Nieuws

Herpinia 1 - Boskant 1 5-2 (31-3-2019)

maandag 1 april 2019
 

31-03-2019.

Wedstrijdverslag  Herpinia  -  v.v. Boskant.

EINDELIJK WEER WINST VOOR HERPINIA

De supporters hebben er lang op moeten wachten maar afgelopen zondag 31 maart werd hun geduld beloond. Daar zag het in de eerste 20 minuten nog niet naar uit maar na de gelijkmaker begon Herpinia eindelijk weer eens wat meer te voetballen, en belangrijk, te scoren. Na de aansluitingstreffer in de 2e helft werd het benauwd maar in de slotfase gooide Herpinia de wedstrijd op slot. Met 3 doelpunten was Beau van Dieten de gevierde man op de Wilgendaal. Job van Roosmalen en Rowdy Megens scoorde ieder 1x voor Herpinia dat deze punten hard nodig heeft.

Sterke beginfase Boskant

De openingsfase was duidelijk weggelegd voor de gasten en al snel kwam het op een voorsprong. Uit een corner in de 6e minuut verkeek Bas Siebers zich en kopte Rob van der Heiden de 0 – 1 binnen in een leeg doel. Herpinia kwam zeer lastig uit de startblokken en moest toezien hoe Boskant de druk opvoerde. In de 15e minuut kon Job van Roosmalen een bal koppend van de lijn ad halen van Geert van Gils. Uit de daaropvolgende corner leek het 0 – 2 te worden maar de treffer werd terecht afgekeurd vanwege het aanvallen van de keeper.. Langzaam maar zeker probeerde Herpinia terug te komen.

3 Goals binnen 17 minuten

In de 20e minuut werd Beau van Dieten net buiten de 16 aangespeeld door Ivo van Aalst en kon vanaf 18 meter goed uithalen. Het 1e schot op het doel van Tom van der Heijden ging er ook gelijk in, de bal ging in de rechterbenedenhoek. 1 – 1. Herpinia veerde op en in de 23e minuut kwam het op voorsprong. Luuk Rosmalen stuurde Job van Roosmalen alleen op de keeper af met een keurige steekpass. Oog in oog met de keeper faalde Job van Roosmalen niet en scoorde met een listig stiftballetje de 2 – 1 voor Herpinia. Even later kwam Ivo van Aalst zodanig in een botsing terecht dat ook Ivo weer vervangen moest gaan worden door Anthony van Zuijlen. Even werd wat tempo teruggenomen,  tot de 37e minuut. Boskant verloor de bal en Beau van Dieten profiteerde optimaal. Ging alleen op de keeper af en wederom met een lage schuiver in de rechter beneden hoek werd het 3 – 1 voor Herpinia. In de slotfase van de 1e helft kon Herpinia de voor sprong nog opvoeren maar Mike Janssen en Luuk Rosmalen strandde op keeper Tom van der Zanden. Rust 3 – 1

Spanning terug

De 1e kans na de thee was er voor Luuk Rosmalen maar zijn mooie actie en boogbal over de keeper ging net naast de verkeerde kant van de paal. In de 55e minuut nam de spanning weer toe en nu was het Jim van de Zanden die uit een voorzet vanaf rechts vrijstaand binnen kon koppen. Het werd een echte spannende wedstrijd waarin Boskant naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Vooral rond de 70e minuut was het daar dichtbij, in riante positie schoot Geert van Gils hoog over. Herpinia was met wat uitvallen wel gevaarlijk in de omschakeling maar kreeg weinig scoring mogelijkheden

2 doelpunten in slotminuten

Gezien de stand bleef het ten alle tijden spannend tot dat Beau van Dieten de wedstrijd in het voordeel van Herpinia besliste! In de 89e minuut werd hij bediend door Mark van der Velden en uit zijn soloactie maakte de spits het in moeilijk positie keurig af. Van net voor de achterlijn in het 5 meter gebied ging de bal door de benen en via de binnen kant van de paal het doel in, 4 – 2. Even later in blessuretijd maakte invaller Rowdy Megens uit een schitterende voorzet van Luuk Rosmalen er ook nog eens 5 – 2 van. Een zeer welkome en verdiende zege voor Herpinia dat hard heel hard nodig was. Zondag thuis tegen SCMH uit Mariaheide.

Statistieken;

06           Tom van der Heijden                                           0 – 1 

20           Beau van Dieten                                                  1 – 1 

23           Job van Roosmalen                                            2 – 1

25           Anthony van Zuijlen voor Ivo van Aalst

37           Beau van Dieten                                                  3 – 1 

55           Jim van der Zanden                                                       3 – 2 

78           Rowdy Megens voor Mike Janssen

89           Beau van Dieten                                                             4 – 2 

90           Tom van Sonsbeek voor Arian van Erp

90+1      Rowdy Megens                                                                 5 – 2 

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mark van der Velden – Luuk Rosmalen -  Ivo van Aalst – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn