Nieuws

Nieuwjaarswedstrijd blijft een mooie traditie

dinsdag 8 januari 2019
  Op 1 januari jongsleden stond de traditionele wedstrijd tussen de jeugdleiding en de Jo19 weer op het programma.
De wedstrijd was zoals elk jaar weer gepland op 1 januari om 13.00 uur op sportpark de wilgendaal. Iedereen was mooi op tijd dus we konden om 13.15 uur starten. ’t Herps kwartiertje, daar kom je niet onderuit.

De mannen van de Jo19 lieten al snel blijken dat ze wilde winnen en gingen vol op de aanval. Het jeugdkader, met diverse ervaren krachten, raakte hiervan niet onder de indruk en combineerde er ook heerlijk op los. Na een geweldige solo van Erik Baken kwam er een vlijmscherpe voorzet richting de 11 meter en Niels Veld, trainer van de jo191, wist deze bal feilloos over de iets te ver voor zijn doel staande Robin Derks binnen te koppen. De 1-0 stond al na 5 minuten op het scorebord, de mannen van de jo19 hadden nog meer dan voldoende tijd om deze stand om te buigen. Op enkele afstandsschoten en wat plaagstootjes van de jonge goden na, had de leiding het aardig onder controle de eerste helft.

In de tweede helft, na de thee en heerlijke shotjes, ging de jo19 weer op zoek naar de gelijkmaker, en deze kwam er. Na een korte corner was het Niek Thijsen die met een geweldige poeier de bal in de doritos wist te plaatsen. Een geweldig mooi doelpunt en op dat moment de verdiende gelijkmaker. Hierna was het weer de beurt aan de jeugdleiding van Herpinia en die lieten al snel blijken niet met het gelijke spel van het veld te willen gaan.
Ze herpakte zich en wisten een 2-1 voorsprong te nemen in de 60e minuut.

Hierna was er een uitgelezen mogelijkheid voor Amber Verreijt om de leiding op een alles beslissende 3-1 voorsprong te brengen. Amber wilde kosten wat kost de penalty nemen en gaf de bal dan ook niet meer af. Ze besloot de penalty op de bekende manier van Panenka te willen nemen. De spanning steeg, de aanloop kwam, de bal werd geraakt, iedereen was doodstil en keek vol spanning waar de bal zou belanden. BAM, de bal vloog door de lucht, hoog, heel hoog, te hoog en helaas de bal verdween over de ballenvanger. Het was nog 2-1 met zo’n 10 minuten te spelen.De heren van de jo19 roken de mogelijkheid de wedstrijd gelijk te trekken, maar kwamen niet tot scoren. Zoals de voetbalwet dan voorschrijft, scoorde de leiding de 3-1 en werd het toch weer een overwinning voor de leiding. Het is en blijft een hele mooie traditie die hopelijk nog lang in stand zal blijven.

Wij wensen iedereen een goed, gezond en sportief 2019 en we zien jullie graag ook komend jaar weer op de Wilgendaal!!

Gegroet het jeugdkader van Herpinia
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn