Nieuws

RKTVC - Herpinia (29-09-2019) 2-0

maandag 30 september 2019

RKTVC  -  Herpinia      2 – 0    (29-09-2019)

 

STERK RKTVC VERSLAAT HERPINIA

 

Herpinia verloor afgelopen zondag met 2 – 0 van RKTVC in Tiel. Een echte titelkandidaat voor deze 4e klasse E. Vanaf het begin tot het einde was het zowat een richting verkeer alhoewel Herpinia toch zowat in de 1e helft de score had kunnen openen. Het bleef erg lang spannend omdat het 2e doelpunt pas in de 86e minuut viel. Omdat Herpinia nog 1 puntje uit de strijd wilde halen maakte Maarten Klaassen met zijn 2e doelpunt daaraan het einde. Een volledige terechte uitslag van deze wedstrijd.

 

Op de lat

RKTVC kwam furieus uit de startblokken en Herpinia moest achterin alle zeilen bij zetten om de blauw witten van het scoren af te houden. Arjan van Erp was met zijn schot in de 13e minuut die het de keeper lastig maakte. In de 16e minuut werd het tegen alle verhoudingen in bijna 0 – 1 toen Luuk Rosmalen na een mooie aanval de bal tegen de deklat lobde. Maar RKTVC was er zeker niet van geschrokken en bleef aanvallen. In de 24e minuut werd Herpinia volledig  uitgespeeld en schoot Maarten Klaassen met een lage schuiver in de rechter benedenhoek de 1 – 0 binnen. Sem Kars leek kort daarna de 2e binnen te lopen maar Job van Roosmalen haalde de bal van de lijn af. Rowdy Megens met een schot poging en Mike Janssen oog in oog met de keeper strandde daar in tegen om de gelijkmaker binnen te schieten, rust 1 – 0.


Bizarre weersomstandigheden

Het weer werd er niet beter op in de 2e helft en RKTVC ging door met aanvallen ondanks wind tegen. Herpinia kwam er maar zelden uit om de gastgever pijn te doen! Maar het bleef erg lang 1 – 0. Diverse kansen voor de thuisploeg maar Juliën van Hinthum keepte een sterke wedstrijd en hield Herpinia op 1 doelpunt verschil. Meer hoop dan zekerheid gokte Herpinia op een toevalstreffer voor een gelijkmaker maar die kwam er maar niet. Vele schuif en glij partijen op de grasmat leverde niet de gewenste resultaten op.


Beslissing in slotfase

Herpinia ging met een 3 tal wissels toch de poging aan om iets te halen in Tiel maar in de 86e minuut kwam aan die illusie een eind. Bij een snelle omschakeling gingen Bob Peters en Maarten Klaassen alleen op de keeper af en speelde het vakkundig uit, 2 – 0. En dat werd ook de eindstand. As zondag thuis tegen Buren dat tot dusver 2 wedstrijden gewonnen heeft, zeer interessant dus.Statistieken;

 

24       Maarten Klaassen                                                        1 – 0

57       Beau van Dieten voor Jelco Danen

67       Tom van Sonsbeek voor Gijs van de Heuvel

73       Wesley Megens voor Anthony van Zuijlen

86       Maarten Klaassen                                                        2 – 0

 

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Arjan van Erp  – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen – Willem van Ras – Mike Janssen – Luuk Rosmalen – Jelco Danen – Rowdy Megens –

Gijs van de Heuvel.

 

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn