Nieuws

Herpinia - CITO: 0-2 (27-10-2019)

zondag 27 oktober 2019
 

Herpinia  -  CITO       0 – 2.  (27-10-2019)

 

CITO PAKT VOLLE WINST BIJ HERPINIA.

Herpinia heeft na 3 grote overwinningen haar 6e competitiewedstrijd thuis verloren van CITO uit Oss. Op basis van de 2e helft was de zege voor de Ossenaren terecht. In de 1e helft waren er nauwelijks uitgespeelde kansen en die kwamen er in het 2e bedrijf wel maar vooral voor de gasten. Het bleef spannend omdat CITO 3 seconden voor het eindsignaal de 0 – 2 liet aantekenen.

Matige 1e helft.

Beide ploegen begonnen best met aardig verzorgd voetbal te spelen maar daar ontstond geen gevaar voor de beide doelmannen. Een 1e actie in de 23e minuut van Rowdy Megens bracht enig gevaar maar Alper Alici kon de inzet tot corner blokken. Een schot even later van Nafis Alkan ging voor langs. In de 36e minuut werd Luuk Rosmalen in stelling gebracht maar schoot tegen keeper Eyup Cabael op. Een kopbal van Armin Alibasic was het laatste wapenfeit voor de rust maar deze werd tot corner verwerkt door Tim Siebers. Ook uit spelhervattingen was er te weinig resultaat.

CITO schroeft het tempo op.

Na de thee werd CITO steeds beter en natuurlijk ook gevaarlijker als Herpinia dat het moeilijk had vooral om balbezit te behouden. In de 50e minuut stopte Juliën van Hintum een schot van Alibasic en 1 minuut later speelde Job van Roosmalen te zacht terug maar kon Juliën van Hintum spits Alibasic weer van score afhouden. De druk nam niet af en in de 52e minuut schoot Younesse Ettahouri snoeihard tegen de binnenkant van de paal. Na 62 minuten deed Nik Arts wat terug namens Herpinia maar schoot voor langs vanaf 16 meter.. Na 66 minuten leek Ettahouri dan toch te scoren maar Gijs van de Heuvel gooide zich in de baan van het schot en verwerkte deze tot corner. Alibasic miste nog maar eens 2 kansen in de 71e en 76e minuut voor de gasten, kopbal in handen van de keeper en schot hoog over. Toch hing er een doelpunt in de lucht.

Vrije trap in een keer binnen.

In de 79e minuut kreeg CITO een vrije trap zo een 20 meter van het doel. Vele CITO spelers wilde gaarne uithalen maar het was uiteindelijk Younesse Ettahouri die de bal laag langs de muur in de linker benedenhoek binnenschoot, 0 – 1. Herpinia moest nu in de aanval maar dat ging maar moeizaam, defensief stond CITO erg sterk en gaf de rood zwarten weinig mogelijkheden. In blessuretijd had Rowdy Megens toch nog de kans om gelijk te maken maar na een tikje, waarna Rowdy toch nog inschoot, belande zijn inzet op doelman Eyup Cabaël! Daar had Herpinia nog een remise kunnen pakken maar dat ging dus niet door. Even later besliste Murat Korkmaz met een mooie lobje deze wedstrijd, Juliën van Hintum was kansloos en kon de 0 – 2 niet verhinderen. Herpinia mocht nog niet eens meer aftrappen en konden gezamenlijk met CITO naar de douches. Volgende week zondag reist Herpinia af naar Ammerzoden om tegen Jan van Arckel te spelen, aanvang 14.30 uur.

Statistieken;

46        Beau van Dieten voor Mike Janssen

79        Younesse Ettahouri                                0 – 1

85        Rick van Griensven voor Arjan van Erp

90        Wesley Megens voor  Luuk Rosmalen

90 + 4   Murat Korkmaz                                     0 – 2.

 

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Arjan van Erp  – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen  – Willem van Ras – Mike Janssen – Luuk Rosmalen  – Nik Arts  – Rowdy Megens –

Gijs van de Heuvel.

 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn