Nieuws

Herpinia 1 - Nulandia 1 (17-02-2019) 0 -3

vrijdag 22 februari 2019
 

Wedstrijdverslag  Herpinia - Nulandia.

GEHAVEND HERPINIA VERLIEST VAN NULANDIA 0 – 3.

Geteisterd door blessureleed moest Herpinia afgelopen zondag de strijd aan tegen Nulandia. Een hardwerkend team dat uiteindelijk met 0 – 3 verloor. Alle spitsen ( Jelco Danen, Ivo van Aalst, Rowdy Megens en Rick Staassen) en de verdedigers Luc van Zuijlen en Jorrit van de Ven zitten in de lappenmand en de a –junioren Niek Thijssen en Wesley Megens waren op zaterdag ook al geblesseerd weggevallen. Een flinke klus voor de technische staf en selectie om alles goed op te vangen dezer dagen.

Ongelukkig op achterstand.

Nulandia was in de beginfase veel in bal bezit maar creëerde nauwelijks echte uitgespeelde kansen. Een kopbal van Tom van de Ven ging over en 2 schoten van dezelfde speler in de 16e en 18e minuut werden onschadelijk gemaakt door Bas Siebers. Job van Roosmalen probeerde het ook met een afstandsschot in 12e minuut maar schoot over. In de 20e minuut was Geert Korsten dicht bij de openingstreffer maar in eerste instantie blokte Tim Siebers zijn inzet en Tom van de Ven in de rebound zag zijn schot gered door Bas Siebers. Daarna veelal het spel op de middenlinie waaruit geen gevaar ontstond. In de 37e minuut kreeg Nulandia een corner en Rens Rovers schoot er die vanaf links in een keer binnen. Bij de 2e paal stond niemand van Herpinia en Bas Siebers, gehinderd door de felle zon, kon de bal niet meer uit het doel ranselen, 0 – 1. Even later kreeg Herpinia een vrije trap maar dat schot ging voor langs van Anthony van Zuijlen. Rust 0 – 1.

Een tegen een

Gedurfd begon Herpinia met 1 tegen 1 in de 2e helft te voetballen en hoewel Nulandia toch weer meer balbezit had bleven grote kansen uit. Maar Herpinia kon ook geen potten breken voor het doel van Stijn van der Donk van Nulandia. Spectaculaire aanvallen bleven uit. Tom van de Ven en Geert Korsten zagen schoten vanuit de 2e lijn gekeerd door Bas Siebers. Bijna zou de 0 – 2 ook weer uit een directe corner vallen in de 71e minuut  maar het was Job van Roosmalen die de bal voor de lijn weg kopten. Een beste maar moeilijke kans was er voor Luuk Roosmalen toen hij een voorzet van invaller Wouter Nass helaas in het zijnet schoot in de 73e minuut.

Buitenspel

Na 74 minuten spelen werd de strijd in het nadeel van Herpinia beslist. In buitenspel positie mocht Tom van de Ven toch doorgaan en liet Bas Siebers met een lage schuiver kansloos, 0 – 2. Herpinia zat er door heen en 3 minuten later lobde Tom van de Ven de 0 – 3 binnen en was de wedstrijd gelopen. Nulandia vond het zo ook wel goed en speelde de wedstrijd beheerst uit. Volgende week mag Herpinia uit spelen bij Ravenstein die op de 13e plaats staan met 3 punten meer, een misschien wel cruciale wedstrijd voor de rood zwarten! Let op supporters de aftrap is om 14.00 uur op sportpark Den Ong! 

Statistieken;

37           Rens Rovers                                         0 – 1

61           Wouter Nass voor Mike Janssen

74           Tom van de Ven                                 0 – 2 

77           Tom van de Ven                                 0 – 3

90           Tom van Sonsbeek voor Beau van Dieten

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Willem van Ras – Luuk Rosmalen -  Anthony van Zuijlen – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn