Nieuws

NLC 03 - Herpinia: 1 - 1

woensdag 6 februari 2019
 

Wedstrijdverslag  NLC’03  -   Herpinia.

HERPINIA PAKT PUNT MAAR VERLIEST 2 SPITSEN

Herpinia pakte zondag een verdienstelijk punt in Lith tegen NLC’03 dat daar mee bij thuiswedstrijden ongeslagen bleef. Herpinia verspeelde veel kracht en zag de gastheren langszij komen 9 minuten voor het einde. Binnen 20 minuten was Herpinia nood gedwongen al 2 spelers te moeten vervangen en lijkt de gifbeker niet leger maar voller te geraken lopende dit seizoen.

Sterker Herpinia in 1e helft

Gezien de omstandigheden en wind voordelen voor Herpinia in de 1e helft begon het goed. NLC’03 kwam nauwelijks in de 16 van Herpinia. In de 4e minuut testte Anthony van Zuijlen de doelman van de thuisploeg met een geweldig schot van afstand maar de keeper redde bekwaam. Even later kopte Rick Staassen voor langs uit een voorzet. Na 11 minuten ging Rowdy Megens goed door over rechts en omspeelde de doelman maar het vervolg werd slecht uitgebuit en niet goed uitgespeeld door Herpinia, NLC’03 verwerkte de bal tot corner.

Rowdy Megens en scorende Rick Staassen geblesseerd

Na de genomen corner lag Rowdy Megens op de grond en kon echt niet verder vanwege knie problemen. Toch speelde Herpinia goed door op de aanval en werd beloond in de 20e minuut. Een voorzet van Willem van Ras werd door Rick Staassen vanaf de 16 meter in een keer binnen geschoten. Onhoudbaar in de linker benedenhoek, 0 – 1 voor Herpinia. Echter Rick Staassen kreeg een flink bult op zijn been en moest ook geblesseerd het veld verlaten! Beau van Dieten en Mike Jansen waren hun vervangers. NLC’03 kon geen potten breken in de 1e helft en Herpinia kreeg toch wat aardige mogelijkheden. Een beste voor Luuk Rosmalen die echter onderuit gelopen werd en zijn schot geblokt zag, daar was een strafschop voor kunnen gegeven worden maar het bleef bij een corner. Uit spel hervattingen bleef gevaar echter uit. In de 38e minuut was er dan een voorzet in het 16 meter gebied bij Herpinia waarbij Bas Siebers de glad geworden bal niet klemvast kon pakken maar in 2e instantie klemvast ingreep anders was het zo maar gelijk geweest.

Regen en windvoordeel NLC’03

Na de thee begon NLC’03 toch iets beter te voetballen en kreeg gelijk een goede mogelijkheid via Wouter Bijl maar Tim Siebers stond zijn broer bij en haalde de bal voor de doellijn weg en werd een corner aan over gehouden. Met een lange haal naar voren kreeg Bijl ook nog een niet te missen kans oog in oog met Bas Siebers maar schoot rakelings naast. Daar waar voor de rust NLC’03 vaak de bal inleverde bij de tegenstander werd dat naar mate de wedstrijd liep overgenomen door Herpinia. Toch waren er wat mogelijkheden maar strandden, Mike Jansen, Job van Roosmalen, Beau van Dieten en Luuk Rosmalen vaak in de 16 meter bij NLC’03 dat overeind bleef.

Overtreding lijdt gelijkmaker in

In de 81e minuut leed Herpinia bal verlies in de aanval waarbij Beau van Dieten wel degelijk werd vast gehouden maar de scheidsrechter had het niet gezien. Uit de tegenaanval viel de gelijkmaker, ook met een goed schot, gemaakt door Ivo Miljono. 1 – 1. Dit gaf de thuisploeg zoveel moed dat ze nog een paar keer goede kansen creëerde maar gelukkig kon Bas Siebers een paar mooie reddingen verrichten. Na dat iedereen vrijwel geheel verzopen was floot de scheidsrechter af en werd de eindstand 1 – 1. Zondag speelt Herpinia thuis tegen runner up Nulandia.

Statistieken;

09           Beau van Dieten voor Rowdy Megens

20           Rick Staassen                                                      0 – 1

21           Mike Jansen voor Rick Staassen

81           Ivo Mijono                                                           1 - 1

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Willem van Ras – Luuk Rosmalen -  Anthony van Zuijlen – Rowdy Megens  – Rick Staassen.

                                         

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn