Nieuws

Herpinia 1 -SDDL 1 3-3 (26-05-2019)

dinsdag 4 juni 2019
  Herpinia opnieuw in nacompetie na gelijkspel tegen SDDL

Het seizoen van Herpinia is nog niet ten einde. Bij winst had Herpinia zich rechtstreeks kunnen handhaven, maar door het 3-3 gelijke spel tegen SDDL uit Demen moet men op 10 juni in de nacompetitie tegen SPV uit Vlierden handhaving in de 4e klasse veilig stellen.

In een gezapige, en gelijk opgaande eerste helft waren er nauwelijks kansen te noteren. Mark van der Velden was voor Herpinia nog het meest dichtbij. Uit een corner waaide de bal plotseling tegen paal weer uit het doel. Uit één van de spaarzame keren dat SDDL voor het doel van Julien van Hintum kwam, troffen de Demenaren wel meteen doel. Ties Klievink, die na dit seizoen afscheid neemt van het 1e elftal bij SDDL, zorgde met een lage schuiver voor de 0-1 voorsprong. Op slag van rust werd de score verdubbeld. Uit een counter werd Jordy de Loijer op snelheid weggestuurd. Keeper Julien van Hintum kon in eerste instantie redding brengen, maar uit de rebound kon Jacques de Vocht de bal alsnog binnentikken.

Na de 0-3 van Sietse Suppers leek het doek definitief te vallen voor Herpinia. Dit bleek echter het signaal voor de Herpenaren om zich op te richten. Job van Roosmalen drukte een afgeslagen bal via een dropkick tegen de touwen, en ook Beau van Dieten kopte schitterend raak uit een voorzet van Luc van Zuijlen. 2-3. De koek was nog niet op. Nadat Luc van Zuijlen eerst de lat van het doel trof, schoot Nik Arts in de 87e minuut de gelijkmaker binnen. Het was alle hens aan dek bij de Demenaren die op het randje speelden, en soms daar overheen. Dit moest Kevin Bens in de 88e minuut ook bekopen met een rode kaart na een grove charge op keeper Julien van Hintum. De tijd begon te dringen voor Herpinia. Een aantal hachelijke situaties voor het Demense doel van Maarten Megens waren niet besteed aan Herpinia waarna scheidsrechter dhr. Straatman affloot voor het laatste fluitsignaal. De 3-3 was voor Herpinia niet genoeg om zich rechtstreeks te handhaven in de 4e klasse. Op maandag 10 juni volgt een beslissingswedstrijd tegen SPV uit Vlierden op neutraal terrein. De Vlierdenaren eindigden op een 2e plaats in de 5e klasse achter HVV Helmond, en spelen dus voor promotie naar de 4e klasse. 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn