Nieuws

Maarten, Stef en Kees winnen 34e KwisAvond

dinsdag 5 november 2019
 

09-11-2019.

Kwisavond Supportersclub Herpinia.

MAARTEN, STEF en KEES WINNEN 3e ACHTEREEN VOLGENDE KEER!

Op vrijdag 8 november organiseerde supportersclub Herpinia voor de 34e keer de jaarlijks terug kerende kwis avond. De kwis zit weer in de lift naar boven want dit jaar deden er geen 20 teams mee, maar liefst 22 teams mee. Zowel de heren als dames selectie en A junioren waren sterk vertegenwoordigt, evenals besturen en supporters van bekende, trouwe vaste deelnemers. De winnaars waren dezelfde personen als vorig jaar, Maarten, Stef en Kees van Geffen die de vakantie vierende Frans Jan waardig verving. Kees won overigens 2 grote prijzen, hij was ook de winnaar van de loterij, een grote levensmiddelenmand.

22 Teams

Met 22 teams was het volle bak in het clubhuis van Herpinia en klokslag 20 uur begon, in het 37e seizoen van de supportersclub, de 34e kwisavond. Ronde 1 waren algemene vragen met foto’s waarbij de teams het antwoord moesten raden vanaf het grote TV scherm.  Diverse moeilijke vragen zaten er tussen en zodoende werden de 1e verschillen zichtbaar. Toch werd er opvallend veel punten binnen gehaalde door de deelnemers. In ronde 2, Skyline, moest men getekende foto’s raden van Wereld, Europese, Nederlandse en Regio foto’s zien te herkennen. Moeilijker zeer zeker en dat ging niet alle teams even gemakkelijk af! 

Mysterie gast

Dit jaar was het de beurt aan Martijn van de Berg, zeker geen onbekende in Herpen en in deze regio, ze kennen hem bijna overal!  Scherpe vragen van de deelnemers leverde al een snelle oplossing daarin op. Bijna alle teams hadden Martijn geraden zeker na de vraag of hij hapjes en drankjes verzorgden. Namens zijn bedrijf, winkel de PLUS leveren zij mooie sponsoring en bijdragen voor v.v. Herpinia. Overal in het dorp kun je Martijn wel tegenkomen, altijd zin in een praatje en zeer behulpzaam voor iedereen en vele verenigingen kunnen bij de PLUS aankloppen!. Bij de vragen over Martijn scoorden de teams geweldig goed.

PAUZE en LOTERIJ

In de pauze was er weer de bekende loterij en zoals gewoonlijk gingen alle loten van de hand. De 3e prijs, levensmiddelenpakket ging naar Floor van Bijsterveld, en de 2e prijs, ook een iets groter levensmiddelen pakket was voor Ralf van Son. De hoofdprijs ging dit jaar naar Kees van Geffen, een groot levensmiddelenpakket. Martijn verrichtte natuurlijk de loting en daarna ontving hij een bloemetje voor zijn medewerking en ontving een hartelijk applaus van alle aanwezigen.

Sport en LOGO ronde

Na de pauze begonnen we met ronde 6 en die  ging over vele sportvragen betreffende WK Voetbal voor vrouwen en de Nation en Champions League van dit jaar. Opvallend werd er door de dames goed gescoord over het dames voetbal hartstikke goed! De heren bleven niet achter en de spanning in de tussenstanden was om te rillen. De teams van Ivo van Aalst en Timo van Boekel ging met het team van Maarten Hendriks voor de 34e titel!

MUZIEK en MISTER TOON

De laatste 16 vragen werden eerst via smurfen muziek en de juiste titel en artiesten gevraagd, lastig omdat smurfen hun eigen Nederlands talige uitvoering zongen, en daarna het hoogtepunt van deze avond. Niemand minder dan onze eigen barkeeper Toon Kersten zong 8 liederen voor, vervormd door een koptelefoon die hij ophad. Het leverde een schitterend schouwspel op waar alle aanwezigen intens van genoten en gelachen werd, Klasse Toon. En toch scoorde de teams aardig wat punten bij elkaar in deze ronde.

  

Eindstand en uitslag

Voor dat alle uitslagen bekend gemaakt werden was er nog een korte pauze waarin vooral het samenzijn er vooral werd nagepraat en gezongen werd door de 22 deelnemende teams die in spanning afwachten kon de eindstand bekend gemaakt gaan worden. Om de spanning erin te houden werden de beste 3 achterwege gelaten in het systeem. Tussentijds zorgden Toon en Gert-ton  voor de nodige drankjes en hapjes onder de gezellige deelnemende teams. Rond de klok van half twaalf kwam dan de spannende ontknoping. Overigens scoorde alle 22 teams vele punten maar vooral de laatste 2 rondes werden als moeilijk aan gegeven!

Het team van Ivo van Aalst en Timo van Boekel eindigde op de 2e plaats met 104 punten maar liefst. ( Volgend jaar gaan zij voor de titel en willen ze het team van Maarten van de troon stoten?)  Toch waren het er 2 punten te weinig voor de overwinning. Met 106 punten wonnen Maarten Hendriks, Stef Heurkens en Kees van Geffen de 34e kwisavond van supportersclub Herpinia.
Afsluiting en dankwoord

Voorzitter van supportersclub Herpinia, Bennie Kuijpers, bedankte daarna het hardwerkende personeel, Toon en Gert-ton. Daarnaast was er een zeer dankbaar applaus voor alle bestuursleden, Astrid, Antoinette, Rob, Cindy en Bennie voor de organisatie van deze avond die vooral zeer gezellig en sfeervol was verlopen. Bijna geen conflicten met de jury maar alles in goede afloop is uitgekomen! En dank aan alle deelnemers voor jullie bijdrage en hopelijk zijn ze er volgend jaar allemaal weer!  Op naar de 35e kwis avond in 2020 op vrijdag 6 november aanstaande. Na afloop was er een gezellig samenzijn nog in het clubhuis en nadien gingen deelnemers, werkende en organisatie tevreden naar huis.

                                                  Bestuur supportersclub Herpinia.
 

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn