Nieuws

Ravenstein 1 - Herpinia 1 3-1

vrijdag 8 maart 2019
24-02-2019.

Wedstrijdverslag  Ravenstein  -  Herpinia.

RAVENSTEIN WINT WEER VAN HERPINIA.

De 2e confrontatie tussen Ravenstein en Herpinia is wederom in geel zwart voordeel beslist. De geplaagde rood zwarten begonnen sterk en namen een 0 – 1 voorsprong in de 1e helft. Echter de gastheren sloegen in een tijdbestek van nog geen 10 minuten in de 2e helft genadeloos toe. Mede door het houtwerk kwam Herpinia niet tot een gelijkmaker en zag het moedeloos toe hoe het in blessuretijd nog zelfs 3 – 1 werd. Na de carnaval zal Herpinia flink aan de bak moeten om degradatie te voorkomen, er zijn nog 12 wedstrijden te gaan en op 10 Maart uit naar koploper Nijnsel.

Goede 1e helft.

Herpinia kwam aardig uit de startblokken en kon Ravenstein op eigen helft terug dringen, echter goede kansen bleven uit. In de 4e minuut echter met een uitval had Ruben de Jong namens Ravenstein een mogelijkheid die onschadelijk werd gemaakt door Bas Siebers. Na een mooie aanval van Herpinia over links in de 13e minuut ging Luuk Rosmalen alleen op de doelman af. Met een bekeken lobje maakte hij de 0 – 1 voor Herpinia. Even later schoot Anthony van Zuijlen op grote afstand bijna raak maar Marcel van de Heuvel kon met zijn vingertoppen een grotere achterstand voorkomen. Ook de thuisploeg probeerde het vanuit de 2e lijn met schoten en Jochem Bruinsma schoot rakelings naast in de 23e minuut. In de slotfase van de 1e helft drong Herpinia aan voor een 2e treffer maar die bleef uit.

Ravenstein scoort 2x binnen 4 minuten.

Thomas Verkuijlen en Chiel van Uden werden door Lars van Kan binnen de lijnen gebracht en het spelbeeld zag er vooral in de eerste 15 minuten van de 2e helft veel anders uit. Twee schoten kon Bas Siebers nog pareren maar in de 59e minuut was de doelman kansloos toen Ruben de Jong helemaal vrij vanuit een corner de 1 – 1 binnenkopte. Nauwelijks bekomen van die gelijkmaker was Ravenstein weer gevaarlijk met een grote kans voor Chiel van Uden maar Bas Siebers redde oog in oog positie. Maar de druk was groot en na een goede solo actie van Thomas Verkuijlen liet hij met een mooie boogbal laag over de grond Bas Siebers kansloos en was het binnen 4 minuten 2 - 1 voor de thuisploeg.

2x houtwerk.

Met risico voetbal ging Herpinia op jacht naar de gelijkmaker maar het geluk ontbeert de rood zwarten alweer enige weken. In de 63e minuut schiet Luuk Rosmalen snoeihard tegen de lat en kopt Tom van Zuijlen namens Herpinia in de 84e minuut tegen de paal. In blessuretijd is het alles of niets voetbal maar Herpinia kan niet meer scoren. En dat doet Ravenstein wel ver in blessuretijd, in de 94e minuut wordt het 3 – 1 door een mooie kopbal van Chiel van Uden en daarmee was de derby beslist in het voordeel van Ravenstein. Voor Herpinia wordt de achterstand met mede concurrenten helaas steeds groter. Na de carnaval, zondag 10 maart uit naar koploper Nijnsel.

Statistieken;

13           Luuk Rosmalen                                0 – 1

59           Ruben de Jong                                 1 – 1

63           Thomas Verkuijlen                        2 – 1

76           Luc van Zuijlen voor Arian van Erp

90 + 3    Chiel van Uden                                3 – 1.

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Wesley Megens – Luuk Rosmalen -  Anthony van Zuijlen – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn