Nieuws

Herpinia - MEC'07: 3-2

donderdag 26 september 2019
  Herpinia – MEC ’07 : 3 - 2 (22-09-2019)

JOB van ROOSMALEN MATCHWINNAAR VOOR HERPINIA

Herpinia is het nieuwe seizoen begonnen met een mooie overwinning. De zege op promovendus MEC’07 (Maurik en Eck en Wiel) was op basis van de 2e helft dik verdiend. Ging het in de 1e helft nog gelijk op, in het 2e bedrijf vergat Herpinia te score op te voeren en bleef het tot het allerlaatst zeer spannend.

Stroeve beginfase

De wedstrijd kwam in het begin niet echt op gang en slechts een paar kleine ongevaarlijke pogingen waren voor beide doelen het wedstrijdbeeld. Eigenlijk kwam de wedstrijd op gang toen de laatste man van MEC’07, Kevin Onink, de bal in de voeten van Jelco Danen speelde. Jelco, terug na een jaar revalidatie van de kruisbanden, pakte dit buitenkansje goed op. Omspeelde doelman Arjan Zanting en schoof de 1 – 0 binnen in de 12e minuut. Maar Herpinia zette niet echt door en de gasten gingen steeds beter spelen en kregen mogelijkheden.  Dat werd in de 23e minuut dan ook beloond door in de omschakeling de defensie van Herpinia uit te spelen. Spits Guido van Dijk schoot onhoudbaar binnen in de rechter bovenhoek, 1 – 1. Na deze gelijkmaker kwamen er over en weer wat kansen en de beste waren voor MEC’07. Doelman Juliën van Hintum hield de gasten van een voorsprong af met wat fraaie reddingen, rust 1 – 1.

Betere 2e helft Herpinia

Na de thee ging Herpinia in de aanval en kreeg gelijk kansjes. In de 51e minuut combineerde Herpinia over rechts met Gijs van de Heuvel en Rowdy Megens die Jelco Danen vrij voor de doelman zette. Wederom maakte Jelco Danen het koelbloedig af en zette Herpinia met een intikker op 2 – 1 voor. Gelijk hierna kreeg de spits weer een kans maar miste finaal evenals Nik Arts even later. Bij de  1e de beste tegenaanval was het weer gelijk na een snelle omschakeling, een kopie van de 1e goal. En ook nu was het weer Guido van Dijk die de trekker oog in oog met Juliën van Hintum overhaalde. Twee keer door de benen van Tim Siebers en de keeper en het was dus weer gelijk, 2 – 2.

Kansen te over

Toch bleef Herpinia in de 2e helft beter spelen dan de gasten, die gingen over van lange halen naar voren wat steeds minder goed ging. Nadat Nik Arts een corner forceerde uit een van zijn snelle actie’s kwam er een doelpunt uit. De corner werd genomen door Mike Janssen en het was Job van Roosmalen die bij de 2e paal in een keer binnen schoot, 3 – 2. Herpinia weer op voorsprong en MEC’07 moest weer komen. Echter Herpinia kreeg steeds meer ruimte maar vergat de score te verhogen. Nik Arts, Arian van Erp, Luuk Rosmalen en Beau van Dieten strandde telkens in goede positie op keeper Arjan Zanting. Rowdy Megens miste ook een paar goede kansen en schoot in blessuretijd op de paal. Maar het bleef bij 3 – 2 en daarmee werd Job van Roosmalen uiteindelijk de matchwinnaar van deze wedstrijd. Volgende wedstrijd uit naar RKTVC in Tiel dat met 0 – 3 bij Ulysses in Megen won, mooi affiche.

Statistieken;

12 Jelco Danen 1 – 0
23 Guido van Dijk 1 – 1
46 Arian van Erp voor Willem van Ras
51 Jelco Danen 2 – 1
55 Guido van Dijk 2 – 2
65 Job van Roosmalen 3 – 2
70 Luuk Rosmalen voor Anthony van Zuijlen
79 Beau van Dieten voor Jelco Danen

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Tom van Sonsbeek – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen – Willem van Ras – Mike Janssen – Nik Arts – Jelco Danen – Rowdy Megens –
Gijs van de Heuvel.

HERPINIA POEL; u kunt nog altijd mee spelen, nog 25 wedstrijden. Zie Herpinia website!
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn