Nieuws

Jubilarissen 50 jaar lid vv Herpinia

vrijdag 4 januari 2019
 


Kees van de Burgt

Kees, lid van Herpinia sinds 28 oktober 1968.
Hij heeft binnen Herpinia van alles gedaan, behalve gevoetbald, is een veel voorkomende uitspraak.
In augustus 1969 tot bestuurslid gekozen in de tijd van voorzitter Antoon Ploegmakers. Soms behoorlijke discussies gevoerd, maar wel altijd vanuit een heel groot Herpiniahart. Bestuurslid was je tot en met 1973 en tijdens deze bestuursperiode was je ook met hart en ziel leider van Herpinia 2.
Je was in de periode 2002/ 2004 lid van de stuurgroep 75 Jaar Herpinia. Diverse keren heb je plaats genomen in de Kascommissie. Als lid van de Sponsorcommissie ben je jarenlang actief geweest; van 2004 tot 2014. Dit is zeker een compliment waard. Op dit moment verricht je nog steeds uitvoerende werkzaamheden voor de Sponsorcommisssie zoals onder andere het vervoeren met de aanhanger van vele reclameborden. Een telefoontje van Toon en Kees komt er aan! De aanhangwagen van Kees heeft vele kilometers gemaakt op het sportpark van Herpinia.  Voor het 3-jaarlijkse tentenkamp heeft Kees ook wat kilometers gemaakt om materiaal op te halen voor het jeugdkamp.
Scheidsrechter ben je vooral langs de lijn geweest; je stuurde en sprak met andere Herpinianen om er vooral voor te zorgen dat Herpinia een sportieve vereniging zal blijven. Bovenal ben je jarenlang trouwe supporter geweest bij Herpinia 1.
Naast Herpinia verricht Kees nog een paar andere activiteiten:
• Bijna 25 jaar Brandweerman bij de vrijwillige brandweer geweest. 
• Lions Club Oss (vanaf de oprichting erbij betrokken, alweer meer dan 35 jaar geleden!)
• Titus Bransma Memorial Nijmegen
      o Hier heeft hij persoonlijk een monument laten ontwerpen en maken ter ere van
      Titus Brandsma in Nijmegen.
      o Onderhoud van de kerk in Nijmegen (inclusief grootscheepse restauratie).

Verdere kenmerken van Kees:
• Vader van 2 kinderen en 4 kleinkinderen.
• Een fantastische vrouw Ellie aan zijn zijde, waar zonder ‘ons mam’, hij deze taken
allemaal niet kon doen!
• Ondernemer ‘pur sang’. 
• De Breemortel opgericht samen met zijn vader. Succesvol geweest en ook
zakelijk kunnen besluiten om op 
het juiste moment te kunnen stoppen!

Kees, je bent nu 76 jaar en nog steeds actief voor Herpinia. Dit vraagt om respect. Ik hoop dat je nog vele
jaren de werkzaamheden bij Herpinia wilt en kunt voortzetten.
Geniet vandaag en de komende periode van jouw 50-jarig lidmaatschap van Herpinia.


Wilfried Ploegmakers

Wilfried, lid van Herpinia sinds 1 augustus 1968. Wilfried, de zoon van Antoon Ploegmakers, de eerste en langstzittende voorzitter van 90 jaar Herpinia. Jammer was het voor Herpinia en ook voor jou dat jij in het feestweekend van 90 jaar Herpinia, niet aanwezig kon zijn.
Na het besluit van Herpinia rond 1985 om een Jeugdbestuur te gaan vormen, trad jij ook toe tot het Jeugdbestuur. Je hebt enkele jaren in het Jeugdbestuur deel genomen. Op jouw bruiloft in 1987 was het voltallige jeugdbestuur aanwezig. In 1981 was je al jeugdleider geworden. De weekendjes met het jeugdkader destijds waren voor jou mooie momenten met een altijd schaterende Wilfried. Enkele jaren heb je ook plaats genomen in de Kascommissie. Als adviseur werd je door het Herpiniabestuur regelmatig gevraagd om op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter, penningmeester of bestuursleden. Je hele leven was je bij Herpinia nauw betrokken; al was het als trouwe supporter van Herpinia 1.
Als voetballer in de Lagere Elftallen maakte je een legendarisch hoogtepunt mee door kampioen te worden met het Zevende van Herpinia. Samen met Frans Dominicus zette jij de lijnen uit met dit fantastisch voetballend team. Op de kampioensdag ben je nog met een grote kar door Herpen getrokken. ’s-Avonds heb je nog gegeten in Nistelrode en blijft het menu voor Frans Dominicus: unne halve ponny met appelmoes, nog steeds bij jou in de herinnering.
Als voetballer vond jij het beleven van de derde helft heel erg belangrijk. In 1986 kwam er al een einde aan jouw voetbalcarriere na een zware knieoperatie te hebben ondergaan. Met een ingepakte knie kon jij nog wel de Olympische Spelen volgen op TV. Je kon echter niet naar de TV lopen en afstandsbedieningen waren er toen nog niet. Via het inschakelen van de Video vond jij toch nog een oplossing. Je bent fan van bijna alle sporten, behalve auto of motorcross. Je hebt een ijzersterk geheugen en weet nog precies wie welk doelpunt maakte en hoe dat doelpunt was ontstaan.
Even los van Herpinia, heb jij als echte Herpenaar veel voor Herpen betekent:
• 10 jaar Voorzitter van Stichting Carnaval Herpen
• Jarenlang bestuurslid van de Brasband Sint Hubertus, waarbij je ieder jaar “Ladyspeaker”
was op de Nieuwjaarsreceptie
• Lid van de Gemeenteraad Ravenstein als fractievoorzitter van H’77; jij hebt destijds nog
het voorstel gedaan om de Gemeente Ravenstein op te heffen
• Tot vorig jaar was je voorzitter van de VDG, waarvan je nu nog lid bent

Wilfried, 50 jaar lid van Herpinia. Ik weet zeker dat jij daar trots op bent. Als Antoon dit had kunnen horen, was ook bij hem de trots naar boven gekomen. Jouw rood-zwarthart zal altijd blijven kloppen en ik hoop dat je nog vele jaren Herpinia trouw blijft en we zien jou graag als supporter bij Herpinia 1 en kom gewoon na afloop van de wedstrijd gezellig even een pilske pakken 


Harrie van Vugt

Lid van Herpinia sinds augustus 1968.
Harrie, wat is dat moeilijk om over jou wat te vertellen; ik ken jou nu 44 jaar, gerekend vanaf de dag dat wij samen in het bestuur zaten van Jeugdsoos Het Zulderke, destijds gehuisvest in de huidige woning van Guus van de Loop. Om op gelijke tred te blijven met de andere jubilarissen houd ik het ook bij jou bij 1 A-viertje en zal ik op een ander moment het boek schrijven.
Harrie, een echte Herpiniaan;  organisatorisch en bestuurlijk:
• In jeugdbestuur periode 1984/1985 t/m 1993/1994; functie penningmeester;
• 6 jaar jeugdleider Herpinia;
• Bestuurslid in periode 1994/1995 t/m 2006/2007. Jeugdzaken; later materiaalbeheer
en sponsorzaken;
• In periode 2004/2005 t/m 2006/2007 voorzitter sponsorcommissie “nieuwe stijl”; daarvoor
ook enkele jaren lid en voorzitter Sponsorcommissie;
• Lid kascommissie seizoenen 1980/1981 t/m 1985/1986;
• Lid werkgroep bouw nieuw clubhuis De Wilgendaal (periode 1994/1995 t/m 1998/1999);
• Lid activiteitencommissie 2009/2010 t/m 2011/2012;
• Lid werkgroep Bouw Tribune (voorbereiding) in seizoen 2011/2012;
• Bij zijn afscheid als bestuurslid, in jaarvergadering van november 2007 door
KNVB onderscheiden met Zilveren waarderingsspeld;
• Lid van de stuurgroep Herpinia 90 jaar in 2018;

Harrie als voetballer:
Vanaf 1975/ 1976 ken ik jou als voetballer. Ik was leider van de A1 en jij voetbalde in de A1. Jij en ik miste in Oss tegen Nulandia A1 op het hoofdveld van Oss’20 het kampioenschap. Joop van Hal scoorde 2 keer heel ongelukkig in zijn eigen doel.
Even later stroomde jij door naar de selectie, alwaar je vele wedstrijden voor Herpinia 1 hebt gespeeld. Jouw kracht was vooral jouw sterk lichaam, goede startsnelheid, doelgericht en een geplaatst eindschot. Vele andere teams waren niet blij als jij in de basis stond. In vele wedstrijdbesprekingen bij tegenstanders ben jij besproken.
Je hebt opvallend veel gescoord in de selectie. Een erg belangrijk doelpunt was van jou in de degradatiewedstrijd tegen Avesteijn te Heesch op Hemelvaartsdag; jij maakte de  1-0 uit een corner net voor de rust; de wedstrijd werd met 2-0 gewonnen en Herpinia bleef vierdeklasser.
Naast jouw voetbalkwaliteiten was jouw positieve gedrag in de kleedkamer ook van belang; je besefte zeer goed dat jij goed kon voetballen als er ook sprake was van een goede teamprestatie.
Later ben je in de lagere elftallen/ 35 en ouder gaan voetballen. Daar heb je jarenlang met je vaste maatjes kunnen voetballen met veel succes. Volgens mij 3 keer Kampioen geworden. Deze kampioenschappen werden altijd uitvoerig gevierd met veel gezang, vooral van jou, Harrie. Prachtige tijden! In deze periode was je het scoren niet verleerd.
18 maanden terug hebben we met Herpinia 6 besloten om niet meer aan de competitie deel te nemen; alleen op zondagmorgen trainen.
Dit trainen heb je vol gehouden tot ongeveer 1 november 2018. Toen moest jij definitief besluiten om te stoppen  met voetballen/ trainen in verband met zware knieklachten.
Het is wel mooi om te constateren dat je per augustus 2018 al de mijlpaal bereikte van 50 jaar actief voetbal. Een bijzondere prestatie.
Harrie, tot slot van harte gefeliciteerd met jouw 50-jarig jubileum! Gelet op jouw voetbal/ bestuurlijke en organisatorische activiteiten in die 50 jaar, is hier sprake van een bijzondere Herpiniaan. Ik hoop je nog veel te zien bij Herpinia.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn