Nieuws

Herpinia - SV Buren (6-10-2019) 6-1

woensdag 9 oktober 2019
  Herpinia  - Buren     6 – 1      (06-10-2019)

 

HERPINIA MAAKT HALVE DOZIJN VOL TEGEN BUREN

 

Niet alleen de regen viel met bakken uit de lucht maar ook nog eens de doelpunten voor Herpinia. In de slotfase maakte de ploeg het halve dozijn vol. Herpinia had een droomstart maar vergat daarna een van de vele kansen te benutten. Na de thee werd het nog spannend toen de gasten de aansluitingstreffer maakte. Na de 3 – 1 hield Buren het voor gezien en moest het de 1e nederlaag incasseren van dit seizoen.

 

Binnen de minuut op voorsprong

 

Herpinia mocht de aftrap nemen en ging gelijk in de aanval en het combineerde Buren er helemaal uit. Oog in oog met de doelman schoot Rowdy Megens na 44 seconden de bal tegen de touwen, 1 – 0. De thuisploeg ging volop door met aanvallen waarbij Rowdy Megens en Willem van Ras Herpinia op grotere voorsprong hadden kunnen zetten ware het niet dat keeper Aron van Mourik tot 2x toe fantastisch redding bracht. Het 1e gevaar van Buren was  in de 19e minuut met Jeffrey Heister maar hij strandde oog in oog op Juliën van Hintum.


Slordig omgaan met de geboden kansen

 

Herpinia bleef zich kansen toebedelen maar ging in deze fase daar slordig mee om. In de 26e minuut werd echter Rowdy Megens onterecht terug gefloten toen hij de 2 – 0 maakte maar op advies van de assistent scheidsrechter afgekeurd werd. Maar slechts 1 minuut later werd er toch gescoord. Nik Arts ging goed door over rechts en speelde Rowdy Megens in de loop en liep de verdiende 2 – 0 binnen. In de 32e minuut schoot Nik Arts snoeihard tegen de paal vanaf zo”n 9 meter vrij voor het doel. Aan de andere kant kreeg Max Stap een schiet kans maar deze werd gestopt door Juliën van Hintum. Rust 2 – 0.


2e helft

Steeds zwaarder bespeelbaar veld

 

Na de thee had Buren 2 wissels nood gedwongen ingezey en dat leek even goed uit te pakken. In de 50e minuut mocht Jeffrey Heister in buitenspel positie toch doorgaan en liet deze kans niet onbenut en liet Juliën van Hintum met een lage schuiver kansloos, 2 – 1. Niet veel later waren er kansen op de gelijkmaker maar defensief bleef Herpinia met het nodige geluk overeind. In de 69e minuut moest Juliën van Hintum alle zeilen bijzetten om Dion Gerritse het scoren te beletten oog in oog met elkaar. Even later, in de 72e minuut kreeg Luuk Rosmalen een niet te missen kans maar schoot over.


Derde treffer en Buren geloofde het wel nadien

 

 In de 73e minuut was het dan toch weer raak, Luuk Rosmalen bediende Mike Janssen op maat en die tikte eenvoudig de 3 – 1 binnen. Na deze treffer knakte er iets bij de gastheren en kon Herpinia vrolijk doorgaan met aanvallen en scoren. In de 85e minuut scoorde Beau van Dieten na een mooie 1-2 combinatie de 4 – 1 met een lage schuiver en in de 88e minuut kon Rowdy Megens een lage voorzet van Job van Roosmalen binnen lopen, 5 – 1, Rowdy Megens zijn 3e doelpunt. Zijn broer Wesley schoot een minuut later over maar dat deed Beau van Dieten in de 90e minuut niet, een simpele intikker betekende een 6 – 1 overwinning voor de ploeg van Maarten, Niels en Leon. As Zondag thuis tegen SCR uit Rijswijk.

Statistieken;

 

01      Rowdy Megens                                    1 – 0

27      Rowdy Megens                                    2 – 0

50      Jeffrey Heister                                      2 – 1

63      Beau van Dieten voor Nik Arts

73      Mike Janssen                                       3 – 1

75      Wesley Megens voor Mike Janssen

82      Tom van Sonsbeek voor Anthony van Zuijlen

85      Beau van Dieten                                   4 – 1

88      Rowdy Megens                                    5 – 1

90      Beau van Dieten                                   6 – 1

 

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Arjan van Erp  – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen – Willem van Ras – Mike Janssen – Luuk Rosmalen – Nik Arts  – Rowdy Megens –

Gijs van de Heuvel.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn