Nieuws

Herpinia - SCMH 3-1 (7 april 2019)

maandag 8 april 2019

,07-04-2019.

Wedstrijdverslag  Herpinia  -  SCMH.

SPANNENDE ONTKNOPING TUSSEN HERPINIA EN SCMH

Hoewel de competitie aan zijn 3e en laatste periode begon, hadden Herpinia en SCMH elkaar nog niet bestreden. Het werd een aantrekkelijk schouwspel met een iets beter spelend SCMH maar Herpinia dat na een donderspeech in de rust zich op veel inzet terug knokte in de wedstrijd. In het laatste kwartier trok het zelfs de volle winst binnen waar het lang niet naar uit zag.

Speldenprikjes en de paal

Beide ploegen begonnen met een rustig tempo aan de wedstrijd en schoten beiden in de beginfase op doel zonder resultaat. Echter in de 14e minuut was het bijna raak ware het niet dat het mooie schot van Luuk Rosmalen tegen de binnenkant van de paal kwam en SCMH goed wegkwam. Uit de directe tegenaanval nam het wel een voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Bas Siebers terug het veld ingeslagen naar de inlopende Pieter van de Velden die gelijk binnen schoot, 0 – 1. Dus weer een achterstand voor Herpinia dat zich daarna niet in de wedstrijd kon krijgen. Het betere voetbal kwam van de gasten en sporadisch kwam Herpinia er wel uit maar zonder resultaat. Job van Roosmalen maakte het de keeper nog lastig met een afstandsschot maar dat was het wel zo een beetje. Bas Siebers hield vlak voor de pauze Herpinia in de race door tot 2x toe oog in oog te komen met Mike Linders en Randy Bakker maar wist met zijn voeten redding te brengen, rust 0 – 1.

Aanvaller terug

Ne een donderspeech in de rust van de technische staf begon Herpinia met Rowdy Megens erbij in de aanval. Nog altijd niet wedstrijdfit moest de aanvaller van Herpinia meer dreiging naar voren gaan maken. Echter het was laatste man Tim Siebers die nota bene het 1e gevaarlijke schot op het SCMH-doel afvuurde. In de 53e minuut ging Mike Linders weer alleen op doel van Herpinia af maar schoot via Tom van Zuijlen voor langs. Herpinia probeerde zich terug in de wedstrijd te spelen en dat lukte in de 62e minuut. Gijs van de Heuvel speelde Rowdy Megens mooi aan op rechts en deze speelde 2 tegenstanders uit. Rowdy schoot van zo een 20 meter hard op doel en met succes, in de linkerbenedenhoek was doelman Dave van Doorn kansloos, 1 – 1. De wedstrijd spanning was geheel terug want het werd een open wedstrijd met 2 aanvallende ploegen

Noeste arbeider scoort

Het kon alle kanten op in een open wedstrijd en Herpinia nam in de 78e minuut een voorsprong. Uit een voorzet van Job van Roosmalen stond de harde werker, met veel passie spelend, Arian van Erp bij de 2e paal en tikte in een tijd binnen vlak voor doel, 2 – 1 voor de thuisploeg. SCMH moest nu de aanval in en gaf iets meer ruimtes weg waarvan Herpinia te weinig kon profiteren. Diverse schoten werden goed geblokt door SCMH. In de laatste minuut werd Rowdy Megens in de diepte weggestuurd door een steekpass van Leo Hopman en tikte onhoudbaar de bevrijdende 3 – 1 binnen voor Herpinia. De thuisploeg heeft de punten hard nodig en krijgt weer wat clubs in het vizier echter het staat nog altijd onder de rode draad.

Donderdagavond inhalen tegen titelkandidaat  Avesteyn ( aanvang 20.00 uur)

De inhaalwedstrijd tegen Avesteyn uit Dinther wordt donderdagavond om 20.00 uur op De Wilgendaal gespeeld. Op zondag 14 April uit naar DVG in Liempde.

Statistieken;

15           Pieter van der Velden                  0 – 1

46           Rowdy Megens voor Mike Janssen

62           Rowdy Megens                               1 – 1

76           Leo Hopman voor Anthony van Zuijlen

78           Arian van Erp                                    2 – 1

90           Rowdy Megens                               3 – 1.

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mark van der Velden – Luuk Rosmalen -  Anthony van Zuijlen – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn