Nieuws

CITO - Herpinia: 2 - 6 (19-05-2019)

dinsdag 28 mei 2019
  19-05-2019.

Wedstrijdverslag  CITO  -  Herpinia.

17 JARIGE NIK ARTS HELPT HERPINIANEN!

Het was erop of eronder en niet 5 voor twaalf maar 1 voor twaalf voor Herpinia. Geplaagd door allerlei blessures werden de 17 jarige Nik Arts en Ron Jansen van het 3e elftal mee genomen naar Oss voor de heuse degradatie wedstrijd tegen CITO. Juist op de allerlaatste uitwedstrijd van het seizen voor Herpinia pakte het de volle winst. En, met maar liefst 3 doelpunten van de 17 jarige Nik Arts in een meer spannende dan goede wedstrijd die uiteindelijk een 2 – 6 overwinning eindigde voor Herpinia! Volgende zondag staat de laatste speelronde op het programma en wordt het weer spannend!

Goede start Herpinia

Op een droog en hard veld begonnen CITO en Herpinia nogal wat afwachtend met de strijd. Eigenlijk bij de 1e doelpoging was het ook raak. In de 16e minuut kreeg Herpinia een vrije trap vanaf 18 meter. Met een mooie lage boogbal om de muur heen schoot Tom van Zuijlen rechtsonder van de doelman de 0 – 1 binnen. In de 18e minuut verscheen de hardwerkende Beau van Dieten alleen voor de keeper maar zag zijn inzet gestopt. Aan de andere kant kopte CITO in de 21e minuut op de lat en kwam Herpinia goed weg. Uit de daaropvolgende aanval in de 22e minuut speelde Herpinia het over 4 schijven goed uit. Job van Roosmalen gaf uiteindelijk de voorzet waaruit Nik Arts de 0 – 2 keurig binnen schoot. En dat deed ie in de 28e minuut weer toen een verre uittrap van Juliën van Hintum, achterin bij Cito gemist werd en Nik Arts snoeihard de 0 – 3 binnen knalde!

Onrust bij Herpinia en engeltje op de lat

Toch bleef CITO voetballen en werd sterker en sterker, binnen 3 minuten werd het van 0 – 3 in een tijd 2 – 3. Eerst een mooie kopbal over Juliën van Hintum heen en twee minuten later een lobje en stond het na 37 minuten 2 – 3 dus. En daarna nog heel wat geluk omdat CITO nog 2 x de lat raakte in de 39e en 42e minuut. Ondanks dat ging Herpinia toch met een voorsprong de rust in.

Moment van de wedstrijd

Na de thee ging CITO ten aanval maar werd vroegtijdig daarin aardig gestoord. Herpinia kreeg in de 51e minuut een vrije trap binnen de middencirkel. Luc van Zuijlen zag de doelman buiten de 16 meter staan en schoot van grote afstand, over de keeper heen, tegen de binnenkant van de paal. De terugspringende bal kwam voor Nick Arts terecht en die tikte de 2 – 4 binnen. Er kwam nog meer druk van CITO maar het vizier stond niet altijd op scherp en Juliën van Hintum pakte er een paar prachtige ballen uit vanuit de 2e lijn. Herpinia loerde op kansen en die kwamen er maar Gijs van de Heuvel en Beau van Dieten schoten rakelings over en net naast.

Pingel en Doelpunt meepikken

In de slotfase viel ook nog de niet fitte Luuk Rosmalen in voor de moegestreden Nik Arts. Zijn inval beurt loonde Herpinia. In de 75e minuut wordt Luuk onderuitgehaald en wordt er terecht een penalty gegeven, In de 76e minuut schiet Mark van der Velden links onder snoeihard binnen, 2 – 5. De strijd was gestreden en Herpinia maakte er nog eentje bij en wel door invaller Luuk Rosmalen die een assist van Beau van Dieten onhoudbaar binnen knalde, 2 – 6. Zondag de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen SDDL.

Statistieken.

16           Tom van Zuijlen                                                  0 – 1

22           Nik Arts                                                               0 – 2

28           Nik Arts                                                                0 – 3

35           Speler CITO                                                         1 – 3

37           Speler CITO                                                         2 – 3

40           Luc van Zuijlen voor Tom van Zuijlen

51           Nik Arts                                                                2 – 4

65           Ron Janssen voor Job van Roosmalen

68           Luuk Rosmalen voor Nick Arts

76           Mark van der Velden (Penalty)                          2 – 5

90           Luuk Rosmalen                                                   2 – 6

Opstelling Herpinia; Juliën van Hinthum – Tim Siebers – Tom van Sonsbeek – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Job van Roosmalen – Tom van Zuijlen  – Niek Arts -  Mark van der Velden – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn