Nieuws

Herpinia -Vorst. Boys: 4-2

woensdag 21 november 2018
 

25-11-2018.

Wedstrijdverslag   Herpinia  -  Vorstenbossche Boys.

BROODNODIGE OVERWINNING HERPINIA!

Ze hebben er even op moeten wachten bij Herpinia maar zondag 25 november werd de 2e overwinning van dit seizoen behaald. Een verdiende overwinning op Vorstenbossche Boys met maar liefst 3 doelpunten van Beau van Dieten en Rowdy Megens pikte ook zijn doelpuntje eindelijk mee. Het werd 4 – 2 voor Herpinia in een zeer attractieve wedstrijd, het had ook 9 – 4 mogen zijn gezien de vele kansen. Herpinia had een overwinning nodig maar zag ook dat de concurrenten punten scoorden en wordt het nog spannend in de 4e klasse I waar nog van alles mogelijk is.

Aanvallend voetbal

Beide teams begonnen met aanvallend voetbal en al vroeg in de wedstrijd kwamen er ook kansen. In de 10e minuut schiet Anthony van Zuijlen voor Herpinia snoeihard op de kruising. En 2 minuten later weer een goed schot  van Anthony van Zuijlen dat de keeper, Teun van de Sanden, goed pakt. In de 14e minuut scoort Herpinia, Anthony van Zuijlen zet Rowdy Megens alleen voor de doelman, deze omspeelt de keeper en scoort beheerst de 1 – 0. Vanaf dat moment trekt Vorstenbossche Boys meer in de aanval en komen er ook kansen voor Marvin van Heeswijk en Wesley Dekkers. Deze laatste lijkt te scoren met een mooie schot maar Bas Siebers stompt met een katachtige reactie de bal tot corner. Na 25 minuten legt Gijs van de Heuvel een vrije trap goed klaar voor de inlopende Luc van Zuijlen die in een keer inschiet, op onverklaarbare wijze staat keeper van de Sanden goed en redt met veel geluk met zijn benen. 

Kansen voldoende en toch maar gelijk

Marvin van heeswijk namens de Boys en Beau van Dieten namens Herpinia krijgen weer goede kansen maar zien de keepers redding brengen. En dan wordt het in de 34e minuut 1 – 1. Bij een voorzet vanaf links komt Willem van de Sande boven iedereen uit en kopt de 1 – 1 binnen. Vanaf de aftrap gaat Rowdy Megens weer alleen op de keeper af die redding brengt en dat doet ie ook in de 38e en 40e minuut. Zo gaan we met een 1 – 1 de rust daar waar het gemakkelijk 4 of 5 tegen 2 had kunnen zijn.

Zuivere Hattrick

Na de thee eenzelfde spelbeeld met 2 hardwerkende ploegen die willen winnen. In de 55e minuut neemt Herpinia weer een voorsprong. Na een mooie solo over rechts speelt Rowdy Megens spits Beau van Dieten aan die met links een mooi intikkertje in petto heeft, 2 – 1. Drie minuten later heeft Rowdy Megens de kans om de score uit te breiden maar weer plukt Teun van de Sanden de bal van de rechts buiten af. In de 64e minuut is Johan van Malsen dicht bij de gelijkmaker maar schiet rakelings over. Met een uitval wordt Rowdy Megens nadat hij was door gebroken onderuit gehaald. Noud Donkers krijgt direct rood en moeten de Boys met 10 man verder. Uit de vrije trap behaald Herpinia geen rendement. In onder tal komen de Boys toch gemakkelijk langszij. Door het midden weet Wesley Dekkers na een goede aanval, waarbij Herpinia defensief niet goed stond, gemakkelijk de 2 – 2 binnen schieten.

Man van de wedstrijd

Herpinia moest weer op zoek naar de voorsprong in de slotfase en dat ging aardig lukken. In de 79e minuut ging Mike Jansen goed door over rechts en behield het overzicht en liet de vrijstaande Beau van Dieten de 3e goal voor Herpinia binnen schieten laag over de grond, 3 – 2. En in de 85e minuut maakte Beau zijn hattrick vol door voor Herpinia de bevrijdende 4 – 2 binnen te schieten uit een voorzet van Rowdy Megens. Dit werd ook de eindstand en eindelijk weer eens een overwining. Volgende wedstrijd is uit tegen Boxtel.

Statistieken;

14           Rowdy Megens                                                 1 – 0

34           Willem van de Sanden                                     1 – 1

55           Beau van Dieten                                                2 – 1

67           Rood Noud Donkers

73           Wesley Dekkers                                                 2 – 2

79           Beau van Dieten                                                3 – 2

85           Beau van Dieten                                                4 – 2 

87           Willem van Ras voor Mike Jansen

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Jorrit van de Ven – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mike Jansen - Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens – Beau van Dieten  – Gijs van de Heuvel

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn