Nieuws

Ward Klerks en Rens van Gisteren winnen FIFA-toernooi

vrijdag 8 februari 2019
 

 Ward Klerks en Rens van Gisteren winnen FIFA-toernooi

Op 18 januari vond de FIFA E-Talents Cup plaats voor onze jeugdleden. Bij binnenkomst van de kantine stonden vijf grote schermen met spelcomputers al klaar. De FIFA-wedstrijden worden 2 tegen 2 gespeeld, vooraf hadden de spelers al duo’s gemaakt. Na uitleg van de spelregels en het oplezen van de poule-indeling kon het toernooi officieel van start gaan.

De spelers die de eerste wedstrijden moesten spelen zochten het juiste scherm op en kozen hun favoriete team. Hierbij werd natuurlijk druk gezocht naar het beste team op FIFA, alle duo’s mochten zelf hun team kiezen. Wedstrijden waarbij Manchester City tegen Manchester City speelde waren daarom geen uitzondering. De spelers die pas in andere rondes aan bod kwamen, kozen ervoor een wedstrijd van andere te gaan kijken. Al bij de poulewedstrijden was de support hevig en dat zorgde voor meelevende klanken in de kantine. 

Uiteindelijk kwam uit elke poule een winnend duo naar voren, zij gingen samen met de nummer 2 uit de poule naar de finalewedstrijden. Tijdens de spannende kwartfinales en halve finales kwamen ook steeds meer supporters de kantine in gelopen. Ouders, broertjes, zusjes en vele andere zorgde ervoor dat niemand zonder aanmoedigingen zat. Ward Klerks en Rens van Gisteren waren de eerste die overtuigend de finale bereikte, ze wonnen de halve finale met maar liefst 12-0. Daarna bemachtigde ook Gijs Konings en Bart Voet een ticket tot de finale na een mooie overwinning. 

Voor de finale verzamelde iedereen zich rondom een van de schermen, met stoelen en krukken werd een heuse tribune gecreëerd. Er werd flink gezongen en geklapt, alle kijkers kozen een duo om aan te moedigen. Aan beide zijdes werden verschillende goals gemaakt, de wedstrijd ging op en neer.  Uiteindelijk trokken Ward Klerks en Rens van Gisteren aan het langste eind en wonnen de finale.

Tijdens de prijsuitreiking kregen alle poulewinnaars een beker en er stond een extra prijs klaar voor de Ward en Rens. Daarnaast zijn de finalisten uitgeroepen tot E-sporters van Herpinia en zij mogen onze vereniging vertegenwoordigen tijdens de landelijke E-Talents Cup finale in Utrecht. Wij wensen Ward, Rens, Gijs en Bart alvast veel succes!

Alle deelnemers en supporters van het Herpinia FIFA-toernooi: bedankt voor jullie deelname en fanatisme! 


 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn