Nieuws

Herpinia 1 - Avesteyn 1: 0-0 (11 april 2019)

donderdag 18 april 2019
  12-04-2019.

Wedstrijdverslag  Herpinia  -  Avesteyn.

PUNTENDELING HERPINIA TEGEN TITEL KANDIDAAT!

In deze weken spelen zowel Herpinia als Avesteyn 5 wedstrijden binnen 15 dagen en in de latere avonduren na een dagje hard werken. Dat laatste deed vooral Herpinia om tot een goed resultaat te komen. Het was geen beste wedstrijd van beide ploegen want ondanks veel een richting verkeer waren uitgespeelde kansen nauwelijks te noteren. Uiteraard kreeg Avesteyn nog de beste mogelijkheden maar doelman Bas Siebers hield zijn doel deze wedstrijd schoon. Halverwege de 2e helft werd een doelpunt van de gasten vanwege buitenspel geannuleerd. Met een brilstand tot gevolg.

Veel tegenhouden

Natuurlijk begonnen de gasten met aanvallen om zo snel mogelijk tot een doelpunt te komen. Een intikker van Dries Heerkens redde Bas Siebers ternauwernood met zijn voeten. In de 21e minuut liet de keeper de bal los uit een corner maar pakte de bal alsnog in 2e instantie. Herpinia was niet bij machte om in de buurt van doelman Glenn Buermans te komen. Een vrije trap van Rens van Vugt in de 29e minuut werd goed tot corner verwerkt door Bas Siebers. Uit spelhervattingen kon Avesteyn geen rendement halen omdat Herpinia er telkens wel met verdedigers tegen en dicht hield. Na 36 minuten kwam Herpinia een keer goed door over links maar de voorzet van Mike Jansen kon niet voldoende binnen geschoten worden door Beau van Dieten. Stan de Laat en Joost van Vugt kregen nog wat schietkansen maar deze werden onschadelijk gemaakt door Bas Siebers.

Geen goed voetbal

De 2e helft gingen beide ploegen steeds meer de lange bal naar voren schieten en het werd er niet beter op. Veel strijd op het middenveld maar niet voor de goals. Glenn Buermans had er al speciaal zijn lange trainingsbroek voor aan getrokken omdat ie nauwelijks wat te doen kreeg. Met Rowdy Megens voor Leo Hopman kon Herpinia iets dreigender worden maar geen uitgespeelde kansen. Maar die bleven bij Avesteyn toch ook behoorlijk uit, de ploeg was zeker niet in haar goede doen en misschien dus ook wel de verdiensten van een hard werkend Herpinia.

Buitenspel

In de 60e minuut kopte Job van Roosmalen maar net over uit een vrije trap van Tim Siebers. Even later viel er toch een doelpunt voor Avesteyn echter in buitenspel positie. Scheidsrechter en assistent scheidsrechter waren het hier snel over eens dus bleef het 0 – 0. In de 73e minuut schoot Rowdy Megens voor langs en iets later moest Glenne Buermans een afstandschot van de herstellende linksbuiten tot corner stompen met 2 vuisten. Uit spel hervattingen haalde beide ploegen geen resultaat.

Spannende slotfase

De drang van Avesteyn werd steeds groter en Herpinia moest met man en macht verdedigen maar bleef overeind. Met de achterhoede die iedere keer wel schoten konden blokken en anders wel door Bas Siebers die een perfecte 2e helft stond te keepen. Na veel blessuretijd floot scheidsrechter Timmers vlak voor 22.00 uur het eindsignaal en mag Herpinia er toch een puntje bijschrijven in strijd tegen degradatie in de 4e klasse I. Aanstaande zondag uit naar DVG in Liempde.

Statistieken;

46           Rowdy Megens voor Leo Hopman

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Mark van der Velden – Luuk Rosmalen -  Leo Hopman – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn