Nieuws

Herpinia - SPV Vlierden 4-1 (10-06-2019)

woensdag 3 juli 2019
  10-06-2019.

Wedstrijdverslag nacompetitie SPV  -  Herpinia.

OPGELUCHT ADEMHALEN VOOR ALLE HERPINIANEN!

In Erp ging het allemaal gebeuren op 2e pinksterdag waar Herpinia tegen degradatie moest spelen en SPV voor promotie vanuit de 5e klasse. Na een aardige opening van Herpinia kwam het voor de rust toch op een 1 – 0 achterstand. Na de pauze veerden de rood zwarten op en bogen de achterstand binnen 9 minuten om in een 3 – 1 voorsprong. Uiteindelijk werd het 4 – 1 voor Herpinia en dat na een geweldige 2e helft. Het trainersduo Frank en Maarten zullen ongetwijfeld in de rust zo te keer zijn gegaan dat het voor de groep heel goed over gekomen is dat het 4e klasse behoud na 27 wedstrijden bewerkstelligd is geworden. Er is hard voor gewerkt en dan krijg je er ook wat voor terug, nu maar eens even een goede pas op de plaats maken en gaan genieten van het zomerreces..

Goede start Herpinia

De eerste tien minuten drong Herpinia al flink aan en in de 4e minuut schoot Beau van Dieten rakelings langs de paal in het zijnet. Uit een corner van Mark van der Velden schoot Mike Janssen snoeihard in maar bracht de SPV doelman een fantastische redding. Schoten van Arian van Erp en Job van Roosmalen leverde ook niet al te veel op. Langzaam maar zeker kroop SPV uit zijn schulp en kreeg het ook goede kansen maar liet deze onbenut. Na een half uur spelen kreeg het een corner. Een mislukte trap leek achter te gaan en door foutief coaching werd de bal niet weggetrapt maar schampte de paal en  Max van Duursen kon van 1 meter voor het doel de 1 – 0 binnentikken. Herpinia was aangeslagen en SPV kreeg een paar goede kansen maar defensief kon Herpinia alles blokkeren.

Open kans

Ondanks dat Herpinia niet goed speelde in het laatste kwartier van de 1e helft kreeg het op slag van rust 2 goede kansen, Nik Arts schoot in het zijnet en in de 44e minuut kon Beau van Dieten alleen op de SPV doelman af, die plukte echter de bal van Beau zijn voeten af. Even later probeerde het van Duursen uit de 2e lijn en moest Julien van Hinthum uitgestrekt naar de bovenhoek om de 2 – 0 te voorkomen. Herpinia ging met een 1 – 0 achterstand de kleedkamer in.

Herpiniaans kwartiertje!

Herpinia nam de aftrap en combineerde mooi naar voren, de opgekomen Arian van Erp zag Beau van Dieten vrij voor doel staan en gaf perfect voor. Beau loopt de 1 – 1 binnen en zeer snel is het gelijk na rust. Herpinia drukt door en krijgt de mogelijkheden, in de 51e minuut schiet Luuk Rosmalen vanaf 17 meter schitterend binnen met een volley en staat Herpinia met 1 – 2 voor. SPV heeft het dan moeilijk en nog voordat ze zijn bekomen ligt ook nummer 3 er al in. Mike Janssen soleert mooi op het middenveld door en zet de 17 jarige Nik Arts vrij voor de doelman. Daar weet de junior Nik wel raad mee en schuift de 1 – 3 binnen in de 54e minuut.

 

Moeilijke opgave voor SPV

SPV probeert wel weer terug te komen in de wedstrijd maar defensief staat Herpinia aardig te verdedigen. Ook doelman Julien van Hinthum heeft een paar geweldige reddingen in huis en houdt Herpinia ook staande. Voor Herpinia komt er steeds meer ruimte vrij en krijgt het ook de betere kansen. In de 73e minuut wordt het zelfs 1 – 4 door een snelle uitval, Nik Arts gaat er over links vandoor en blijft oog houden voor zijn spits. Beau van Dieten maakt zijn 2e treffer en Herpinia’s 4e doelpunt en de wedstrijd is beslist. Deze stand wordt ook de eindstand en niet alleen spelers en staf maar ook bestuurders en supporters zijn heel opgelucht na een lang zwaar en blessuregevoelig seizoen. Maar goed, in september komen we weer in de 4e klasse uit.

 

 

Afscheid

Als Herpinia terug is in Herpen is er toch nog tijd voor een klein feestje met selectie, bestuurders en supporters. Er wordt afscheid genomen van de trainers, Frank Kusters en Maarten van Lith, afscheid van electie speler Tom van Zuijlen (die gaat in een lager elftal voetballen) 
en Mark van der Velden, Leo Hopman werden bedankt voor hun inzet om de selectie een aantal maanden te versterken om zo het blessureleed op te vangen, ervaring in de ploeg te brengen en het 4e klassersschap veilig te stellen. Dat is gelukt. 


Tevens het afscheid van assistent scheidsrechter Rob van Rooij die er na 7 seizoenen met deze functie stopt. Mooie woorden van voorzitter Arnold Siebers en toepasselijke cadeaus werden aangeboden door de selectie van Herpinia.

Statistieken;

30           Max van Duursen                                                              1 – 0

46           Beau van Dieten                                                                1 – 1

51           Luuk Rosmalen                                                                   1 – 2

54           Nik Arts                                                                                1 – 3

73           Beau van Dieten                                                                1 – 4 

79           Willem van Ras voor Job van Roosmalen

85           Leo Hopman voor Beau van Dieten

87           Tom van Zuijlen voor Nik Arts.

Opstelling Herpinia; Juliën van Hinthum – Tim Siebers – Luc van Zuijlen – Gijs van de Heuvel – Arian van Erp  –  Job van Roosmalen – Luuk Rosmalen  – Nik Arts -  Mark van der Velden – Beau van Dieten  – Mike Janssen.

 

   
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn