Nieuws

DVG 1 - Herpinia 1: 5-2 (14-04-2019)

zondag 21 april 2019
  14-04-2019.

Wedstrijdverslag  DVG  -  Herpinia.

DVG NIET TE HOUDEN IN 2e HELFT

Na 45 minuten spelen stond er nog 0 – 2 op het scorebord maar na 90 minuten 5 – 2. De wissels in de rust en met 4 spitsen in de aanval was DVG niet meer te ontregelen. Misschien als Herpinia vlak na rust de 0 – 3 had gemaakt dat er wat ingezeten had. Maar nadat DVG gescoord had was er geen houden meer aan. Het won verdiend met 5 – 2 van Herpinia op basis van een geweldige 2e helft.

DVG opent sterk

De beginfase was duidelijk voor DVG en Sander van de Ven en Twan van de Broek testen Bas Siebers al uit met goede schoten. Luuk Rosmalen haalde in de 14e minuut een kopbal van Bas van Houtum van de lijn af. Diezelfde speler schoot even later rakelings over het DVG-doel heen. Herpinia kwam er wel wat meer uit en zorgde met Rowdy Megens en Luuk Rosmalen voor meer gevaar. Luuk Rosmalen was het dichts bij de openingstreffer en schoot in de 23e minuut op de lat. Over en weer waren er kansjes maar voor alsnog geen doelpunten.

Pingel

In de 36e minuut gaf Tim Siebers een geweldige pass op Arian van Erp die op snelheid op de keeper afging maar onderuit gelopen werd, penalty. Beau van Dieten schoot onhoudbaar binnen in de linkerbenedenhoek van de keeper, 0 – 1. DVG trok weer in de aanval maar Herpinia bleef aardig overeind in deze fase. Het maakte zelfs 0 – 2 in de 44e minuut door een aanval over rechts die vanaf links door een schot van Arian van Erp in de rechterbenedenhoek viel. Dat werd ook de ruststand.

4 spitsen

DVG ging furieus van start in de 2e helft en Herpinia kreeg het steeds moeilijker. Toch had het in de 49e minuut kunnen scoren toen Luuk Rosmalen alleen voor Raymon Strik opdook en niet terug legde maar tegen de keeper opschoot, corner dus. Echter de druk van DVG nam enorm toe in een heel hoog tempo en Herpinia kon de bal niet meer in de ploeg houden en liep achter de feiten aan. Bas van Houtum en Wilco Voets waren het dicht bij de aansluitingstreffer maar Bas Siebers en Tom van Zuilen blokkeerden wat goede kansen voor DVG.

2e Pingel

In de 59e minuut echter werd invaller Teun Welvaarts onderuit gelopen en ook nu een penalty. Daan Voets schoot ook onhoudbaar binnen, 1 – 2. DVG ging door en Herpinia moest stand zien te houden maar dat ging niet naar wens. In de 67e minuut schoot Bas Smulders de 2 – 2 binnen namens DVG en 2 minuten later lag er de 3 – 2 in maar werd vanwege buitenspel afgekeurd. Bij een uitval in de 76e minuut ging Rowdy Megens goed door na een pass van Job van Roosmalen maar oog in oog met de keeper schoot hij goed in maar Luuk van de Ven hield de bal, al dan niet met hand(?), uit het doel en tikte tot corner. Uit die corner kopte Beau van Dieten goed in maar Martij Caarls haalde de bal van de lijn. 

Overrompeld in slotfase

Gelijk aan de overkant was het wel raak toen Teun Welvaarts in de 79e minuut met een snoeihard schot in de linkerbovenhoek voor de bevrijdende 3 – 2 voor DVG zorgde. In de 83e minuut werd het 4 – 2 door een prachtig doelpunt van Bas van Houtum, in een keer uit de lucht over alles en iedereen heen in de linkerbovenhoek weer, en was het verzet van Herpinia gebroken. In de 90e minuut maakte Bas van Houtum er ook nog 5 – 2 van na een keurig uitgespeelde aanval. Herpinia blijft door deze nederlaag onder de rode draad!

Aanstaande woensdag 20.00  uur  HERPINIA – WEC.

Statistieken;

37           Beau van Dieten                                             0 – 1 ( Penalty)

44           Arian van Erp                                                   0 – 2

59           Daan Voets                                                       1 – 2 ( Penalty)

66           Leo Hopman voor Anthony van Zuijlen

67           Bas Smulders                                                   2 – 2

79           Teun Welvaarts                                              3 – 2

83           Bas van Houtum                                             4 – 2

90           Bas van Houtum                                             5 – 2

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Anthony van Zuijlen  – Luuk Rosmalen -  Rowdy Megens – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

 

              

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn