Nieuws

Maliskamp - Herpinia (10-11-2019) 2-1

zondag 10 november 2019
  (10-11-2019.) Wedstrijdverslag Maliskamp  - Herpinia      2 - 1.  

 

STRIJDVAARDIG MALISKAMP VERSLAAT HERPINIA!

Herpinia ging afgelopen zondag op pad naar Maliskamp en ging voor de 3e achtereen volgende keer onderuit. Na ruim 105 minuten voetbal stond het uiteindelijk 2 – 1 voor de thuisploeg Maliskamp. De ploeg die heel veel strijd gaf waarin Herpinia tekort schoot. Herpinia had veel meer balbezit maar op het middenveld en in de voorhoede was besluiteloosheid een angst factor. Weinig kansen en 1 doelpunt uit een corner die er in een keer in viel na 99 minuten voetbal oftewel extra tijd. De scoringsmachine hapert een beetje bij Herpinia.

Vroege opening treffer

Eindelijk weer eens prachtig voetbalweer maar al bij al wel een zwaar veld in Maliskamp. De thuisploeg begon met het 1e gevaar met een kopbal in de 3e minuut die werd gepakt door Juliën van Hintum. In de 10e minuut eenzelfde actie maar nu stompte de keeper van Herpinia de bal voor de voeten van Sonny Cayaux en die schoot snoeihard de 1 – 0 tegen de touwen met een halve omhaal. Herpinia nu vroeg op achterstand en moest het op jacht naar de gelijkmaker. De 1e schoten kwamen van de voet van Luuk Rosmalen echter zonder succes. Herpinia had veel balbezit maar als het richting het strafschop gebied ging was de muur van Maliskamp niet te doorbreken. Een kopbal van Arjan van Erp en een schot van Willem van Ras werden gestopt door de keeper. Meer en meer ging men met lange ballen spelen en dat leverde geen rendement meer op. Enkel wat dreigende situaties  zonder succes, rust 1 – 0.

Veel strijd in middenlinie

Ook in de 2e helft werden beide doelmannen maar sporadisch op de proef gesteld, Herpinia had veelal bal bezit maar wist zich geen kansen te bieden. Met uitvallen was Maliskamp wel een paar keer gevaarlijk. Herpinia speelde het voorin ook niet goed uit en moest wachten tot er een bal goed zou vallen. In de 58e minuut  gebeurde dat maar scoorde Luuk Rosmalen in buitenspel positie. Rowdy Megens was er in de 75e minuut vandoor maar schoot hoog over. Herpinia kon geen potten breken en de wedstrijd leek op een 1 – 0 eindstand uit te lopen. Echter er kwam nog wat extra tijd bij op het einde van de wedstrijd.

Extra tijd nog 2 doelpunten.

Herpinia viel met man en macht aan in blessuretijd en nam alle risico’s van dien. Het wilde hoe dan ook nog 1 punt meenemen uit Maliskamp. Maar de Rode muur bleef fier overeind. Met een uitval 8 minuten in blessuretijd scoorde de thuisploeg maar ook geannuleerd vanwege buitenspel. Eenzelfde situatie in de 9e minuut van de blessuretijd en nu was de treffer van Jordy Konings wel geldig, liep de perfecte voorzet binnen. Herpinia kreeg nog een corner 1 minuut later en Luuk Rosmalen draaide die bal er in 1 keer in of zou Tim Siebers de bal toch nog geraakt hebben? Die aansluitingstreffer kwam te laat en na 105 minuten speeltijd en verliest  Herpinia weer met 2 – 1. Aanstaande zondag inhaal en bekerwedstrijden en op 24 november ontvangt Herpinia NLC ’03 uit Lith op De Wilgendaal in Herpen.

Statistieken;

10        Sonny Cayaux                                        1 – 0

60        Nik Arts voor Anthony van Zuijlen

76        Wesley Megens voor Arjan van Erp

81        Tom van Sonsbeek voor Mike Janssen

90 + 8   Jordy Konings                                        2 – 0

90 + 9   Luuk Rosmalen                                      2 – 1 .

Opstelling Herpinia; Juliën van Hintum – Arjan van Erp  – Tim Siebers – Job van Roosmalen – Anthony van Zuijlen  – Willem van Ras – Mike Janssen – Luuk Rosmalen  – Rowdy Megens  – Beau van Dieten –

Gijs van de Heuvel.

 

 


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn