Siebers af. Valentijn Waals mag het karwei afmaken door de bal in het lege doel te tikken, 1 – 0. Niet veel later lijkt Herpinia gelijk te maken, een intikker van Beau van Dieten wordt van de lijn afgehaald. In de tegenaanval is het Robin van de Laak die de keeper  ver uit ziet komen, met een boogbal maakt hij 2 – 0. Een mokerslag, zo lijkt het voor Herpinia, het komt bijna niet meer aan voetballen toe en moet lijdzaam toe zien dat Boxtel verder uitloopt. Joeri Tooren maakt met een mooie boogbal in de 73e minuut de 3 – 0. En Valentijn Waals maakt met zijn 2e treffer voor Boxtel in de 85e minuut de 4 – 0 voor Boxtel. Luuk Rosmalen voor Herpinia en Robin van de Laak raken nog het houtwerk maar het blijft bij 4 – 0 voor de thuisploeg. Aanstaande zondag speelt Herpinia thuis DVG uit Liempde dat zondag met 6 – 0 van Boskant won. Onze jongens kunnen hun borst nat maken.

Let op aanvang HERPINIA  - DVG        14.00 uur.

Statistieken;

54           Valentijn Waals                                                  1 – 0

61           Robin van de Laak                                            2 – 0

68           Luuk Rosmalen voor Jorrit van de Ven

73           Joeri Tooren                                                      3 – 0

85           Valentijn Waals                                                  4 – 0

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Jorrit van de Ven – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mike Jansen - Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Beau van Dieten  – Willem van Ras.

 

   

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn