Nieuws

Jan v Arckel - Herpinia: 2-0 (3-11-2019)

zaterdag 9 november 2019
  Jan van Arckel  - Herpinia     2 - 0.   (03-11-2019)

 

HERPINIA DOET ZICHZELF TEKORT IN AMMERZODEN.

Herpinia speelde afgelopen zondag helemaal niet zo slecht in Ammerzoden tegen Jan van Arckel op kunstgras maar toch ging het voor de 2e achtereenvolgende keer onderuit, het verloor met 2 – 0.  Toch had er meer ingezeten en een remise was zeker wel op zijn plaats geweest maar de voldoende kansen werden niet in doelpunten omgezet en bleven de punten in Ammerzoden.

Doelpuntloze 1e helft

De gure wind en regen zorgde voor een erg nat kunstgrasveld en je zag duidelijk aan de voetballers dat het lastig spelen was. Weinig dreiging in de beginfase voor beide doelen, dat duurde even. In de 21e minuut probeerde het Niek van den Anker van grote afstand maar schoot over. In de 22e minuut een goede aanval over links van Herpinia maar Luuk Rosmalen schoot in goede positie te zacht in zodat Geert Verhoeven redding kon brengen. Na 36 minuten spelen was Luuk Rosmalen oog in oog gezet met de doelman maar zijn lobje werd net voor de doellijn weggehaald. In de 41e minuut pakte links van de 16 meter Nik Arts de bal maar zijn voorzet was een makkelijke prooi voor Verhoeven. Een schot van Dennis van Heusden werd door Tim Siebers geblokt en onschadelijk gemaakt. Rust 0 – 0.

Zondagsschot

De 2e helft begon net zoals de 1e helft en leverde nauwelijks gevaar op. In de 58e minuut moest Juliën van Hintum volop aan de bak met een afstandsschot dat hij tot corner verwerkte. Uit de spelhervatting kon Niek van den Anker vanaf zo een 20 meter uithalen en de bal verdween in de linker benedenhoek men het stond 1 – 0 voor de thuisploeg. Een zondagsschot zou het kunnen noemen maar gewoonweg een hele mooie goal. Nu moest Herpinia aan de bak en volop in de aanval. Precies wat de gastheren wilden om zo in de omschakeling toe te kunnen slaan. Herpinia viel volop aan maar defensief gaven de rood witten weinig weg. Herpinia speelde het niet goed uit en er zat altijd wel een been of lichaam tussen. Herpinia probeerde van alles maar defensief stond Jan van Arckel als een huis. Schoten vanuit de 2e lijn leverde ook al geen rendement op voor de rood zwarten!

Spannende slotfase

De beste kans van de wedstrijd was in de 85e minuut voor Beau van Dieten, die kreeg de bal op zijn voet gelegd en kon vanaf de penalty stip zo zijn hoejk uitkiezen maar wonder boven wonder was het keeper Geert Verhoeven die het schot geweldig met 2 vuisten terug het veld in sloeg. Wat Herpinia ook probeerde het kwam er niet meer doorheen. Met alle risico’s van dien ging iedereen mee aanvallen en in de 90e minuut werd de genadeklap uitgedeeld. Alles en iedereen van Herpinia was voorin te vinden maar het was Dennis van Heusden die schot, carambole, dat 2x de paal raakte binnen kon lopen, 2 – 0. Er werd gelijk afgefloten en wederom verlies voor Herpinia. Aanstaande zondag speelt Herpinia weer uit en dan tegen v.v. Maliskamp. Aanvang wedstrijd 14.00 uur LET OP DUS!

Statistieken;

59        Niek van den Anker                                1 – 0

60        Rowdy Megens voor Luuk Rosmalen

85        Wesley Megens voor Mike Janssen

88        Niek Thijssen voor Arjan van Erp

90        Dennis van Heusden                               2 - 0

 

 

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Arjan van Erp  – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen  – Willem van Ras – Mike Janssen – Luuk Rosmalen  – Nik Arts  – Beau van Dieten –

Gijs van de Heuvel.

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn