Nieuws

Herpinia - Boxtel 1-1 (22 april 2019)

maandag 22 april 2019
 

23-04-2019.

Wedstrijdverslag  Herpinia  - v.v. Boxtel.

TOMMIE VERHAGEN WEERHOUDT HERPINIA VAN ZEGE!

Herpinia had goede zaken kunnen doen op 2e paasdag thuis tegen v.v. Boxtel. Want het was beter, kreeg de kansen, maar telkens weer was doelman Tommie Verhagen die maar niet gepasseerd wilde worden. In de 1e helft een 4 tal open kansen maar het bleef 0 – 0. Na de thee uiteindelijk de voorsprong maar die werd niet vastgehouden. V.V. Boxtel had een gouden wissel in huis en had in de slotfase Herpinia ook nog pijn kunnen doen maar het bleef uiteindelijk 1 – 1. Op zondag 28 april gaat Herpinia op bezoek bij SCMH in Mariaheide.

Herpinia faalt in de afwerking.

De thuisploeg kwam aardig uit de startblokken en al in de 6e minuut liep Job van Roosmalen een voorzet van Gijs van de Heuvel bijna binnen. Zijn inzet was te zwak en keeper Tommie Verhagen redde met een goede safe naar de linkerbenedenhoek klemvast. In de 16e minuut kopte Tom van Zuilen een corner van Mark van der Velden goed in maar weer was Verhagen een sta in de weg. Ook een kopbal van Beau van Dieten uit een voorzet van Rowdy Megens werd door Verhagen onschadelijk gemaakt. De keeper van Boxtel groeide uit tot beste speler van de wedstrijd. Met uitvallen was v.v. Boxtel af en toe gevaarlijk maar Bas Siebers hoefde weinig in actie te komen.

3 Open kansen

In het laatste kwartier van de 1e helft kregen Luuk Rosmalen, Arian van Erp en Beau van Dieten nog oog in oog kansen met Tommie Verhagen maar de keeper kwam telkens als winnaar uit de strijd. Vlak voor rust schoot Lars van Hammond rakelings naast, rust 0 – 0.

Tempo neemt af

Of het te maken had met het mooie weer zou natuurlijk kunnen maar het tempo liep aardig terug in de 2e helft. Arian van Erp schoot in de 53e minuut voor langs net over de kruising en in de 59e minuut was er een goede vrije trap van Jesse van Homelen die Bas Siebers maar eens op de proef nam, de doelman pakte de bal in 2x. In de 63e minuut kreeg Herpinia een corner die genomen werd door Mark van der Velden. De bal kwam hard en strak goed voor en het was Mike Jansen die op de 5 meter lijn de bal goed binnen schoot, 1 – 0. Nu moest v.v. Boxtel in de aanval en zou Herpinia meer ruimte moeten krijgen maar echte kansen bleven nu uit.

Gouden wissel gasten

Bij beide teams werden wissels ingebracht en dat kwam bij de gasten aardig tot uiting. Het ging in de aanval en ze kregen de mogelijkheden. In de 76e minuut kon Arian van Erp voorkomen dat invaller Djuric Doran de gelijkmaker scoorde door de bal op magistrale wijze van de lijn af te halen. Echter in de daaropvolgende aanval was het de andere invaller Daniël Foster die met een bekeken lobje doelman Bas Siebers kansloos liet en voor de gelijkmaker zorgde, 1 – 1.  En even later moest Bas Siebers weer alles geven om dezelfde speler oog in oog Herpinia te behoeden voor een achterstand. De wedstrijd was in de slotfase voor Boxtel met beste mogelijkheden alhoewel Herpinia nog 2 grote kansen kreeg in de slotfase. Job van Roosmalen schoot goed in maar Tommie Verhagen stond weer zijn mannetje en bracht redding. En 4 minuten in blessuretijd liet Luuk Rosmalen een goed afstandsschot los dat Verhagen niet vasthield, echter in de rebound plukte de doelman de bal van Rowdy Megens af en bleef het uiteindelijk bij een 1 – 1 einduitslag. Het wordt ongemeen spannend in 4e klasse I. Voor Herpinia gewoonweg nog 4 finalewedstrijden te gaan.

Statistieken;

63           Mike Janssen                                                   1 – 0

66           Ivo van Aalst voor Beau van Dieten

75           Anthony van Zuijlen voor Mike Jansen

77           Daniël Foster                                                    1 – 1

Opstelling Herpinia; Bas Siebers – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Tom van Zuijlen – Rowdy Megens  – Luuk Rosmalen -  Mark van der Velden – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

 

   

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn