Nieuws

Nijnsel - Herpinia 7-1

donderdag 14 maart 2019
10-03-2019.

Wedstrijdverslag  Nijnsel  -  Herpinia.

ZEVENKLAPPER NIJNSEL TEGEN HERPINIA.

Uit bij koploper Nijnsel is Herpinia tegen een hele grote nederlaag opgelopen en kwam het van een winderige kermis thuis. Het begon nog zo goed aan de wedstrijd en nam brutaal een 0 – 1 voorsprong! Tot de 33e minuut, en toen keerde de wedstrijd volledig om. Binnen 3 minuten zette de koploper de achterstand in een voorsprong en kon Herpinia moeizaam toezien hoe het uiteindelijk na 90 minuten met 7 – 1 verloor.

Windkracht 7

Herpinia begon met tegen de wind in te spelen en stond aardig goed te ballen. In de beginfase was er een corner van Nijnsel die er bijna in een keer in waaide en een schot Nick Lathouwers dat Bas Siebers keerde. Een vrije trap van Wouter van den Elzen keerde de Herpinia doelman ook goed. De rood zwarten scoorde gelijk bij de eerste goede aanval. In de 14e minuut was er een lage voorzet vanaf links door Anthony van Zuijlen waarbij Mike Janssen goed voor zijn tegenstander kroop en onhoudbaar de 0 – 1 binnen tikte. Youri Dortmans kon bij zijn eerste balcontact gelijk de bal uit het doel halen. Met de flinke wind tegen (7) hield Herpinia toch aardig Nijnsel in bedwang.

3 Minuten

Tot aan de 33e minuut waren er geen kansen voor Nijnsel maar in deze minuut was er slordig balverlies en reageerde Stefan Hulsen perfect in de omschakeling. Uit een voorzet vanaf links kwam de topscorer alleen voor Bas Siebers en schoot de 1 – 1 binnen. Amper bekomen van die gelijkmaker lag er de 2e ook al in. Wederom balverlies op het middenveld en Stefan Hulsen komt in de 36e minuut weer alleen voor Bas Siebers en laat de doelman kansloos, 2 – 1. Luuk Rosmalen heeft pech in de 41e minuut dat zijn afstandsschot tegen de lat aankomt en over gaat. Ruststand 2 – 1.

Walk over

Na de thee komt het 1e gevaar toch van Herpinia, Beau van Dieten heeft een mooi schot in huis en Youri Dortmans slaat de bal met 2 vuisten terug in het veld. De inlopende Mike Janssen kan net niet de gelijkmaker binnen koppen. Nijnsel dat toch in de 2e helft veel aggressiever voetbalt zet Herpinia onder grote druk. In de 53e minuut tikt Rick van der Vleuten uit een gekraakte vrije trap de 3 – 1 binnen, die via de muur in vrijstaande positie bij de buitenspeler terecht kwam, mazzelgoal. . Herpinia is duidelijk aangeslagen en Nijnsel balt lekker door. Na 64 minuten wordt het 4 – 1 door Stefan Hulsen en in de 69e minuut 5 – 1 door Jelle de Louw. En dan is de koek nog niet op.

Schitterende 6e doelpunt

In de 83e minuut maakt Stefan Hulsen de mooiste treffer van de wedstrijd, het is zijn 4e en Nijnsel 6e doelpunt. Na een solo heeft hij een mooie lob in huis over Bas Siebers heen in de linker boven kruising, 6 – 1. Vlak voor dat de scheidsrechter een einde maakt aan deze wedstrijd bepaalt John Egelmeers de eindstand op maar liefst 7 – 1. Aanstaande zondag speelt Herpinia thuis tegen Boskant, aanvang 14.30 uur.

Statistieken;

14           Mike Janssen                                       0 – 1

33           Stefan Hulsen                                      1 – 1

36           Stefan Hulsen                                      2 – 1

51           Ivo van Aalst voor Tom van Zuijlen

54           Rick van der Vleuten                         3 – 1

64           Stefan Hulsen                                      4 – 1

69           Jelle de Louw                                      5 – 1

75           Tom van Sonsbeek voor Mike Janssen

75           Niek Thijssen voor Anthony van Zuijlen

83           Stefan Hulsen                                      6 – 1

89           John Egelmeers                                  7 – 1.

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Luc van Zuijlen – Luuk Rosmalen -  Anthony van Zuijlen – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

 

   

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn