Nieuws

WEC - Herpinia 2-0

vrijdag 29 maart 2019
  22-03-2019.

Wedstrijdverslag  WEC -  Herpinia.

OUD SELECTIESPELERS PROBEREN HERPINIA TE HELPEN

Herpinia zit in een zeer moeilijke fase en heeft vele blessures binnen de selectie waardoor er afgelopen weken oud selectiespelers gevraagd zijn om bij te springen! In de uitwedstrijd tegen WEC in Wijbosch waren Mark van der Velden ( 90 min.) , Leo Hopman(45 min) en Paul Sweep ( 20 min) van de partij. Het mocht nog niet baten voor Herpinia. Herpinia ging ten onder met 2 – 0 tegen WEC in Wijbosch. De degradatiezorgen nemen daardoor als maar toe. De wedstrijd werd al op donderdagavond gespeeld in Wijbosch voor weinig toeschouwers. Dit zeer waarschijnlijk i.v.m. de wedstrijd van Oranje.

Lange Halen en het houtwerk

Beide teams oogden angstig met het voetbal in de 1e helft. Er kwamen nauwelijks doelpogingen voor in de beginfase. Uit het niets schoot Ivo van Aalst in de 11e minuut vanaf een 20 meter tegen de paal en had Herpinia pech. In de 19e minuut had Yoeri Verbakel een open kans maar schoot hoog over. Het spel ging van achteruit over de middenlinies heen zodat het lastig voetballen was. Er ging veel verkeerd in het veld en kansen bleven uit tot aan de slotfase van de 1e helft. WEC voerde de druk iets op maar als er schiet kansen waren ging het naast of over. In de 35e minuut was er wel een goede vrije trap van Rob van de Ven waarbij Mark van Os in de rebound over tikte in kansrijke positie. Even later verdedigde Herpinia slecht uit maar Nick van Erp schoot weer over. Herpinia kon weinig potten breken voorin, was strijdlustig maar veel lukte er niet deze wedstrijd, rust 0 – 0.

Oud-Spelers vallen in

In de 2e helft kwam Leo Hopman in het veld voor Beau van Dieten en Paul Sweep in de 70e minuut voor Wesley Megens, wat ertoe moest leiden om meer rust binnen de Herpinia gelederen te brengen en te scoren! Maar dat heeft tijd nodig en de wedstrijd liep verder zoals in het 1e gedeelte. Uit een gevaarlijk schot van Job van Roosmalen kwam de rebound bij Leo Hopman terecht die uit een kleine hoek de bal in het zijnet schoot. Weinig kansen voor beide ploegen. Daar kwam verandering in toen WEC uit het niets scoorde in de 67e minuut. Over rechts werd een gave voorzet gegeven waarbij verdediger Luuk van de Vorstenbosch geheel vrijstaand de bal over Bas Siebers keurig in de rechterbovenhoek binnenkopte, 1 – 0.

Aanvallen maar nauwelijks kansen.

Herpinia moest nu in de aanval en probeerde dat ook maar defensief gaf WEC weinig ruimtes weg. De gastheren loerden op de counter en kregen meer ruimte zonder daarmee echt iets mee te doen. Bas Siebers hield er een paar goede ballen uit maar zijn collega, Luuk Santegoeds deed dat bij een 2-tal pogingen van Herpinia ook. Job van Roosmalen en Mike Janssen maakte het de doelman van WEC even lastig, Job met een goed genomen vrije trap en Mike met een omhaal poging uit een corner. In de 83e minuut werd de wedstrijd beslist toen Herpinia knoeide met het wegwerken van de baal. Met heel veel geluk kreeg invaller Steef Rovers de bal via de kluts weer recht voor zijn voeten en tikte simpel de 2 – 0 binnen in het lege doel van Herpinia.

Weer met lege handen

Even later werd er afgefloten en stond Herpinia weer punt en doelpuntloos. Het gaat een zeer zware tijd tegenmoet en het tij zal toch snel moeten keren. Met nog 10 wedstrijden te gaan is er nog wel wat mogelijk maar de volgende wedstrijd zal er toch weer eens gewonnen moeten gaan worden.

Statistieken;

46           Leo Hopman voor Beau van Dieten

67           Luuk van de Vorstenbosch                               1 – 0

70           Paul Sweep voor Wesley Megens

83           Steef Rovers                                                        2 – 0

87           Bjorn Manders voor Tom van Zuijlen

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mark van der Velden – Wesley Megens -  Ivo van Aalst – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

 

   

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn