Nieuws

Voorbeschouwing Herpinia - SPV

dinsdag 11 juni 2019
  04-06-2019;

DE VOORBESCHOUWING. 

 

Nacompetitie; SPV  -  HERPINIA

 

Tja na het gelijke spel tegen SDDL op 26 mei jongstleden zijn onze spelers veroordeeld tot de nacompetitie.

Was dat 2 seizoenen achtereen voor promotie naar de 3e klasse dan is het dit seizoen toch helemaal anders. Herpinia moet de strijd aan met SPV uit Vlierden om niet te degraderen! Voor SPV gaat het over promotie dan uiteraard! Het is nog nooit voorgekomen volgens de kenners dat we tegen deze ploeg gespeeld hebben, SPV. De ploeg pakte de 1e periode overtuigend in de 5e klasse E, 12 wedstrijden gespeeld, 9 gewonnen en 3x gelijk! Een doelsaldo van 47 voor en slechts 6 tegen. Vervolgens ging het lang als lijst aanvoerder in de 5e klasse verder tot dat in het slot van de competitie toch nog wat verloren werd.

Daaruit profiteerde HVV Helmond het meest en pakte de titel in 5 E. SPV eindigde als 2e met 24 gespeelde wedstrijden, 16x winst, 3x gelijk en 5x verlies! Het doelsaldo was 84 voor en 33 doelpunten tegen. SPV kwam veelal uit in de 5e klasse en de ploeg van trainer Mario Plugers wil graag promoveren naar de 4e klasse waar het in het seizoen 2015 – 2016 ook in uitkwam. Herpinia heeft niet zo vaak in de 5e klasse gespeeld en hoort daar ook helemaal niet thuis!! Toch degradeerden we een aantal jaren geleden wel helaas. Die schade werd binnen 1 seizoen recht gezet door gelijk weer kampioen in de 5e klasse te worden. Maar de 4e klasse past toch het meest bij Herpinia.

Echter dit seizoen ging alles de mist in, nauwelijks wedstrijden kunnen spelen met de gewenste 11. Vanaf de voorbereiding begon Herpinia last te krijgen van pijntjes, zware blessures en de ziekenboeg is het gehele seizoen vol gebleven, wat schrijven, overvol gebleven! Waar het aan gelegen heeft? Toch krabbelde de spelers die in de strijd moesten spelen steeds meer op. Na lang als laatste gestaan te hebben werden in het voorjaar toch in ieder geval zoveel punten gehaald dat directe degradatie uitgesteld kon worden. Op de laatste speeldag had het nog gekund om rechtstreekse handhaving maar er moest gewonnen worden van SDDL. Na een 0 – 3 achterstand kwam een strijdend Herpinia terug tot 3 – 3 en de jacht op de vierde treffer was ingezet maar werd niet meer gescoord. Er was een zege nodig maar die kwam er dus niet. 

Aanstaande maandag 2e pinksterdag gaat het ook weer om de winst en zal er veel inzet strijd en passie getoond moeten worden. Hopelijk zijn onze jongens er klaar voor tegen SPV en kan er toch een laatste zege uitgehaald worden om het 4e klasseschap te behouden. Zo niet, dan gaan we voor de 2e keer in ons

90-jarige bestaan naar de laagste klasse van het amateur voetbal!!! Maar ook daar rolt het balletje……………………………

 

Supporters, jullie zijn er toch ook allemaal weer om Herpinia als 12e man te ondersteunen, veel kijkplezier.

 

                           

        

 

                                                                                    
               

        

                  

 

 

                  

 

                  

                  

 

       

               

                  

 

           

                                              

                                                                 

                                              

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn