Nieuws

Herpinia 1 - WEC 1: 3-1 (17 april 2019)

donderdag 18 april 2019
 

18-04-2019.

Wedstrijdverslag  Herpinia  - WEC.

KLUTSGOALS HELPEN DE ROOD ZWARTEN

Meer dan 70 minuten lang bepaalde WEC de wedstrijd op sportpark De Wilgendaal in Herpen. Het team van interim coach Johan van Osch kwam simpel op 0 – 1 voor maar verzuimde om de score verder uit te bouwen. Mede door het vizier niet op al te scherp te hebben maar ook Bas Siebers die weer heel wat belangrijke ballen uit zijn doel hield! Frank Kuster en Maarten van Lith bleven hoop houden op een remise, die terecht geweest zou zijn, maar zagen hun mannen in de laatste minuut de onverwachte overwinning uit het vuur slepen. Deze punten had Herpinia hard nodig in strijd tegen degradatie. Op paasmaandag volgt de 5e wedstrijd binnen 15 dagen voor en komt Boxtel naar Herpen toe, waar eerder dit seizoen verloren werd.

Aanvallend WEC

De gasten kwamen furieus uit de startblokken en hadden veel balbezit, kregen wat kansen maar deden daar te weinig mee. Steef Rovers kwam oog in oog in de 11e minuut met Bas Siebers maar deze greep goed in en plukte de bal van zijn voeten af. Het eerste wat Herpinia echt terug deed was een vrije trap van Tom van Zuijlen die in de muur belandde. Bij een snelle counter leek Luuk Rosmalen de 1-0 te scoren maar werd terug gevlagd door de grensrechter van WEC.  .

Verre ingooien

In de 32e minuut kreeg WEC een ingooi vanaf de rechterkant, Frank en Maarten hadden al gewaarschuwd voor de verre inworpen maar toch lette Herpinia in deze minuut slecht op. Iedereen miste behalve Steef Rovers, die kopte de 0 – 1 binnen. Dat ingooien verraste Herpinia vaker maar Bas Smits en Rob van de Ven gingen slordig met de kansen om.. Steef Rovers had nog een mooie vrije trap van grote afstand in de 39e minuut maar Bas Siebers pakte het leder in 2x. Rust 0 – 1.

Weinig verandering

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld, WEC viel aan maar verzuimde de trekker over te halen. Herpinia moest noodgedwongen 2 wissels toepassen omdat Tom van Zuijlen en Mike Janssen niet verder konden. Rowdy Megens en Tom van Sonsbeek vielen sterk in naar later bleek. In de 65e minuut had Alim Kagermanov de 0 – 2 op zijn schoenen maar Bas Siebers kon met een safe en zijn voeten de 2e treffer voorkomen, dezelfde speler miste 1 minuut later weer in eenzelfde soort situatie. Even later moest ausputzer en aanvoerder Roy Verbakel geblesseerd het veld verlaten en dat ging opbreken!

Gelijkmaker blijkt ommekeer voor Herpinia

In de 68e minuut kreeg Herpinia een dot van een kans met Rowdy Megens maar hij strandde op keeper Luuk Santegoeds. Niels van der Looij komt even later alleen voor Bas Siebers maar schiet voor langs. In de 72e minuut een uitbraak van Herpinia en een voorzet van Rowdy Megens beland via de kluts voor Luuk Rosmalen die via de keeper de 1 – 1 binnen schiet. Herpinia veert op en gaat volop in de aanval, een open wedstrijd waarin het alle kanten op kan gaan. 

Lucky Herpinia in slotfase

In de 84e minuut ziet Job van Roosmalen Santegoeds veel te ver voor zijn doel staan en vanaf 40 meter gaat de bal rakelings over het doel van WEC heen. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te gaan maar Herpinia slaat  hard toe. In de 90e minuut haalt Job van Roosmalen hard uit vanaf de 16 en de bal wordt aangetikt door Beau van Dieten en gaat onhoudbaar het doel in in een male van spelers maar Beau maakt de 2 – 1. WEC zet nog aan maar Herpinia scoort na een defensieve fout in de 94e minuut de 3e treffer als Rowdy Megens het oog in oog wel handig afmaakt, 3 – 1. Gelijk na de aftrap volgt het laatste fluitsignaal en pakt Herpinia 3 broodnodige punten, het blijft spannend onder in 4e klasse I. Paasmaandag volgt de thuiswedstrijd tegen v.v. Boxtel.

Statistieken;

32           Steef Rovers                                                        0 – 1

46           Rowdy Megens voor Mike Janssen

46           Tom van Sonsbeek voor Tom van Zuijlen

70           Ivo van Aalst voor Anthony van Zuijlen

72           Luuk Rosmalen                                                   1 – 1

90           Beau van Dieten                                                  2 – 1

90 +4      Rowdy Megens                                                    3 – 1 

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Anthony van Zuijlen  – Luuk Rosmalen -  Mark van der Velden – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn