Nieuws

Vorstenbossche Boys - Herpinia: 2-0 (12-05-2019)

maandag 13 mei 2019
  12-05-2019.

Wedstrijdverslag  Vorstenbossche Boys  -  Herpinia.

DEGRADATIE ZORGEN VOOR HERPINIA NA VERLIES

Herpinia is na het verlies tegen een directe concurrent dieper in de zorgen geraakt. Vorstenbossche Boys won van het geplaagd door blessures  Herpinia met 2 – 0. Daarnaast had het ook nog eens de pech dat buitenspel in het voordeel van de thuisploeg uitviel deze wedstrijd. Bij CITO uit moeten de rood zwarten winnen anders is het veroordeeld tot na competitie of rechtstreekse degradatie!

Sterke openingsfase

Herpinia begon best aardig aan de wedstrijd alhoewel de 1e kans er was voor Marc van Heeswijk, hij ging alleen op inval doelman Juliën van Hinthum maar plukt de bal van de spits zijn voeten af. Daarna trok Herpinia ten aanval en in de 15e minuut schoot Mark van der Velden een vrije trap hard op de binnenkant van de paal. Daarnaast kregen Luuk Rosmalen en Beau van Dieten nog mogelijkheden maar het ging net over of naast! Bij een uitval in de 21e minuut lobde van Heeswijk net over het doel van Herpinia heen. Daarna volgde er veel strijd op het middenveld zonder kansen te creëren.

Buitenspel vooraf aan opening doelpunt

In de 40e minuut werd de links buiten gelanceerd die aan kon nemen in buitenspel positie dat echter door mocht gaan, de speler sleepte er een corner uit. Uit die spel hervatting scoort Vorstenbossche Boys de 1 – 0 met een schitterend doelpunt van Marc van Heeswijk, in een tijd via de onderkant van de lat tegen de touwen, 1 – 0. Met deze stand gingen de ploegen ook rusten

Kat en muis spel

Vorstenbosscxhe Boys liet Herpinia in de 2e helft komen maar de gasten kwamen sporadisch in de buurt van het doel. Met uitvallen kregen de geel zwarten de beste kansen maar met kunst en vliegwerk bleef Herpinia nog lang overeind. Met de nodige wissels aan beide kanten werd het er allemaal niet beter op! Kansen bleven uit en het moest meer en meer toeval zijn zeer zeker bij Herpinia. In de 76e minuut werd echter Mike Janssen binnen de 16 onderuit gemaaid maar tot overmaat van ramp, geen penalty mee maar vrije trap tegen vanwege schwalbe, constateerde de leidsman. Aan de andere kant ook voor Vorstenbossche Boys werd een strafschop onthouden even later en bleef het spannende.

2 – 0 Buitenspel ?

In de 78e minuut werd het dan toch 2 – 0 met een zeer sterke uitval in de omschakeling, Rick Dortmans dompelde heel Herpinia in diepe rauw. Bij het aangeven van de steekpass vertrok Dortmans echter in buitenspel positie maar ook dat werd weggewuifd door de leidsman ook nog zonder enig overleg met zijn assistent. Twee minuten later ging de bal wel op de stip voor de thuisploeg en mocht Jordi van Kessel aanleggen. Juliën van Hinthum stopte zijn inzet echter en werd vervolgens om ver geworpen door de penalty specialist. Gezien maar met slechts geel bestraft??? Het bleef bij 2 – 0, alhoewel Leo Hopman vlak voor tijd nog een goede kans miste,  en daarmee deed Vorstenbossche Boys hele goede zaken. Voor Herpinia nemen de zorgen enorm toe, zondag uit naar CITO dat zich met een remise al vrij speelt! Dus zal Herpinia 1 opdracht hebben; WINNEN?

Statistieken;

40               Marc van Heeswijk                                         1 – 0

61               Wouter Nass voor Job van Roosmalen

74               Joran van Geffen voor Luuk Rosmalen

77               Roy Wolfs voor Arian van Erp

78               Rick Dortmans                                                   2 – 0

Opstelling Herpinia; Juliën van Hinthum – Tim Siebers – Tom van Sonsbeek – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Job van Roosmalen – Leo Hopman  – Luuk Rosmalen -  Mark van der Velden – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn